Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   NAT lubATAS jako pierwsze moto ? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=33121)

Emek 01.10.2018 15:09

Cytat:

Napisał motif (Post 603415)
bardzo złe porównanie, kanapa w crf450 jest wąska i nijak sie ma do kanapy xteka. Wysokość tu nie ma tak znaczenia co szerokość, im szerzej masz nogi tym dalej do ziemi. :mur:

Gdybyś czytał ze zrozumieniem to byś wyczytał, że To właśnie ci napisałem :confused:. Oczywiście Ty masz zawsze rację. Zdrowia.

GregoryS 01.10.2018 15:12

Cytat:

Jeszcze dwa dni życia postu i kolega będzie żałował, że zapytał
Ojtam :) Im wiecej opinii czy sugestii tym lepiej dla nas - poczatkujacych.
Caly problem, niepewnosc, jesli chodzi o zakup nowego motocykla na pierwsze moto sprowadza sie do czytanych tu i owdzie "glebniesz i bedziesz placil" - bo to jest pewne, i bedziesz placil niemalo, plastiki w branzy moto to chyba najdrozsze kawalki tworzywa na swiecie. I do "Litra na poczatek ? Oszalales ?" - co jest juz calkiem powaznym ostrzezeniem. Stad tez dylematy.

Ze strony finansowej to wybor miedzy tym na co "stac a na co nie stac", oraz na slabszym, uzywanym, tanszym, ale nie wiadomo jak wyeksploatowanym, albo drozszym, mocniejszym, bardzej skomplikowanym, i nowym.
Naprawde brakuje mi na rynku nowych pozycji w kategorii ADV i pojemnosci +- 700 cm.

Nowe moto bralbym w leasing (na swoja dzialalnosc, honda ma dobra oferte), wiec tu idzie jeszcze w odliczenie rata leasingowa, paliwo, naprawy itd. W nowym dochodzi AC i ogolnie wyzsze koszty ubezpieczenia. Uzywany "ze srodkow wlasnych" ale tez mozna w dzialalnosc wciagnac i amortyzowac koszty, poza oczywiscie rata leasingu ktorej tu nie ma.

Lakrua 01.10.2018 15:33

Ja szukałem, dumałem i wyszło mi ze dla mojej Żony na początek wybieram yamaha tracer 700. Siedziałem na tym i wydaje się ciekawym sprzętem na początek. Jak się uda jeszcze w tym roku pojadę na jazdę testowa. Pozycja mega wygodna, waga poniżej 200 kg i niski środek ciężkości to jest to !

chemik 01.10.2018 15:43

Tylko, że tracer i teren to tak średnio. Autor szuka motocykla ADV. ;)

Lakrua 01.10.2018 15:57

Tracer wydaje się spoko, gdy na nim siedziałem czułem się jak na małej NAT, tylko faktycznie bez zacięcia ADV ale myśle ze w delikatnym szuterku pójdzie po swoje. Myśle że jest to jakaś alternatywa jeśli kogoś gabarytowo przeraża NAT. ATAS przy twoim 174 pewnie będzie problematyczna i nie będzie już tej pewności. NAT w zupełności wystarczy bardzo przyjazny motor w brew pozorom. Wiem, słabe porównanie NAT z tracer ale kurde ten motor miło mnie zaskoczył

operator99 01.10.2018 16:08

Kup zwykłą NAT z DTC do tego obniżone siedzenie będzie na wysokości 830cm,powinieneś podpierać się dość pewnie stopami,na początek w trybie D,pojeździsz,wyczujesz opanujesz i będzie fajnie i coraz fajniej.Nie ma sensu kupować jakiegoś motka tylko powiedzmy na rok i ze stratą sprzedawać.Myślę że NAT będzie ok, ATAS absolutnie dla ciebie za wysoka!

Lakrua 01.10.2018 16:26

Cytat:

Napisał operator99 (Post 603438)
Kup zwykłą NAT z DTC do tego obniżone siedzenie będzie na wysokości 830cm,powinieneś podpierać się dość pewnie stopami,na początek w trybie D,pojeździsz,wyczujesz opanujesz i będzie fajnie i coraz fajniej.Nie ma sensu kupować jakiegoś motka tylko powiedzmy na rok i ze stratą sprzedawać.Myślę że NAT będzie ok, ATAS absolutnie dla ciebie za wysoka!

Autor właśnie odebrał prawko a Ty mu chcesz odebrać przyjemność wciskając DCT . Panie daj żyć ;)

tyran 01.10.2018 16:28

NAT jest bardzo przyjazna.
Ogarniesz bez problemu.
Do tego szkoła enduro i jesteś ,,w domu,,.
Nie zastanawiaj się za długo i kupuj.

operator99 01.10.2018 16:41

Cytat:

Napisał Lakrua (Post 603440)
Autor właśnie odebrał prawko a Ty mu chcesz odebrać przyjemność wciskając DCT . Panie daj żyć ;)

No dobra manual,jest lżejsza i tańsza i dobre gmole!

consigliero 01.10.2018 16:54

Bierz BMW R1200 GS będziesz zadowolony

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:41.