![]() |
Własnie przed chwilą mój brat wysłał mi mmsa że taki klucz kupił dla mnie na rynku u jakiegoś złomiarza za 10zł
http://img69.imageshack.us/img69/6108/01022013.th.jpg W poniedziałek będę robił podejście i jak pójdzie to wykupie od niego wszystkie i kto będzie chciał z forum to wyślę. Klucz w najszerszym miejscu nie przekracza 2,2cm i ma dwa przeguby. -------------------------------------------------------------------------- Klucz nie pasuje bo nawet na świece nie wchodzi :mur: jak by 17. A i tak musiał by być łamany gdzieś na wysokości 12cm bo tak głęboko jest świeca w cylindrze. Kupiłem już zwykłą 18 rurkową i będę rzeźbił. --------------------------------------------------------------------------- http://img834.imageshack.us/img834/7...2013419.th.jpg Taki klucz sklepałem. Podstawa to rurkowa 18 obcięta na 6cm i dorobiona śruba i zaklepana na nicie. Cały klucz ma długość 12cm i dzięki temu że jest łamany to ładnie wychodzi ze świecą z cylindra. Nie ma tam gumy do wyciągania świecy tylko lekko klucz zgniotłem imadłem i wchodzi na świece i jej nie puszcza. Do wykręcenia pierwszej świecy tylko lewy boczek ściągałem. Koszt operacji 8zł. |
A jeśli zrobię sobie klucz bez przegubu, to tez podejdzie?
Mam na myśli 18 ściętą na 6 cm, z dospawaną śrubą. |
Ja kupiłem dwie 18 rurkowe długą i krótką po 10zł za sztukę w lokalnym sklepie motorowym. Odkręciłem wszystkie świece, z tym że do przedniej lewej musiałem chłodnice odkręcić, ale dało rady. Jakby ktoś potrzebował namiar na sklep to podeślę do nich linka z aukcją allegro.
|
Wczoraj straciłem z 15 minut i nie odkręciłem przedniej lewej...
Klucz jest trochę za gruby. Chcę go przyciąć i dospawać śrubkie. |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
No i dorobiłem się własnego klucza.
Działa tak jak trzeba. Dzięki za podpowiedzi :Thumbs_Up: Załącznik 37928 |
Demontaż
|
Z demontażem zdecydowanie wygodniej. Ja dodatkowo miałem problem z tym, że nasadka 18ka typowa yato nie mieściła się przy tych żeberkach w głębi cylindra. Musiałem szukać końcówki o ciut mniejszej średnicy zewnętrznej.
|
Ale wiesz Ronin że masz 4 świece
|
I jaki spaw straszny.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:58. |