![]() |
Ano pociekło. Oddałem wtedy lagi do lekkiego prostowania i panowie stwierdzili że przy okazji wymienią mi uszczelniacze, na co przystałem. Niestety tak mi wymienili że po miesiącu jeden zaczął cieknąć :mad: Wymieniłem więc sam te uszczelniacze przy okazji wymieniając ślizgacze i od tamtej pory jest spokój.
|
:D Dzięki . Ten teflon to jakieś większe koszty przy naprawie?? Olej nie cieknie i wydaje mi się że pracują gładko . Na asfalcie nic nie słychać a w terenie po dłuższej jeździe jęczy .
|
Jakieś 170 PLN ...
|
Cytat:
Wpadnij kiedyś przy okazji do mnie to zrobimy "demo" usterki zobaczysz czy trza zmieniać :) |
Cytat:
Na mnie też przyszła kolej i mam problem: nie mogę wyszarpnąć lagi z golenia, a jednej poszła lekko, a drugiej ni cholery nie mogę Szarpałem sam, potem z moim przerośniętym w barach synem i nic. Macie jakieś patenty żeby zmobilizować simmeringa do ruszenia się? |
Zdążyłem już rozebrać lagi i robi się to tak jak w innych motocyklach :).
Damper od spodu odkręcony? Seger wyjęty? Jak tak to napielalać :). Wyjsć musi. |
tam jest panewka teflonowa którą się wlasnie wystykuje przez "szrapanie" powinna wyjść łatwo.Simering nie trzyma niczego, bez jaj...
|
A kto się pochwali patentem na wybicie uszczelniacza?
Wymieniamy z kumplem w Trampku i jeden poszedł jakimś wiejskim patentem. Ma ktoś prosty i przyjemny sposób? Czym płuczecie lagi, żeby nie zniszczyć uszczelniaczy? |
Cytat:
|
Myślałem, że z kontekstu da radę:)
Uszczelniaczy w lagach. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:58. |