![]() |
a wracając do oklejania wyświetlacza, to czym to robiliście, gotowym zestawem z aliexpress, czymś innym?
|
Kupiłem z ali ale jakoś jeszcze nie nakleiłem z obawy co by było jakbym musiał to zdjąć czy nie uszkodzi szyb. Ogólnie już wyświetlacz mam porysowany gdy kierownicę pierwszy raz przechyliłem w przód do offu.
Przewód ładnie szurał po prawym ekranie. |
To z aliexpresu to jest hartowane szkło takie jak się na telefony nakleja, jak strzeli to odklejasz bez szkód i dajesz nowe.
|
Fajna ta oslona firmy Puig. Chyba nawet lepsza od Altrider. Chyba szykują sie wiec zakupy... mam samorobe w moim Xsie i swietnie sie sprawdza. Ale zapytam. Co przemawia za kratką? Utrata jadnosci reflektora? Mysle tez o kratce TT ale do szybki jestem przyzwyczajony..
|
Kratka na wydaniu, jednak mi nie leży.
230zł z wysyłką. |
A co w końcu z taką plexi?
https://www.aliexpress.com/item/Moto...ceBeautifyAB=0 Czy warto to montować aby ochronić reflektor przed zmatowieniem przez kurz, błoto, owady czy drobne kamyczki? Trochę mnie martwi, że syf szybko wejdzie pod plexi i co tydzień / dwa trzeba będzie to odklejać żeby szybę umyć. Ma ktoś jakieś doświadczenia? |
To jest na rzepach więc nie ma problemu z odklejaniem. Po drugie przecież i tak mujesz Moto kerszerem to spokojnie wypluczesz kurz spod oslony
|
Mam te nakładki plexi na reflektory, dobrze się trzymają. Myślę, że rolę ochronną spełnią.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
To dobrze :). Czekam aż przyjdą :)
|
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:13. |