![]() |
Zastanawia mnie tylko, dlaczego wałek nie leci tak samo w VT600/C ... tam jest ten sam wałek zdawczy (chodzi o końcówkę wypustów - te same zębatki).
Mniejsza moc robi swoje czy jak? |
Może z tego samego powodu czemu leci szybciej w Siuper Penerze :D
|
Rambo i inni.
Chyba czas podsumować temat: - dbać o zębatkę (wymiana max po 10kkm, chyba, że zużycie wskazuje ja wcześniejsze) - wymieniać zabezpieczenia co 2-3 zębatkę - smarować łańcuch - używać w miarę dobrych zębatek (olać promocje za 30zł za obydwie ... VAZ miał takie) Może warto by jakoś to sklecić i do afripedii wrzucić? |
zużyte części wymieniać lub regenerować i tylko to
jak już jest zużyte będzie lecieć choć byś nie wiem co robił |
Cytat:
Myślę że zanieczyszczenie też nie jest obojętne (brodzenie w wodzie, jazda po piachu etc.) Tak mi się wydaje |
Jak się lata tylko trasy, to zębatka przednia nawet po 20 000km może być zupełnie spoko. A jak guma guma guma, to pewnie po 5000km będzie do wymiany.
|
panowie mylicie watki :)
ani łańcuch ani smarowanie nie ma wpływu na połączenie na wielowypuście połączenie na wałku zdawczym przenosi siły w obu kierunkach czyli obciążenie jest dynamiczne, są współczynnik do korekcji tego przy projektowaniu, jak by jakiś piekarza czy kelner nie zauważył jest tam także współczynnik dopasowania w przypadku pojawienia się luzu należy części współpracujące wymienić inaczej zużycie rośnie w przyspieszonym tempie charakter motocykla nie ma nic do rzeczy :) brud przy pasowaniu suwliwym bądź ciasnym nie ma prawa się tam dostać |
Kazmir takie elektrody do napawania mają symbol EN600B http://www.allegro.pl/item913042777_...a_en_600b.html lecz napawanie tego wałka wiąże się z jego demontażem czyli rozebraniem silnika.Moim zdaniem przy niewielkim wypracowaniu wałka można spróbować innych sposobów takich jak loctite itp.
|
a zamiast panewek skórka słoniny
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:42. |