![]() |
Do łożyska zabieraka bym zajrzał i generalnie skontrolował łożyska kół.
|
2 Załącznik(ów)
Łożyska kół okazały się oki, tak samo jak łożysko zabieraka (gumy zabieraka i łożyska wymieniałem dwa sezony temu)
Dziś doszła zębatka od Rambo. Zatem montarz :) Po raz pierwszy mam taką z tłumikiem drgań i chyba już nigdy nie założę pełnej. Teraz wiem, dlaczego wałek dostaje w dupę (górna zdjęta po powrocie z Albanii, ta z lewej po przejechaniu 6 kkm) Apropo wałka - jak to wygląda? Ciąć się? Wieszać? (jeżeli tak, to jak wysoko?) Złożyłem na smar do łożysk mobila - czy to dobry pomysł? |
Wklej, zużycie wałka zatrzymasz na obecnym poziomie. Smar do łożysk nie ma właściwości tłumiacych uderzenia. W bmtfu do wielowypustow stosuje sie spec pastę - staburgas nbu30. Bardziej opłacalne w Twoim przypadku jest klejenie.
Zdrowia |
Dzięki za info, zatem rozbieram i wkleję.
Czym to kleić (i jaka jest później technika rozbierania? grzanie?) |
jest wszystko szczegółowo na forum, ze zdjęciami z montażu i demontażu i jak trzyma dany klej po danym przebiegu... wszystko jest...
|
Mallory - znalazłem Twoją pracę doktorską odnośnie klejenia wałków :)
Zatem stosuję się do zawartych w niej wskazówek. |
A jak wygląda sprawa demontażu takiej klejone zębatki?
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Amortyzator wrócił z regeneracji u PKSa.
Polecam jakby ktoś potrzebował przeprowadzić kurację odmładzającą w swoim sprzęcie. Majo - kolega Mallory zrobił kawał porządnej roboty. Są foty wałka przed wklejaniem zębatki, opisane krok po kroku jak wklejał i czym. Są opisy jak sprawa wygląda po kolejnych przebiegach motocykla i jak ściągać zębatkę. Wpisz w szukajkę: " wklejanie zębatki zdawczej" i w wątku o wałku zdawczym jest cały opis jak to robić. |
Dzięki Czarny:)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:15. |