Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Rumunia na lekko - 23.05 do 01.06 - jedzie ktos ? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34404)

matjas 08.03.2019 11:54

Nie odbieraj moich słów jako krytyki, ale zdajesz sobie pewnie sprawę, że w grę na takim wyjęździe wchodzi tyle zmiennych, że wiele nie poplanujesz.

m

Gilu 08.03.2019 12:54

Cytat:

Napisał krytek (Post 627565)
no moze .. :) a to dlatego ze faceci sa jak "duze dzieci" , poztym dostalem nowiutkiego KTM na moja 40-e :) , a wzdychanie do jazd tego typu mam juz od kilku dlugich lat, wiec teraz jestem faktycznie podniecony jak dziecko w sklepie z cukierkami :).... kto by nie byl tak pozatym ....pozatym to tez brak doswiadczenia w jezdzie po gorkach

Wal tam śmiało,spotkasz tam tabuny takich jak Ty
Ogarniesz wszystko na miejscu,koniecznie przyślij fotkę z Farcula:Thumbs_Up:

krytek 08.03.2019 13:24

Cytat:

Napisał matjas (Post 627567)
Nie odbieraj moich słów jako krytyki, ale zdajesz sobie pewnie sprawę, że w grę na takim wyjęździe wchodzi tyle zmiennych, że wiele nie poplanujesz.

m

alez nie odbieram :) chociaz kazdemu troche krytyki nie zaszkodzi .

rrolek 08.03.2019 18:50

Witam

Cytat:

Napisał krytek (Post 627565)
no moze .. :) a to dlatego ze faceci sa jak "duze dzieci" , poztym dostalem nowiutkiego KTM na moja 40-e :) , a wzdychanie do jazd tego typu mam juz od kilku dlugich lat, wiec teraz jestem faktycznie podniecony jak dziecko w sklepie z cukierkami :).... kto by nie byl tak pozatym ....pozatym to tez brak doswiadczenia w jezdzie po gorkach

Jo Jezu... A jak się po 2 godzinach telepania po kamulach i korzeniach okaże się jednak ze nie to czego się spodziwales oglądając te wszystkie produkcję na twojej trombie itp, to te 2500 km w jena stronę pójdą w pizd.u
W GB pewnie masz w okolicy jakiś tor enduro. Moze warto sprobowac polatac po nim te powiedzmy 6-8 godzin dla weryfikacji oczekiwań i techniki i kondycji?

Pozdr rr

krytek 08.03.2019 20:01

Cytat:

Napisał rrolek (Post 627638)
Witam

Jo Jezu... A jak się po 2 godzinach telepania po kamulach i korzeniach okaże się jednak ze nie to czego się spodziwales oglądając te wszystkie produkcję na twojej trombie itp, to te 2500 km w jena stronę pójdą w pizd.u
W GB pewnie masz w okolicy jakiś tor enduro. Moze warto sprobowac polatac po nim te powiedzmy 6-8 godzin dla weryfikacji oczekiwań i techniki i kondycji?

Pozdr rr

Jo Matko... kompletnie nie trafiona sugestia :drif: i masz bledne domysly niestety ... :)

Adagiio 08.03.2019 20:14

Kolega zapodział ulotkę podobnie jak ja, oni ładują sprzęty i jadą kiedy im się zachce, miejsce dla kilku osób zawsze było. To nie jest kurort turystyczny o nasilonej obecności turystów. Ale, powiedział mi że synowie Vasila są na fejsbuku, jeden Daniele ma na imię. Poszukaj, nie sadzę że w tamtych okolicach będzie wielu takich młodych chłopków co śmigają na endurakach.
Każdy z nas jest dorosły i robi co chce, na Twoim miejscu poćwiczył bym trochę w łagodniejszym terenie, przed wypadem w góry po dwa kilometry, na dodatek moto, którego nie znasz. Jak jebniesz paciaka i zrobisz se krzywdę, tfu. To pamiętaj że tam nie ma zasięgu, nie przyjedzie karetka, ani nie przyleci helikopter.
Respekt i szacunek bo góry nie wybaczają.

krytek 08.03.2019 20:22

Cytat:

Napisał Adagiio (Post 627652)
Kolega zapodział ulotkę podobnie jak ja, oni ładują sprzęty i jadą kiedy im się zachce, miejsce dla kilku osób zawsze było. To nie jest kurort turystyczny o nasilonej obecności turystów. Ale, powiedział mi że synowie Vasila są na fejsbuku, jeden Daniele ma na imię. Poszukaj, nie sadzę że w tamtych okolicach będzie wielu takich młodych chłopków co śmigają na endurakach.
Każdy z nas jest dorosły i robi co chce, na Twoim miejscu poćwiczył bym trochę w łagodniejszym terenie, przed wypadem w góry po dwa kilometry, na dodatek moto, którego nie znasz. Jak jebniesz paciaka i zrobisz se krzywdę, tfu. To pamiętaj że tam nie ma zasięgu, nie przyjedzie karetka, ani nie przyleci helikopter.
Respekt i szacunek bo góry nie wybaczają.

Dzieki wielkie za chec pomocy .

Tak zdaje sobie sprawe z tego co napisales i tez dlatego szukam wiecej chetnych aby bylo ciekawiej weselej i wsparcie w razie "W"...
Jesli chodzi o cwiczenie to to robie w miare mozliwosci czasu i terenu jaki sie znajduje kolo mnie :)

https://www.youtube.com/watch?v=wPPeY5SaGPQ

rrolek 08.03.2019 20:50

Bez obrazy, idea ma ta sama jak pisał Adagio. Sam napisales jakie masz doświadczenie z offem i nowym motkiem. Ale może cos źle zrozumiałem.
Piszesz ze szukasz towarzyszy. Pewnie za wielu wyjadaczy się nie zgłosi. Pisze z własnego doświadczenia. Zdarzalo mi sie wywlekac na górę o 30 lat mlodszych ode mnie kilerow, ale nie mam juz na to sił ani cierpliwości. Może warto wydać parę groszy żeby zrobił to ktoś profesjonalnie?
A co do filmu: potrenuj lepiej podjezdzanie pod ten płot na gorze :) Serio.

rr

Mido 08.03.2019 21:13

e tam..
Vasil powiedział że zwiezie z góry jak trzeba:hello:zgruzowany sprzęt albo ludzkie truchło hie hie
jak mu będzie za ciężko to polecą w okolice Sapanty i też się będą dobrze bawić:D

Gilu 08.03.2019 21:49

Nie przesadzajcie,to jest środek Europy,cywilizacja prawie za każdą górką
Nie wyjedzie na jedną pojedzie na łatwiejszą albo znam takich którzy pierwszą zaatakowali dopiero w trzecim dniu po przyjeździe
To są piękne i przyjazne tereny jeszcze,dlatego zachowujmy się tam przynajmniej po japońsku bo w takim zadupiu tolerują nas tylko dlatego że coś tam zostawiamy kasy i niestey nie tylko

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:01.