Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Archiwum (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=237)
-   -   Nowe kapcie dual sport: Sidi Gore Adventure (?). (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=4503)

wojtalski 14.02.2010 22:24

Cytat:

Napisał dabal (Post 99994)
...na pewno dobre do jazdy po offie.

A ja się właśnie zastanawiam, czy aby napewno. Dlatego że membrana tak traktowana, zalepiana błockiem, kurzem itp. żeby działała zgodnie z przeznaczeniem musi być utrzymywana w jakiejś tam czystości, co wiąże się z dosyć częstym myciem/ praniem, a więc zużywaniem się jakby nie było tejże.

Chyba jednak lepsze są do turystyki ze wskazaniem na lepszą ochronę nogi niż typowe buty turystyczne.

petrosbike 17.02.2010 13:57

Cytat:

Napisał podos (Post 89629)
czyli ciut drozej niz Trans Openy GTX... no, jest nad czym myslec...

Posiadam Trans Openy GTX i ogromnie sobie chwalę. Ma wszystko co potrzeba do Adventure, brak tylko klamerek. Nie widziałem jeszcze lepszych i bardziej uniwersalnych bucików. Rozmiarówka jak ulał. Spodnie wchodza w nie spokojnie. Chodzic można bez problemu (ja nawet na grzyby w nich jeździłem i zero kłopotu) reszta juz jest znana znawcom. Faktycznie to jest dylemat te czy tamte.

podos 18.02.2010 16:40

petros nie chodzi o jezdzenie - tylko o leżenie, wsadzenie nogi pod kufer, przywalenie afryką, samochodem, przycisniecie do skały.
Zadne turystyki z gornej półki (Oxtary infinity, HG Tuareg, BMW Savanna, czy Daytony TransOpeny) nie dadzą Ci jednoczesnie takiego bezpieczenstawa jak zwykle crosówy. Oraz zadne krosowe buty nie dadzą Ci, takiego komfortu jak wymienione Goretexy. Ten but jakoś godzi te cechy. W moim mniemaniu jest to najlepszy obecnie na rynku but adventureowy - chcialbym takiego mieć. Ale wole pojechać na wyprawę :)

Carlos 18.02.2010 18:05

Fajnie, że coś takiego wypuścili (mój dylemat nareszcie rozwiązany). Zastanawiam się jeszcze czy nie upiekę się w membranie jak będzie naprawdę ciepło...

petrosbike 19.02.2010 20:47

Cytat:

Napisał podos (Post 101278)
petros nie chodzi o jezdzenie - tylko o leżenie, wsadzenie nogi pod kufer, przywalenie afryką, samochodem, przycisniecie do skały.
Zadne turystyki z gornej półki (Oxtary infinity, HG Tuareg, BMW Savanna, czy Daytony TransOpeny) nie dadzą Ci jednoczesnie takiego bezpieczenstawa jak zwykle crosówy. Oraz zadne krosowe buty nie dadzą Ci, takiego komfortu jak wymienione Goretexy. Ten but jakoś godzi te cechy. W moim mniemaniu jest to najlepszy obecnie na rynku but adventureowy - chcialbym takiego mieć. Ale wole pojechać na wyprawę :)

Może masz rację, ja takiego doświadczenia jeszcze nie mam, sam wywaliłem na moje buty coś koło 1300 zł bo uznałem że but to jest podstawa a wygodny i funkcjonalny to dwie podstawy. Dodatkowo uwiodła mnie ta blacha na czubku. Fakt nie brałem pod uwage przywalenia nogi motongiem. Owszem, zdarzyło mi sie to w Bieszczadach na stoku Cisowca ale jakos uszedłem z życiem i nogą.
@Carlos
Co do gorąca w gore to jeździłem w największe polskie upały i było mi komfortowo. Ja te Sidi maja taki sam gore to pewnie będzie podobnie.

michoo 19.02.2010 20:54

Dzisiaj owe buty miałem okazje pooglądać po przymierzać obfotografować :)
Gdyby tylko ta cena była inna. Bardzo fajne, bardzo wygodne ale za dużego porównania nie.

Szymon 12.04.2010 09:55

Wie ktoś gdzie w Wawie mozna je (SIDI Adventure) zobaczyć, przymierzyć, kupic?

jorge 12.04.2010 11:24

we F&F zapytaj - powinny być

07 A-gent 13.04.2010 23:37

Cytat:

Napisał jorg (Post 109774)
we F&F zapytaj - powinny być

w Hondzie na Prymasa są :drif::drif::drif: i można pochodzić :D

bukowski 26.04.2010 11:26

Cytat:

Napisał 07 A-gent (Post 110135)
w Hondzie na Prymasa są :drif::drif::drif: i można pochodzić :D

znalazlem takie za 1250, ale moze koledzy podpowiedza, czy gdzies mozna jeszcze taniej? prawde mowiac wolalbym zaplacic 1300 za fizyczny sklep w Warszawie

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:23.