Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Powórt Wędrowca do Świtu - Nordkapp 2016 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=26978)

zz44 06.08.2016 18:48

Minęliśmy się o kilka dni, jechałem z kumplem ale widzę że na samym przylądku miałeś tę samą pogodę.
Też sądzę, że nic tam nie ma poza mgłą, deszczem, wiatrem, zimnem i reniferami czającymi się na kierowców i motocyklistów:) Lepiej na spokojnie objechać Lofoty i nadmorskie szlaki od Bodo do Tromso. Ale to następnym razem!

Też jechałem na nowiutkim Trailmaksie z tyłu. Niby na deszczu dobrze się kleją ale przecież na mokrym i tak jeździmy ostrożniej więc nie potrzebuję przyczepności jak na torze. Moja opona już w północnej Szwecji była do wymiany, a w Karlskronie nawet nie próbowała udawać, że kiedyś miała bieżnik:)

Dobrze, że obyło się bez przygód, jeden Norweg opowiadał, że niedawno ponoć niemiecki motocyklista nie przeżył zderzenia z łosiem...

kylo 06.08.2016 21:42

Odnośnie szybkiego schodzenia opon w Skandynawii.
Dla tych co się wybierają, z własnego doświadczenia polecam
Heidenau K60 scout, przyczepność na ichniejszych asfaltach w każdych warunkach bardzo dobra, zużycie szczątkowe wręcz żadne!
Przez niecałe 8200km przebiegu (dookoła), mocno obciążonym motocyklem w dwie osoby na pokładzie, przedniej ubyło 2mm, tylnej 4mm.

zz44 07.08.2016 19:04

Prawda. Kumpel jechał właśnie na K60 to miałem porównanie. Trochę deszczu po drodze było ale uślizgów nie uświadczył.

stopa-uć 08.08.2016 13:39

Mallory
tak się nie robi, wywiozłeś Majkę w to zimno,a do Białej sam przyjedziesz? ?
Muszę zapytać moją córcię jak u niej było z oponami-też ma zdjęcie z globusem
ale na rowerach.

ZWRACAM SIĘ Z APELEM DO WSZYSTKICH
PRZYWIEŹCIE KOBIETY.
NARZECZONE, ŻONY, KOCHANKI,TEŚCIOWE.

CIAŁ

Zet Johny 08.08.2016 13:46

A w Białej jest cieplej niż przy globusie?😆

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Dubel 08.08.2016 22:19

Cytat:

Napisał kylo (Post 492901)
Odnośnie szybkiego schodzenia opon w Skandynawii.
Dla tych co się wybierają, z własnego doświadczenia polecam
Heidenau K60 scout, przyczepność na ichniejszych asfaltach w każdych warunkach bardzo dobra, zużycie szczątkowe wręcz żadne!
Przez niecałe 8200km przebiegu (dookoła), mocno obciążonym motocyklem w dwie osoby na pokładzie, przedniej ubyło 2mm, tylnej 4mm.

Zaraz przyjdzie ktoś mądry i Ci powie de gówna się znasz bo K60 to gówna i slizga jak plastik. :mur:
Też polecam tą oponę jako uniwersalna na podróże małe i duże.
Pozdro

marekw 08.08.2016 22:49

Mam je i na nich też się wybieram 19 sier. do Norwegii,dobra opona.

Dubel 09.08.2016 09:32

Jak bedziesz w poblizu Ålesund to zapraszam na browara, a jesli trawisz przy piatku, sobocie lub niedzieli to moze kawalek wspolnej jazdy?
Pogoda u nas pod psem i oby sie zmienilo bo wyjazd srtraci sens. Przy weekendzie w Oslo spadlo 52 L/m2 w ciagu 2 godzin
Pozdro

voxan69 09.08.2016 09:44

Dubel pogoda was nie rozpieszcza, bylem tam kilka razy na dluzej i jakos ciezko sie przyzwyczaic do tego, ze w lecie moze kilka razy w ciagu dnia padac i swiecic slonce :-)

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Dubel 09.08.2016 11:51

Bo Ty byłeś na pewno w złym okresie :haha2:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:58.