![]() |
może to nie afryczka ale gość z fantazją jest p.s. a z afryką to by się pewnie obesrał po pachy
|
hehe, koleś niezły jest
|
tylko poco ona tak ten motorek dźwigał to nie podnośnika w garażu ?? czy jak ??
|
bo to atrapa taka była ...;)
|
Mądre to? Ch.. mądre... A kręgosłup siada przy czyms takim, tylko nie zawsze to czuć od razu. Uprawiałem gimnastykę przyrządową 16 lat, cos o tym wiem. Jak wstaję rano i nic mnie nie boli, to nie mam pewności, czy żyję...
|
Siad siada, chyba że już ma wszędzie implanty powsadzane. Ja już dwa zarobiłem - po operacji jestem. Jak nie muszę podnosić to nie podnoszę tylko się wysługuję kimś obok.
Ale ostatnio jak mi się wbił mój transafri w pole to dupą nie dało rady podnieść a sam byłem. Metoda- kucnąłem przy baku, chwyciłem za dolną rączkę lekko go uniosłem rękoma, opartymi na kolanach, kolana szybko pod bak , kiera, ręce oparte jakoś w okolicach biodra, no i wstałem unosząc największy ciężar do ok 45 stopni na udach a potem już tylko pchałem. Kręgosłup obciążony do minimum a jestem przeczulony na tym punkcie. |
Że też ja tych cudownych rad wcześniej nie znalazłam! Wiosną dosiadłam mężowej Afri i ją niestety położyłam biorąc nieudolnie nawrót :Thumbs_Down:.Rozejrzałam się, czy nikt nie widzi. Nikt nie widział,ale też nikogo do pomocy nie było, a paliwo zaczęło wyciekać. W strachu podniosłam jak stałam, a mam 164 cm wzrostu i jakieś 58 kg ważę.Niestety za nagły przypływ mocy zapłaciłam nadwyrężeniem kręgosłupa lędźwiowo-krzyżowego. Teraz obejrzałam filmik i poćwiczę sobie na sucho - już mogę, pozbyłam się kołnierza ortopedycznego!:D
|
Myślę że podnoszenie afryki zależy od warunków w jakich się znajdujemy.Kiedyś(a był to chyba pażdziernik)UTOPIŁEM afryke w rzece.Z wody wystawała tylko manetka i lusterko.Tak się wystraszyłem że podniosłem ją chyba w sekundę,i to pod prąd!:)
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:08. |