![]() |
Już było pisane że od Ducati pasuje, ma większy radiator i działa.
|
Z problemem regulatora sie nie spotkalem (ponad 100.000km bezawaryjnego dzialania) a wiec nie jest to wada fabryczna jak tu niektorzy pisza. Kostki sprawdzalem i o dziwo jak nowe. Moze te punkty maja cos z tym wspolnego:
1.nie mam dodatkowych odbiornikow pradu 2.motor jest na wolnym powietrzu a nie w wilgotnym garazu. 3.Akumulator wymieniam co 4 lata (ze wzgledu na jazde w zimie) :oldman: |
Cytat:
5. Nie jezdzona w terenie... :hello: |
mierniki są w porządku, przyczyna tkwi w czyms innym.regulator orginalny nowy, akumulatol nowy.mierniki pokazuja za wysoki prad ładowania około 17V. w czym moze byc problem. prosze o pomoc. nie jestem elektrykiem.
|
wskazuje na walnięty alternator
|
za mocno nie ma co kombinować, weź regler od kogoś kto ma ok i wtedy sprawdź ! to że regler nowy nie znaczy że sprawny :hello:
|
u mnie jak padł regler podczas jazdy to mi kilometry trip master naliczał 30 razy szybciej niz faktycznie pokonywałem :p NIedi wycignał jakis inny z kufra(od xl500) i pojechalim dalej.
potem na bajzlu se zakupiłem od vfr800 (daje 0,5V wiecej niz afrykowy) dzięki temu lepiej mnie światła świecom :) |
Cytat:
Cześć, i jak tam? Wiesz co było? Bo właśnie podłączyłem se woltomierz i mam dokładnie tak samo. Jest niby git, napięcie nie przekracza 15V nigdy, przez większość czasu jest około 13.8V ale czasami spada do jakichś 12.6-12.8V. Głównie przy hamowaniu silnikiem. W czasie postoju normalnie ciężko to wychwycić. Kur*a człowiek chce zrobić dobrze a się stresuje tylko, po co mi ten woltomierz był? :) |
Cytat:
Swego czasu, gdy byłem w Częstochowie rozmawiałem o tym z Ropuchem. On miał też kiedyś taką jazdę!:haha2: Muszę jeszcze tylko zdiagnozować, czy to aby przypadkiem voltomierz nie szwankuje. Ale to pewnie dopiero przy okazji dłuższego wypadu. Póki co, na krótkich przejażdżkach wszystko działa aż miło! Pzdr! |
w listopadzie zeszłego roku dołech nowy akum(stary sie uwarzył,żarowy popolone) dzisioj po przejechaniu 24 km chytom akum a łon ciepły a na dworze zimno pozatym wydaje mi sie że żarowy za jasno świycom. Czyżby rygler ? z tm że miernik pokazuje 13,5 v.Pozdro do wszystkich
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:02. |