![]() |
Jest różnica w amorku między 1000, a 1100? U mnie 1100.
Mam info od użytkownika sprężyny full load, że przy maksymalnie rozkręconym napięciu na orginalnym amorze można jeździć solo, bez podskakiwania. Waga kierownika 100 kg. |
Amor z zewnątrz ten sam, za to 1100 jest już lepiej ustawiony.
|
Mada ten diabeł robi od innych moto tylne amory, możesz dać namiary ?
|
|
Cytat:
|
Szanowni - czy zawieszenie EERA w AT1100 wymaga jakiejś specjalnej obsługi ?
Tzn. czy standardowe czynności serwisowe zawieszenia (wymiana oleju, uszczelniaczy) ogarniają "zwykłe" warsztaty czy tylko hąda ? Drugie pytanie - czy w przypadku awarii w trasie (wyciek, urwanie kabelka itp.) to zawieszenie nadal działa (ułomnie) i moto pojedzie czy też moto dostaje jakieś błędy i nie odpali na przykład ? Zastanawiam się nad zmianą AT2018 na nowszy model i myślę o zawieszeniu EERA. Z góry dzięki za opinie - zwłaszcza użytkujących takie zawieszenie. |
Wsadziłem sprężynę Hyperpro przewidzianą dla full obładowanej Afry, czyli dwie osoby i bagaż. Bałem się, że jazda solo będzie tragiczna, ale przy pełnym rozkręceniu napięcia wstępnego i moich 85 kg jest niebo lepiej niż na oryginale. Siodło poszło trochę do góry i jest dość sztywno, co daje lepsze wyczucie moto w zakrętach. Obładowany jeszcze nie jechałem.
Sprężynę kupiłem w Polsce (Legato Motocykle ) i wyszło taniej niż bezpośrednio w Hyperpro, bo nie policzyli wysyłki. |
Cytat:
Ale jak jest na obecna chwile to najlepiej zadzwon do serwisu hondy. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:25. |