![]() |
Cytat:
|
słowo ANGLING jest tu kluczowe bo implikuje wędkarstwo.
to z tego wynika. |
Upieram się przy swoim. Translacja koślawa ale sens oddaje: "Opłata za zarządzanie rybołówstwem (w języku fińskim kalastonhoitomaksu) uprawnia do łowienia jedną wędką w dowolnym miejscu w Finlandii, z wyjątkiem bystrzy i prądów na wodach zawierających ryby wędrowne, na obszarach, na których połowy są zakazane, w niektórych specjalnych miejscach oraz na Wyspach Alandzkich. Opłata jest obowiązkowa dla wszystkich rybaków w wieku od 18 do 69 lat, którzy łowią innymi metodami niż wędkarstwo haczykiem i żyłką, łowienie pod lodem lub łowienie śledzi za pomocą zestawu.". Skoro można by było łowić wędką bez opłaty to po co by była opłata za łowienie wędką?
|
1 Załącznik(ów)
wyedytowałem to całe pierniczenie. powoli zbliżamy się do absolutu :D
ważne jest to: |
Masz rację - powoli :D
Czyli teraz wynika, że za darmo możesz łowić wędką bez kołowrotka i sztucznej przynety. |
Ano. Nie wydaje mi się żeby mnie Fin chciał oszyć na opłatę której nie ma jak mu wskazałem że będę trzepał szczupaki i okonie na spinning.
|
Tak to wynika.
Nie dalej jak tydzień temu patrzyłem na łódki do wynajęcia w Fin i tamuj było podsumowanie tego ich prawa każdego człowieka. Chyba jednak zbyt wydestylowane :) Posypuje głowę bo szerzyłem dezinformację :) jak agent :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:17. |