![]() |
Cytat:
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
Mam wielki sentyment do MZ ponieważ było to spełnienie marzeń o w miarę nowoczesnym jak na tamte lata motocyklu . Był listopad 1989 rok i po dostaniu cynka od sąsiada po całonocnym czuwaniu przed Polmozbytem nr 10 przy ulicy Nowy Rynek w Płocku za całe 1 800 000 zł stałem się właścicielem MZ ETZ 251 w kolorze zjebanym niebieskim . Ech wróciłoy się do tamtych lat bo jazda na ETZecie jest najlepszą jazdą na świecie :)
|
Niebieski w odcieniu fluor ? ;)
Ja bym wrócił to tamtych LAT ;) walić MZ |
Jaki to byl zjebany niebieski ? Pamietam normalnie niebieskie, ale nie wiem czy to ten sam kolor :)
|
Cytat:
|
To był majtkowy. Koszmar śniący się po nocach. Ja miałem srebrną ale najszybsze były czerwone. Udowodnione, jeździłem kilkoma etz 251
|
W Policji mieli ten sam kolor :)
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Jak się jest w Bieszczadach, to można natknąć się na "kopalnię" ropy naftowej, w niej na "wiaderko" do zbierania wycieków... Czarne Złoto Podkarpacia, https://drive.google.com/uc?id=0B-V3...DFRVFAzZmxyOG8 ... zamoczyć palec i.... powąchać... ... zapach... bezcenny. https://drive.google.com/uc?id=0B-V3...1AxdmN4cGxRSk0 (Uwaga - czasem bywa, że długie pozostawanie ropy w wiaderku powoduje, że spodziewane wrażenia węchowe są... mocno inne. Jakby te dinozaury padły nie miliony lat temu, a tygodnie :dizzy: ) Żeby nie było, że nie w temacie, to na ETZ 250 zrobiłem jakieś 38 tyś. km... U mnie najbardziej wku...jące były wycieki płynu hamulcowego z pompy i "wyskakujące" po jakichś dołach uszczelniacze przednich lag. Zaczynałem jazdę na moto w 1984 (nomen omen... ) roku na SHL M17 175 Gazela. Wacha na kartki (ET 78 i olej mineralny Lux). Zapach tego "czarnego złota Podkarpacia" przeniósł mnie w tamte czasy młodości. Niemal identyczny... Dzięki za możliwość wspomnienia młodych lat... |
Dzięki za podpowiedzi, przekażę wszystkie właścicielowi.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:14. |