![]() |
Podstawa byle był do chłodnic aluminiowych i z tego co wiem płyn samochodowy jest taki sam (byleby nie jakieś najtańsze).
|
Nie ma już w handlu płynów, które by się nie nadały.
|
W handlu płynów nie, ale sprzedawców którzy opowiadają bajki nie brakuje już :Sarcastic:
|
Cytat:
|
Dynagel jest dobry i tani, 10-12 zł za litr, temperatura wrzenia 130 stopni.
|
Ja nie rozstrzygam który lepszy. Każdy się nadaje do aluminiowej chłodnicy. Chyba o to chodziło w pytaniu.
Z tą temperaturą wrzenia jest tak, że jak wynosi 115 to masz gwarancję że ani przez chwile temperatura silnika nie będzie wyższa. Chyba, że płyn właśnie się skończył (należy sprawdzić ciśnienie dla podanej temperatury). |
Pany, dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi do powyższego tematu.
Swoją drogą to do grudnia 2012r :) nie wiedziałem, że te ciecze chłodzące mogą mieć różną temperaturę wrzenia!? Więc znowu czegoś się dowiedziałem-nauczyłem,ha! Jak mawiają? "Bo mądrego to i zawsze warto posłuchać". I to święta prawda:) |
Niczym się nie różnią, ale pamiętamy o doborze płynu przeznaczonego do układów lub miedzianych, lub aluminiowych.
|
Czym wypłukać zbiorniczek wyrównawczy? Próbowałem kretem, ale ledwo ruszył te gluty, które się w środku zebrały. Jest sens próbować z płynem do czyszczenia układu, czy zadziała on tylko na chłodnicę?
|
odepnij go, pod kran i pójdzie
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:21. |