![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Niemniej jednak skorygowałem troszkę ujście dyszy (przyśpieszyłem niejako moment podania oleju przed stykiem łańcucha z zębatką tylną) i wygląda teraz dużo lepiej! Teraz po kilku km widzę, że rolki są wilgotne! SCOTT RULEZ! :Thumbs_Up: |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Cytat:
Oczywiscie, ze sie napelnia przez odpowietrznik tylko sie samą rurke odpina i ustawia na PRIME. Do butelki jest w zestawie rurka z koncowka co na to pasuje. Mozna tez napelniac przez ten boczny otwor ale wtedy 1. Nie bedzie do pelna 2. jak masz gdzie pochowane ustrojtwo to nie ma dostepu (ja przynajmniej nie mam jak przez ta dziurkę. Załącznik 366 |
Cytat:
Ta rurką mnie wkur... bo lejesz i lejesz a tak w 10 sekund jest pełny scoot i mi tam sie do pełna tankuje. Dostęp to fakt, ale myślę, że wcelować wężykiem do dziurki wielu potrafi :D |
a bo u Ciebie lezy dziurka do góry? He he ;)
|
Cytat:
Niestety nie mam instrukcji do tego ustrojstwa. |
Cytat:
|
dlatego lepiej działają samoróbki (koszt 15zł) na zwykłym hipolu po 9zł za litr SAE80W90.
u mnie scott na hipolu zaczynał cieknąć po 200km. na oryginalny olej mnie nie stać. no i w samoróbce można wstawić baniak pół litra a nie 50 ml. scott leży na półce bo nie mam do niego cierpliwości. dodam jeszcze że w starej afryce łańcuch był smarowany hipolem i przez 20 tys km naciągnąłem go o 2 ząbki. |
Odświeżam temat, bo właśnie zgubiłem końcówkę. Na allegro mają tylko jakąś dual za ponad 100 zeta :0.
Ma ktoś namiar, gdzie coś takiego można dokupić albo patent z czego można by to dorobić? |
Na allegro ostatnio znalazłem ale czekają na dostawę (Grewel Moto).
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:58. |