![]() |
Mnie się nie udało puścić gpx z apki na urządzenie. Jeszcze sprawdzę później inną opcję bo juz mi sie to zdarzyło. Mianowicie apka nie działała poprawnie jak nie miała dostępu do lokalizacji a robiłem to na wyłączonej lokalizacji. Jeśli w ten sposób nie zadziała to faktycznie kibel ale na szczęście ta opcja co wrzuciłem działa bez zarzutu więc jakaś opcja jest.
BTW. Z Garmin Explore nie widziałem żadnej opcji exportu tracka do urządzenia. |
Cytat:
Nie miałem Twojej nawigacji w ręku więc bazuję na tego typu połączeniu z Zumo XT. |
Cytat:
|
ja to z reguły robie po najmniejszej linii oporu. Tracki by kabel i komp do urządzenia. Nigdy nie miałem potrzeby pchać tracków do urządzenia z tela. Raz mi sie zdarzyło że kumpel mi wysłał tracka bezprzewodowo między urządzeniami. No ale sprawdziłem , coś tam sie naumiałem i działa.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak Korbol pisze. W urządzeniu masz folder GPX i tam musisz ślad wrzucić, ewentualnie na kartę pamięci ale tam też musisz założyć folder GPX. Samo wrzucenie do urządzenia nic nie da, musisz mieć w konkretnym folderze, tak samo jak mapy muszą być w folderze Garmin.
Jak tak zrobisz to nie ma bata żeby ich Garmin nie widział. |
Cytat:
Chili u mnie nie działa, ale to nie wina nawigacji. |
Okazało się, że file explorer na iOS (tzw aplikacja "Pliki" od Apple) jest zjebanany a problem jest znany. Objawia się przy kopiowaniu na jakąkolwiek pamieć zewnętrzną (dysk, karta SD, pen drive itd). Z niewyjaśnionych przyczyn ww. aplikacja potrafi nie przekopiować całego pliku, co prowadzi do uszkodzenia kopi pliku (to wyjaśnia dlaczego nie mogłem otworzyć przekopiowanego pliku w edytorze testowym) lub dostępność tylko części pliku! Chore!
Ściągnąłem darmową apkę "FE File Explorer" (nie jestem w żaden sposób powiązany) i z niej mogę skopiować plik na kartę przez adapter lub bezpośrednio do pamieci navi przez kabel lighting -> micro USB! Działa bez pudła! W życiu bym się nie domyślił, jakbyście nie napisali "u mnie działa". Widziałem już różne rzeczy w IT , ale żeby file explorer nie kopiował całego pliku, to 1 raz. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:58. |