Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Honda nc750 Integra dct, Sh 300/350, Piaggio Beverly 350 ST (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=42541)

Pawel_z_Jasla 18.05.2022 21:35

Byłem,widziałem, spróbowałem /NC Integra/ i muszę przyznać rację Adamowi -wykonanie pierwsza liga, stylistyka jak dla mnie super, stan tego egzemplarza bez istotnych zastrzeżeń ale... Motocykl /bo ciężko to nazwać skuterem/ nie jest jednak "dla mnie", przekrok to tylko jeden i chyba nawet mało istotny problem. Istotny jest sposób działania DCT na potrzeby miejsko-wiejskiego, krótko odcinkowego przemieszczania się. Na "D" biegi są w mojej ocenie zmieniane zbyt szybko co przy manewrowaniu z małymi prędkościami i masie Integry robi z niej średnio poręczny,szarpiący nerwowo napędem sprzęt. Na "S" jest lepiej ale nadal nie tak płynnie jak w skuterze z tradycyjna przekładnią /oczywiście jeśli pacjent jest zdrowy i właściwie działa napęd/. Rożnicę widać podczas manewrowania pomiędzy autami stojącymi w korku - na Kymco czy SH przychodzi to z łatwością, na Integrze nie ma dramatu ale są ograniczenia. Podsumowując, na moje potrzeby lepszy będzie tradycyjny skuter a Integra niech zostanie dla tych, którzy do roboty latają minimum 15-20 km. w jedną mańkę i to najlepiej obwodnicą czy innymi szybkimi odcinkami.
Opierdol...dzisiaj Kymco Jasło-Rzeszów-Jasło w dwie godzinki + godzina na testy Integry i pewnie ta trasa była by przyjemniejsza na Hondzie ale jednak 90% moich potrzeb skupia się w małym mieście i jego najbliższych okolicach. Dzięki za wszelkie sugestie i opinie:bow: Jeśli już, to na placu boju zostaje "nudna" SH:spac:

sysiek300 18.05.2022 22:19

Śledzę ten wątek, skuterem może raz jechałem 200m, w trasę lepsze są kopyta do przodu czy coś jak w SH czy to indywidualna sprawa po prostu? tak się zastanawiam trochę na przyszłość, kiedyś grzebałem po internecie, czytam ten wątek i bach jakieś GP 800 mi wyskakuje co wcześniej nigdzie nie natrafiłem ;)

matjas 19.05.2022 08:52

Nogi do przodu to zła pozycja :)

Jak jeździłem helixem to narzekałem na ból pleców. Lędźwiowy.
Sprzedałem i wszystko wróciło do normy.

redrobo 04.08.2022 16:16

No to zanabylem Integre z 2015. Wstepnie - czad. Mam tez Piaggio beverly 500 na lzejszych rolkach malossi i pierwsze porownanie to: Fiat 500 Abarth bez zawieszenia do Lexusa:) Ciezej sie tym bedzie jezdzic w korku, czuc wieksza, mase, ale jak to idzie... przy pomruk genialny na oryginalnym wydechu...

matjas 05.08.2022 09:44

niemożliwe żeby to 'szło' :D :D :D :D przecież to tylko obśmiewane 55KM :D :D :D

redrobo 05.08.2022 09:50

Cytat:

Napisał matjas (Post 789151)
niemożliwe żeby to 'szło' :D :D :D :D przecież to tylko obśmiewane 55KM :D :D :D

Moze to wina "niutków"

Emek 05.08.2022 09:58

Codziennie jak jadę do roboty to się spotykam z gościem na takiej integrze. Nawet dzisiaj staliśmy razem na światłach i idzie to jak złe tylko chyba to ma masę słuszną bo między autami tam gdzie ja przemykam to koleś jedzie bardzo uważnie. W każdym razie gratulacje.

matjas 05.08.2022 10:26

waży tyle co NC bo to przecież JEST NC. czyli z DCT około 230kg zgaduję?
tylko, że te motki sprytnie noszą tą swoją nadwagę.

a ja oczywiście się uśmiecham pod wąsem bo ten silnik dużo potrafi. jeśli jeszcze wrócę na asfalt typowo to ponownie na NCka.

niech Cię wozi i nie ponosi :D

Mazurkas007 05.08.2022 11:19

Cytat:

Napisał Adagiio (Post 780366)
A Roma to najlepszy poligon dla skuterów...

Roma to jest panie przedszkole i piaskownica, przyjedź do mnie to szybko zmieni ci sie punkt odniesienia o możliwościach skuterów.

Jak to żartują w Azji - zderzyły się dwa skutery, czternaście osób w szpitalu :D

NaczelnyFilozof 05.08.2022 14:37

Cytat:

Napisał Mazurkas007 (Post 789161)
Roma to jest panie przedszkole i piaskownica, przyjedź do mnie to szybko zmieni ci sie punkt odniesienia o możliwościach skuterów.

Jak to żartują w Azji - zderzyły się dwa skutery, czternaście osób w szpitalu :D

Panie. Azja to półautomaty (klony Hondy Cub). Ile procent rynku to skutery? 25% jednosladów? ;-)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:06.