![]() |
Cytat:
W tekście odnoszą się jakby do stacjonarnych zbiorników gdzie ta woda może się oddzielać , w pojazdach jest w ciągłym( po za długimi postojami) ruchu przez co szanse za założenie kolonni glonów maleją. Melon ja też nie wierzę w przypadki , stopniowe wyniszczanie jednostek spalinowych ma swój cel. Ale żeby bakterie wpuszczać do paliw? Ciekawe czy nie są wpuszczane na etapie produkcji , może niedorzeczne ale po tym co robią wszystko może się stać możliwe. |
Najlepsze jest to, że przepisy unijne zakładają wprowadzenie nowego rodzaju benzyny do 2030 roku. Czyli mogliśmy jeszcze 6 lat pojeździć na E5 :( Niemniej jednak Polska będzie już 20 krajem w Europie, który zdecydował się na E10.
|
Dzięki temu, temperatura na Ziemi obniży się o 0,0000001 °C ;)
:D :bow: |
1 Załącznik(ów)
Ja jestem ciekawy jak będzie się miała sprawa tego paliwa do gaźników membranowych w piłach. Z drugiej strony... czym ja się martwię - będę mieć roboty jeszcze więcej na serwisie.
:hehehe: Zama, Walbro, Tillotson, Bing, Keichin czy na końcu stare kosiarki classic Briggs & Stratton. Zalecać będę 98, ale znając ludzi będą lać wszystko. Honda od lat w swoich przemysłowych silnikach pozwala lać E10. To akurat zdjęcie z tabliczki skoczka Mikasa. Załącznik 131120 Zaburtowe gaźnikowe również spokojnie łykają E10, chociaż kilku klientów mam co stosują paliwa alkidowe (nieco przerost chyba, skoro to paliwo kosztuje blisko 20zł/litr) ale kto bogatemu zabroni. |
1 Załącznik(ów)
trza taki specyfik lać
|
Gaźniki, wpływ na mosiężne dysze, membrany i inne gumowe elementy układu paliwowego chwilowo odłóżmy na bok.
Taki filmik z hamowni. O ile pomiary były rzeczywiście prawdziwe, to przynajmniej we współczesnych układach wtryskowych wielkiej tragedii co do momentu i mocy niema. https://www.youtube.com/watch?v=nuyd59oIWAI |
Wrzuce dzis w warsztacie garsc kawalkow gaznikowych do tej beny i za np. miesiac sie zobaczy co zaszlo.
|
O i to był by dobry eksperyment.
W 2012 robiłem w GSie gaźniki na oryginalnych częściach, W ubiegłym roku w jednym gaźniku spuchła membrana, rozeszła się na wszystkie strony i wyszła z mocowań. I też mam zagwozdkę od czego, oraz dlaczego nie w obu. |
Cytat:
Tutaj link jak to wygląda w Ameryce: https://aufroad.com/new-stickers-for...950-adventure/ |
Jak wam wychodzi spalanie ?
Wczoraj kolega po zalaniu 10ki odnotował w toyocie większe spalanie o ok 2l/100 , wypalił zbiornik i tak mu wyszło. Do tego jakby nieco gorzej jechała. Powiedział że będzie lać 98 bo i tak taniej wyjdzie. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:20. |