![]() |
Cytat:
Wydaje mi się że na zaglonowanie dysz ma wpływ zawartość żywic w benzynie (powstają z dodatków mających spowolnić spalanie co jest pożądane chcąc jak najtaniej podnieść liczbę oktanową) bo widziałem gaźniki w których po postoju było czysto a gorsze spustoszenie po zaśniedzeniu aluminium w pustych komorach. |
Dzięki matjas
|
1 Załącznik(ów)
Walczymy - cb750 SF jest pieknym japonskim motocyklem :) juz takich nie robia...
|
1 Załącznik(ów)
Wiem :) niestety kompletnie pozbawionym emocji związanymi z jazdą
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dotychczas tylko w dwusuwowym sprzęcie spotkałem się z oblepieniem gaźnika a spowodowanym odparowaniem benzyny a pozostałością oleju.
Dlatego staram się wypalać całe paliwo z gaźnika silnika zaburtowego. Co do Afryki to skoro po postoju , powiedzmy kilku dniowym , chcąc odpalić bez zbędnego kręcenia rozrusznikiem, pompuję paliwo do gaźników to można domniemywać że są puste. A skoro są puste ponieważ benzyna odparowała ze wszystkim co w sobie zawiera to raczej nic nie powinno pozostać na ściankach. Skoro się komuś oblepiło w środku to bym się zastanowił jakiego mazutu zatankował niechcący. |
Żeby nie odpaliło wystarczy ubytek paru milimetrów przecież przy wypalaniu przed zgaszeniem tylko trochę ubywa z wierzchu i reszty nie wypompuje bo byłoby za ubogo dla silnika.
|
1 Załącznik(ów)
w zimowej szacie kurort nurza się bogaty...
na szyby kwiaty rzucil pan scenograf mróz! trzaskaja baty i parskaja pstre bahmaty i stary cygan koncert swoj rozpoczal juz! |
...................
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:52. |