![]() |
Minęliśmy się o kilka dni, jechałem z kumplem ale widzę że na samym przylądku miałeś tę samą pogodę.
Też sądzę, że nic tam nie ma poza mgłą, deszczem, wiatrem, zimnem i reniferami czającymi się na kierowców i motocyklistów:) Lepiej na spokojnie objechać Lofoty i nadmorskie szlaki od Bodo do Tromso. Ale to następnym razem! Też jechałem na nowiutkim Trailmaksie z tyłu. Niby na deszczu dobrze się kleją ale przecież na mokrym i tak jeździmy ostrożniej więc nie potrzebuję przyczepności jak na torze. Moja opona już w północnej Szwecji była do wymiany, a w Karlskronie nawet nie próbowała udawać, że kiedyś miała bieżnik:) Dobrze, że obyło się bez przygód, jeden Norweg opowiadał, że niedawno ponoć niemiecki motocyklista nie przeżył zderzenia z łosiem... |
Odnośnie szybkiego schodzenia opon w Skandynawii.
Dla tych co się wybierają, z własnego doświadczenia polecam Heidenau K60 scout, przyczepność na ichniejszych asfaltach w każdych warunkach bardzo dobra, zużycie szczątkowe wręcz żadne! Przez niecałe 8200km przebiegu (dookoła), mocno obciążonym motocyklem w dwie osoby na pokładzie, przedniej ubyło 2mm, tylnej 4mm. |
Prawda. Kumpel jechał właśnie na K60 to miałem porównanie. Trochę deszczu po drodze było ale uślizgów nie uświadczył.
|
Mallory
tak się nie robi, wywiozłeś Majkę w to zimno,a do Białej sam przyjedziesz? ? Muszę zapytać moją córcię jak u niej było z oponami-też ma zdjęcie z globusem ale na rowerach. ZWRACAM SIĘ Z APELEM DO WSZYSTKICH PRZYWIEŹCIE KOBIETY. NARZECZONE, ŻONY, KOCHANKI,TEŚCIOWE. CIAŁ |
A w Białej jest cieplej niż przy globusie?😆
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Też polecam tą oponę jako uniwersalna na podróże małe i duże. Pozdro |
Mam je i na nich też się wybieram 19 sier. do Norwegii,dobra opona.
|
Jak bedziesz w poblizu Ă
lesund to zapraszam na browara, a jesli trawisz przy piatku, sobocie lub niedzieli to moze kawalek wspolnej jazdy?
Pogoda u nas pod psem i oby sie zmienilo bo wyjazd srtraci sens. Przy weekendzie w Oslo spadlo 52 L/m2 w ciagu 2 godzin Pozdro |
Dubel pogoda was nie rozpieszcza, bylem tam kilka razy na dluzej i jakos ciezko sie przyzwyczaic do tego, ze w lecie moze kilka razy w ciagu dnia padac i swiecic slonce :-)
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
Bo Ty byłeś na pewno w złym okresie :haha2:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:58. |