![]() |
W Autokompleksie przy Starzyńskiego 10 są dwa takie tempomaty (jak się skończą to się zamówi). 29pln, nie jest to Scottoiler, ale działa tak samo. Kupiłem sobie do AT, pracują dobrze nawet z grubymi manetkami Oxford. Lekko trzeba było stuningować - pilnik i 30 sekund :).
|
zajebiście mi ten tempomat od scotta uprzejemnił te kilka dni po autostradach :)
|
w Norwegi podobny szpej za ok 45 NOK, używam od początku czyli 11 m-cy:)
|
Posiada ktoś szeroki tempomacik? zamierzam zanabyć i nie mogę się zdecydować. Da się z tym jeździć po szutrach czy trzeba zdejmować?
|
Szeroki nie jest potrzebny , a nawet może przeszkadzać.
Na szutry lub tam gdzie go nie potrzebujesz obraczasz tak żeby nie przeszkadzał albo jak wolisz to sobie zdejmujesz. |
Ja jeżdżę od roku, codziennie z wąskim Scottoilera i jest super. Nie zdejmuję go wcale, ani nawet nie obracam. Na stojaka i tak go nie używasz. ;) Jedyny problem, to to, że się delikatnie wyrobiła manetka pod nim i z czasem się lekko obraca w dół. Trzeba go wtedy puknąć do góry, nawet w czasie jazdy i dalej dzida.
Ja jestem zadowolony z patentu i wąski mi starcza. :Thumbs_Up: |
2 Załącznik(ów)
kurcze nie wiem jak to działa ale pewnie jedyna zaleta tego tempomatu to to że nie trzeba trzymać manetki ręką tylko przyciskać nadgarstkiem. osobiście używam trochę innego typu tempomatu bo w sumie używa się go raczej na przelotówkach (autostrady i drogi asfaltowe).
ogólnie proste rozwiązanie zamiast ciężarka kiery zakłada się śrubę z lewym gwintem przy manetce gazu, śruba jest oczywiście odpowiednio podtoczona żeby nie blokowało przypadkiem manetki. po dokręceniu nakrętki można sobie zluźnić rękę z kierownicy całkowicie. przetestowane 100% na autostradach Turcji, Węgier, Serbii itd. śrubka w nakrętce służy do ustawienia siły potrzebnej do kręcenia nakrętką |
|
Cytat:
Przypomnij mi na jakimś zlocie, zrobię Ci taki tempomat za łyk piwa ;) ps. Mnie tempomat nigdy nie był potrzebny. Nie chcę wyglądać jak na twoim awatarze :haha2: |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:42. |