delirium |
10.02.2023 04:31 |
Cytat:
Napisał ex1
(Post 807882)
mam wrażenie że jest tutaj ewidentnie bariera komunikacyjna... ;)
masz świadomość że ja porostu zadałem Pytanie.. :)
jeździłeś.na 18 z tyłu? :)
|
a ja mam wrażenie że tym pytaniem insynuujesz mi coś czego ja nie powiedziałem? :)
Odpowiadając na drugie pytanie, obecne motocykle w mojej stajni: xt660z, T7, ktm500 exc-f, sherco 300 2t, Versys 650, gasgas 300 txt. Myślę że wiesz jakie maja koła?
W normalnej jeździe turystyczno-adventure nie ma wiekszego znaczenia jakie koło z tyłu a nawet z przodu. Jeździłem nawet 17" z przodu i z tyłu i też sie da. Wiekszośc tego typu wypraw jest i tak na asfalcie lepszym lub gorszym albo szutrach gdzie mniejsze koła sa nawet lepsze i wskazane. Jak nie wierzysz to zapytaj się MotoGP albo Supermoto kierowników czemu maja 17'tki. :)
Osobiście tak samo mi sie jeździ w terenie stara tenera na 17" z tyłu jak i nowa na 18" z tyłu. To nie motocykle crossowe czy enduro gdzie pedzisz na złamanie karku. W terenie zawsze bedzie kompromis, jakkolwiek duze koło byś nie założł to sie znajdzie jeszcze większa dzuira od niego :D
Podsumowujac, 17'tka ma swoje zalety i wady jak i 18'tka ma, np ta pierwsza jest mocniejsza i lżejsza i opony tańsze :)
Wracajac do tego GS'a to dla mnie jeden z ładniejszych motocykli adv, z niskim srodkiem cięzkości i fajnym, elastycznym silnikiem. Jak go testowałem lata temu to zazdrościłem zwinności i "lekkości" jaka miał w porównaniu z moja tenera. Niestety BMW zepsuło wszystko wprowadzjąc 850'tkę.
|