![]() |
Cytat:
Ostatni test długodystansowy jednoznacznie wykazał, że nie jest prawdą jakoby 140 w RD07 robiła się kanciasta, szybciej schodziła i generalnie była gorsza od 130. Zarówno 130 jak 140 zmienia kształt w taki sam sposób a140 schodzi wolniej od 130. W teście brały udział 3 RD07. Obciążone mniej więcej tak samo. Dwie wyposażone w 130 a jedna w 140. Z innych ciekawych obserwacji wynika, że najwolniej przód schodzi temu, który jedzie jako pierwszy a najbardziej ostatniemu. Wynika to oczywiście z siły hamowania. |
Czy mam rozumieć drogi Hubercie, że tkc 80 w rozmiarze 140 mozna juz u ciebie zanabyć?
|
Musi szybciej schodzić - popatrz o ile mniejsze są kostki.
Pytanie zasadnicze, czy schodzi szybciej i proporcjonalnie do róznicy w cenie? Sadze ze 130 jednak wygrałaby ten test. |
Oczywiście drogi Podosie masz rację i ilość gumy jaka zostaje na 140 raczej nie jest warta 130zł.
Obserwowaliśmy gumy ponieważ dużo się mówiło o tym, że 140 robi się kwadratowa i szybciej się zużywa. Nie robi się kwadratowa i schodzi wolniej. Może to był przypadek ale tak właśnie było. |
Cytat:
|
Podaję link do sklepu, z którego zamawiałem z kumplem TKC80. Opony dotarły bez jakichkolwiek problemów. Najlepiej więcej sztuk zamawiać.
http://www.mynetmoto.com/motorradrei...radreifen.html |
Z uwagi na to ze akurat mieszkam na miejscu tez u nich zawsze kupuje.Polecam
|
Po dwoch tysiacach na komplecie tkc stwierdzam, co nastepuje:
piach - jest super. szuter - mimo ze kostka, to bez problemu daje sie plynnie zrywac przyczepnosc bloto - nie probowalem, bo za sucho bylo mokre - spoczko, da sie po calkiem mokrym przy 120 km/h w winkle skladac, guma plynnie informuje o limicie przyczepnosci suche - po prostu szok, przy moich, mocno srednich umiejetnosciach, skladam sie jak na anekee :O |
Mam.
Diabelskie gumy. Polecam |
na przód ok..
Na tył - dobra przyczepność na asfalcie zarówno mokrym jak i suchym, ale coś za coś - cena i bardzo szybkie zużycie. Błoto - kiepsko- za małe przerwy między kostkami - zapycha się i tworzy się "slik". |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:52. |