![]() |
2 Załącznik(ów)
Robota niedawno skończona, wygląda tak.
Użyty napinacz , jest marki SHOWA. Wystarczy dotoczyć sobie tulejkę z kołnierzem. Średnice wew i zew bierzemy z tej tulejki z gwintem, która jest w amorze. na końcu robimy grubszy kołnierz, jego wysokość daje nam wstępne napięcie sprężyny. Wypiłować dwa otwory w miejsca na którym opiera się amor ( podobnie jak u Podosa ale można powrócić do stanu oryginalnego, gdyż nie używamy oryginalnych tulejek i nakrętek) Mocowanie pokrętła jest mało szczęśliwe i zdaję sobie z tego sprawę. Będzie chlapane olejem z łańcucha ;/ Za to nie wystaje po za obrys ramy i się nie uszkodzi w razie gleby. Umieściłem to w otworach po oryginalnej pompie paliwa. nie robiłem fotek ,bo myślałem ze nie uda mi się tego zmontować ;) za to pierdalnołem piękny rysunek techniczny w paint-cie :haha2: po założeniu , sprężyna z oporem daje się kręcić ręka wiec mam wstępnie słabo napiętą -tak myślę. Możliwe ze będę musiał toczył jeszcze jeden taki element. Przetestuje jak się sezon zacznie. Wyrażam szczere podziękowania dla Podosa i Pastrora. Pomysł , realizacja i opis, pierwsza liga. więcej takich inspiracji pissssssssss |
Z Ntv?
|
z GS-a;)
|
Poważnie? Którego? A ktoś z NTV szpeja sprawdził? Pastorex :)?
|
Cytat:
|
Pierwyj sort :D
|
pięknie.
|
Chinol, to prawda że ten napinacz od BMW się rozpadł..?
|
Cytat:
gwint był zardzewiały, teraz przed zakupem dokładnie oblookałem pokrętło i jest ok. Teraz mam z NTV, wiec błotka raczej nie widziało ;) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:04. |