Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Przygotowania do wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Beskid Niski, zapomniane wioski Łemków- Zakazy ? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=40301)

Dlugi_TA 10.08.2023 13:26

Cytat:

Napisał matjas (Post 826018)
...W temacie Beskidu to fajnie można to obserwować z Chajstry w Hucie Polanskiej. Cisza, spokój.

Się ośmielę poprawić - Hajstry :-)
A BN ma wiele innych, spokojniejszych miejsc niż Hajstra (nie ujmując nic gospodarzącemu Maćkowi), jak dla mnie to okolice schroniska są za mocno ludne w weekendy...

Zet Johny 10.08.2023 22:42

Cytat:

Napisał Adagiio (Post 825980)

Jak to teraz jest na trasie Ożenna- Żydowskie - Krempna?
Pare lat temu był zakaz dla motocykli, ale jak się dalej podjechało do tablicy informacyjnej była instrukcja że żeby przejechać zgodnie z prawem należy wysłać sms z numerem rejestracyjnym pojazdu na wskazany numer i po kilku chwilach przychodziło potwierdzenie że można jechać.

Nie wiem czy nie nadinterpretuję tego tzn. może motocykle wogóle nie mogą się tam poruszać a smsy są dla samochodziarzy?

Jak to teraz wygląda bo chętnie bym się tam poszwędał?

matjas 10.08.2023 23:01

Wysyłasz numer i jedziesz. Kto będzie wnikał.
Byłem autem. Jest zakaz ruchu po całości. SMS dla 30 pojazdów dziennie.

Tak - Hajstra :)
W te wakacje nie było tłoku. Maciek trochę niezadowolony - wiadomo, to jego chleb.
Nie jest to koniec świata ale udany kompromis między zadupiem a cywilizacja. Byłem pierwszy raz i jeszcze wrócę - dla mnie takie schronisko hi-end :) miłe miejsce.

zaczekaj 11.08.2023 01:03

Miałyśmy zlot Baby na Motóry w tym roku w Hajstrze.
A co do SMS to wysłałyśmy i od razu dostałyśmy zgodę, było nas kilkanaście motocykli, w SMS podaliśmy numery rejestracyjne naszych motków.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Adagiio 11.08.2023 07:46

Cytat:

Napisał Zet Johny (Post 826067)
Jak to teraz jest na trasie Ożenna- Żydowskie - Krempna?
Pare lat temu był zakaz dla motocykli, ale jak się dalej podjechało do tablicy informacyjnej była instrukcja że żeby przejechać zgodnie z prawem należy wysłać sms z numerem rejestracyjnym pojazdu na wskazany numer i po kilku chwilach przychodziło potwierdzenie że można jechać.

Nie wiem czy nie nadinterpretuję tego tzn. może motocykle wogóle nie mogą się tam poruszać a smsy są dla samochodziarzy?

Jak to teraz wygląda bo chętnie bym się tam poszwędał?

Jechałem nią od zapory w Krempnej do czerwonego szlaku ze 3 tygodnie temu, ale na rowerze nie zwracam uwagi na znaki. Droga szutrowa przez brody z Radocyny przez Nieznajową do asfaltu jest na terenie parku, żebyś tam się nie wybierał na moto bo stoi straż parku i wlepia mandaty a to nie są tanie rzeczy.

Dlugi_TA 11.08.2023 15:45

Zet Johny - tak jak piszą przedmówcy - tablica z nr te, na który wysyła się SMS jest (30poj. dziennie), ale dalej stoi znak B-4 - zakaz wjazdu motocykli. I obawiam się, że wysłanie SMS-a nie będzie wytłumaczeniem. Od Ożennej też takowy znak jest.
A generalnie trasa mało ciekawa, jedno miejsce dość widokowe nad Ciechanią, trochę kapliczek i cmentarz w Żydowskiem. Może już lepiej z przeł. Szklarskiej w kierunku Popowej Polany ze zjazdem na nieistniejącą Kamionkę i do Zawadki Rymanowskiej? Albo Długie z Wyszowatki.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:16.