![]() |
Cytat:
Wyprawa dookoła Morza Czarnego to nie wyjazd do Kazimierza. Osoby, które są obyte z trudnymi tematami, wizy, pozwolenia, strachowki, CPD pewnie nawet tego nie czytają, bo zakasywują rękawy i do roboty :) Ktoś mniej wprawiony, będzie to czytał i nieprecyzyjne, lub nieprawdziwe wiadomości mogą zepsuć 'podróż życia' Ogólnie rzecz biorąc PEACE :D :) |
Peace bracie ;)
Trochę sam się interesuje tematem ponieważ rundka dookoła Morza Czarnego jest jedną z głównych opcji na tegoroczny wyjazd. Postaram się więcej dowiedzieć na temat tego promu Kercz-Poti (chyba że ktoś już o nim pisał a ja ślepy przegapiłem). Wydaje się on być dobrym kompromisem pomiędzy Odessa-Poti a Soczi-Poti (tu przyznaję, że nie doczytałem o jego "ładowności"; Mea Culpa) |
Znajdź mój opis z tego roku, dzień-Rosja. Tam opisałem co widziałem.
A na stronie portu Sochi masz telefony. Jak dzwoniłem rok temu to dostawałem same smutne wieści, które się potem potwierdziły. |
najpewniejszym, najmniej nerwowym i najtanszym jest opcja przez Turcje. Gwarantuje, ze pomimo wysokiej ceny paliwa bedzie TANIEJ (bo nie bedzie lapowek za ubezpieczenia, kaertki, pozwolenia...za g w papierku...)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:24. |