![]() |
No cóż, wyjątek potwierdził tylko regułę. Którym jesteś właścicielem, ile ma przebiegu, i jaki stan rozrządu..?
|
No cóż. Spójrzmy prawdzie w oczy. NIC NIE JEST WIECZNE. Nie jestem zdrajcą. Zwykły realista ze mnie:)
|
Kurna własnie po silniku a raczej jego bebechach nie widać najmniejszego zużycia, jestem 3 właścicielem przebieg 67k rozrząd cacy napinacz w połowie zakresu. Wszystko jest git tylko nie ten trybik. Ten drugi współpracujący też w jednym miejscu jest taki lekko przytarty, ale chyba nie będę go wymieniał.
|
Oj.
Ktoś wsteczny chyba wrzucił po piątce... Kupuj trybik i dzida. Wybity ząb poczynił jakieś szkody? |
Cudem chyba się miną z innymi trybami bo jak nie to fiu-fiu, trociny ze skrzyni by zostały. Chociaż jak tak na niego patrzę, to widać, jest taki jakiś zbity. Jakby właśnie gdzieś go coś przygniotło. Cały układ nie nosi znamion uszkodzeń więc chyba jest ok, jeszcze jak wszystko poczyszczę to się przyglądne dokładniej.
Sprawdzałem i ten trybik kosztuje ponad 3 stówki do tego jak bym chciał ten pomocniczy który stoi przeszło 500PLN razem daje ~900zł. Tak sobie myślę... ma ktoś silnik na sprzedaż? |
powiem tak , pierwsza diagnoza dobra była :( co oznacza że nieźle słyszysz :)
|
Cytat:
masz swój pewny silnik, rozebrałeś zajrzałeś i wiesz co masz. |
Ostach sprzedaje silnik ze zdrową skrzynią. ma kiepski wałek i bierze olej. cena bodaj 700zł.
|
Cholera, rzadka usterka, ale widzę, że nie omija żadnego producenta z Wielkiej Czwórki. Ja jedynie słyszałem o takich defektach. Zawsze tłumaczone były wadą materiału.
Zobacz, czy nie uszkodziły się tryb współpracujący, czy sprzęgło kłowe nie jest jakoś uszkodzone i możesz spróbować naprawić wymieniając tylko jedno koło. Nikt oczywiście nie zagwarantuje, że taka naprawa nie zemści się po kilku kkm, ale trzeba mieć żyłkę hazardzisty czasem ;). |
3 Załącznik(ów)
Pomocniczy...
Jest tam taka rysa na jednym z zębów, właśnie tym który sie zazębiał w miejscu wyszczerbienia. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:42. |