![]() |
Cytat:
Cytat:
Hero, właśnie o coś takiego mi chodzi, tylko jeszcze dziurkowane bym widział. Jak rozumiem, nity trzymają dystanse? Ta osłona którą obecnie posiadam jest jednak z grubszego aluminium, a z jakiego to już najszybciej Matjas coś by powiedział. Zdrufka. |
W sumie blacha 2mm nie jest jakos bardzo gietka, tym bardziej ten typ. Zrobilem z takiego aluminium, bo po wywalcowaniu staje sie duzo bardzie sztywne. Co do wytrzymalosci, to mam tak samo zrobiona oslone (inaczej mocowania tylko rozwiazalem ) i kopanie anie nawet gleba parkingowa na kraweznik jej nie zaszkodzila. Butow ani nogawek nie pali nawet w wypadku powolnej jazdy w terenie. Co do otworow to mozna wykonac, a nie zrobilem tego bo znacznie oslabia material wiec przestaje byc tak wytrzyale. Musi byc w tedy blacha przynajmniej 4mm. Te co mam wykonalem w czsie przerw w pracy, a dodatkowe otwory i to w alu 4mm zajely by maszynie jakies 3 razy wiecej czasu. Nie zawsze jest na to czas, a mnie tylko chodzilo o slone ktora spelnia swoja funkcje i ma byc w miare estetyczna.
|
Też bym był chętny za taką osłoną, bo już dwie pary portek zjarałem:(
|
Problemy z nabieraniem temperatury to pewnie dzięki małej odległości(dystansu) pomiędzy kolankiem a osłoną. W momencie zachowania odległości ok 7 do 10 mm ruch powietrza skutecznie studzi osłonę przetestowałem to na sobie.
|
Ponieważ zauważylem dziś dziurę w nogawce ;) podaję średnicę dla leona:
na ca 40 mm dugości (patrząc od P str.) jest 46mm reszta to 51 mm i na tym odcinku bym montował... |
Cytat:
|
To jak ktoś chce to dawac na priva a najlepiej do 12 listopada na 607115531 bo nie zawsze na wsi mam dostęp do neta. Piono, mocowaniem sa po prostu opaski wiec będzie pasować.
|
Nagrzewanie się osłony następuje poprzez przewodnictwo ciepła przez jej mocowanie. Niema możliwości, żeby przez powietrze tak przenosiła się temperaturka. Ilość dziur bym ograniczył. Ta osłona nie ma oddawać ciepła tylko jej odbijać.
|
A jak wyglada produkt finalny?
|
Nie wiem do kogo pytanie :)
Ja nie mam afryki. Wkrótce będę wycinał coś z alu do katów więc mogę zrobić z 10 sztuk po kosztach lub w ramach sponsoringu ale to już chyba w innym dziale :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:46. |