![]() |
A może za mocno ściskasz kierownicę?
|
Ja tak miałem w DLu, okazało się, że przednia felga krzywa. Po wyprostowaniu wszystko wróciło do normy. Wcześniej po zejściu z moto po 50km czułem się jak werbel Larsa Urlicha :D
|
Tylko, ze jak kolega pisze "trzyma" go to jeszcze 2 dni po jeździe:D więc chyba cos nie tak.
Ja mam problem z kręgosłupem i po praktycznie 20km operowania manetą zupełnie mi drętwieje prawy nadgarstek ; żeby było ciekawiej podobno taki efekt może byc tylko od odcinaka szyjnego (tam sa nerwy za to odpowiedzialne) a ja mam problem z lędźwiowym :) |
Cytat:
Cytat:
Poproszę chyba kogoś z Was o przejechanie się moją Afrą i sprawdzenie czy jest różnica, czy to faktycznie ja coś nie tego. |
Ja bym raczej się skłaniał ku teorii Mirasa. Gdybyś odcczuwał mrowienie jakiś czas po jeździe to możliwe że to od wibracji ale jak trzyma 2 dni to stawiałbym na coś innego. Za cieśń nadgarstka często odpowiada ucisk mechaniczny więc jak ściskasz kierę to możesz uciskać na nerw i potem cię trzyma. Mój wujo miał tą przypadłość i też zganiał to na fakt że dużo jeździł rowerem po dziurach. Prosty zabieg chirurgiczny załatwił temat. Cieśń nadgarstka dotyka kilka procent społeczeństwa więc może jesteś w tej grupie. Prosto to ustalić gdyż cieśń nie obejmuje nigdy małego palca. Jak mały palec też ci morwieje to przyczyna jest inna.
|
OK, Emek ja sobie sprawdze w drodze do domu czy mi mały też drętwieje :D
Tu do poczytania: https://www.mp.pl/pacjent/reumatolog...sni-nadgarstka |
Cytat:
|
Kiedyś miałem za małe rękawiczki i kciuk drętwiał :-)
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka |
Sprawdziłem na sobie wczoraj i dzisiaj ponownie- drętwieją mi: kciuk, wskazujacy i środkowy; serdeczny trochę a mały wcale :)
Poruszanie palcami przez dłuższa chwile pomaga na moment np. stojąc na światłach. Pora na USG tym bardziej, że mam tak dośc długo juz ale zwalałem to na kręgosłup, bo np. w nocy często mnie to dopada, w dzień przy kompie mam delikatne mrowienie. |
Miałem problem z dłonią prawą a dokładnie z palcami serdecznym i małym. Kombinowałem co i jak. Palce zimne, drętwiejące. Myślałem, że może przemroziłem na motocyklu. Zmieniłem pozycję przy komputerze w pracy i w domu i przeszło. Wystarczy, że nerw w ręce jest uciskany regularnie w jakimś miejscu i robi się problem.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:59. |