![]() |
he he każdy chciał popatrzeć i wesprzeć na duchu ;)
|
SKF to nie jest Polska firma?
|
Już miałeś zmieniane wcześniej łożyska ? Ktoś włożył odkryte czy uszczelnienia poodpadały?
|
Cytat:
|
uszczelnienie odpadło przy wybijaniu z paisty
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ok teraz zakładam łożyska FAG następne założę polskie jeśli doczekam sie ich zmęczenia, , założę polskie do drugiego moto jak padną obecne . przetestuje może gościu coś popierdzielił z tą opinia ;)
te co kupiłem to niemiecki FAG sprawdziłem, a skf to mi sie tak nasunęło ;) |
Cytat:
Zamawiam do firmy ok 1000 łożysk rocznie - wprawdzie głównie serii UC, ale nie tylko. Liczę tylko te co idą na samo zużycie w istniejących urządzeniach. Kiedyś się bawiłem w statystykę, które wytrzymują najdłużej, które opłaca się najbardziej i takie tam durnoty ;) I wyszło mniej więcej tak: 1. Koyo 2. KFG/SKF/FAG 3. NTN dłuuuugo dłuugo nic 4. FŁT jeeeeszcze dłużej nic 5. Ruskie i bułgarskie przeeepaść... 6. made in hungary zajebista przepaść. Normalnie wielka czarna otchłań... 7. Chińczyki Z tym że między pierwszymi 3 pkt różnice w trwałości były bardziej "na wyczucie" niż jakieś realnie widoczne, więc można je traktować równorzędnie. Za to między pkt 3 i 4 różnica jest wyraaaaźna, więc wybaczcie, ale żaden Pan Ze Sklepu nie będzie mi wmawiał że gówno to czekolada ;) Zdrowia! :hello: |
Cytat:
gościu maił wiedzę ze szkoleń ;) pewnie chciał chciał zarobić na laiku bo pewnie na polskich ma największa marze ;) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:55. |