![]() |
Miernik nie zarejestruje takich skoków napięcia, zmierz jaki jest opór na impulsatorze.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Serwisówka podaje 170-256 omów. Pomierz jeszcze opór na cewce i czy nie ma zwarcia do masy.
|
Widmo to sprawdź ten pomarańcz z białym paskiem (patrzyłem na jakiś inny schemat). Jak ustawisz miernik na opór to przy motocyklu "gotowym do jazdy" powinno pokazywać wartość w tysiącach lub milionach omów (lub poza zakresem). Jak wyłączysz zapłon/kluczyk to powinno być <1 om między tym kablem (pomarańcz-biały) a masą. Sprawdź to pierwsze na rozpiętej wtyczce, nie powinno mieć znaczenia.
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Na gotowym do jazdy jest poza zakresem mojego miernika( więcej niz megaom) i przy wyłączonym zapłonie to samo( a powinno być mało omów) ;Może to być trop.. Jest drugi przewód też pomarańczowo biały ( chodzi o tą wtyczkę w której jest 7 przewodów) przy gotowym do odpalenia poza zakresem, przy wyłączonym kluczyku 86 omów :confused: I się zastanawiam, czy zwalać ten dekiel silnika.. (7200 zł za sprzęt który nie pali to nieźle :) Co do drugiej wtzcyki+ impulsator nie ma ywarcia do masz+ i to drugie) na 4 pinowej wtzcyce = te nie ma ywarcia do mas. |
Ja za taki co nie pali dałem naprawdę znacznie mniej.
|
Bez walki sie nie poddam :) Przypomniało mi się, że mam gdzieś w piwnicy , zagrzebany w rupieciach drugi silnik do dr se :) Pomierzę w tamtym jak jest a jęździł do końca.
Najgorzej jak się okaże że to którys z kabelków w instalacji stracił przejście.. Sprawa by była prosta , gdybym wiedział który i gdzie(...) Edit. Pomierzyłem miernikiem impulsator i cewkę w drugim sprawnym silniku, jest identycznie jak w moim ,czyli nie mam sensu tego odkręcać i tam zaglądać ,trzeba szukać dalej. Edit 2 Mam podejrzenie, że jest to gdzieś zwarcie w instalacji do masy między przewodami. Raz miałem po myjni problem z odpaleniem. Problem w tym, że nie wiem jak sprawdzić gdzie jest to zwarcie ewentualne. Musiałbym pruć calutką instalacje A na to niestety nie mam czasu. Pozostaje jeszcze opcja że jest jebnięty moduł. |
W instrukcji masz schemat jak pomierzyć moduł.
|
Nie umiem tego czytać/nie rozumiem, więc w niczym mi nie będzie pomocne.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:20. |