![]() |
Cytat:
Szepnij jeszcze, czy te pokretła base i high speed działają na tej samej zasadzie, jak pokretła w amorku tylnym lub widelcu - im bliżej ,,prawej'' (clockwise) tym większa siła tłumienia... |
Tak, w prawo większy opór w lewo mniejszy - oczywiście przy założeniu, że amor założony jest normalnie czyli dzyndzlem na dół ;) Polecam oryginalny
manual do Scotta - nie ma co zgadywać, wystarczy poczytać ;) |
Podziękował :)
|
I ja dziekuje :) jak ustawiacie to ustrojstwo? Mikelos jakie wedlug Ciebie sa ok ustawienia?
|
Mikelos do tablicy!!!!
Zdaj krótkie sprawozdanie jak sprawował się amorek na UA. ;) |
Ja latam wkolo komina poki co i o niebo lepiej na piachach a jeszcze nie bawilem sie tymi regulacjami co kolega opisywal
|
Cytat:
Moje obserwacje: - na drobnych luźnych kamieniach i błocie mam skręcone w prawo 2 pełne obroty (z 3 możliwych) - na dużych kamerdolach i przez rzeczki - skręcam w prawo na maksa czyli 3 pełne obroty. Myślę że każdy musi sam eksperymentować z ustawieniami, zmieniać po kilka klików i czujnie obserwować co i jak działa. - nie regulowałem jeszcze prawego pokrętła czyli reakcji na gwałtowne boczne uderzenia, z tym dopiero będę eksperymentował :) - mam subiektywne wrażenie, że z amortyzatorem jeżdżę szybciej niż bez. Nie dlatego że jestem taki zajebisty, tylko mniej walczę z kierownicą i skupiam się bardziej na balansowaniu ciałem i reakcjach gazem. - nie bolą mnie ani nadgarstki ani przedramiona, mogłem codziennie wieczorem pić piwo nie oblewając się :) - wyższy szpindel działa, nic się nie złamało ani nie wygięło. Słowem: polecam :) |
Dzięki :)
Pomęczę Cię jeszcze za jakiś czas o kolejną opinię jak już pobawisz się wszystkimi ustawieniami ;) |
Niby mam już wszystko. Pytanie co dalej, kto w Wawie przyspawa mi sztycę do XCh? :D
http://i946.photobucket.com/albums/a...pshf34opb9.jpg |
Mam używanego Ohlinsa w WRCE i se chwałę ! Potwierdzam opinie Mikeosa, dodając ze prży mocnych i szybkich zjazdach po kamolcach ze strachu dokręcania Ohlinsa i jakoś jeszcze nie wydupczylem, czyli działa !;)
Na nowego nie miałbym kasy a używka za 800 zeta jakoś do zaakceptowania. Polecam! |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:34. |