![]() |
Cytat:
Pozdro |
Myślę że trochę przekolorowujecie sytuację, mieszkam już parę lat w Norge i nie jest tak źle, wiadomo mentalność trochę inna niż nasza ale ani fantazji ani wolności norwegom nie brakuje. Fakt, jak przyjechałem ciężko było się połapać dlaczego 80 i nic ponad to, ale po pierwsze jak poznasz zwyczaje policyjne to możesz ponaginać, i niewiele osób jeździ te 80. Po drugie te 80 nie jest złe, bo w najgorszym przypadku wszyscy jadą te powiedzmy 80 i docierasz na miejsce i tak szybciej, bez szarpania i stresu niż w PL, i co więcej zdecydowanie mniejszy jest odsetek ludzi którzy nie docierają na miejsce. Gdzieś czytałem że w minionym sezonie zginęło pięciu motocyklistów, z czego dwójka to turyści ze Szwecji. Więc może jest trochę racji w takim podejściu??
|
Cytat:
Pozdro |
To Dubel u Ciebie czy u mnie? Stacjonujesz na stale w Hjørungavåg?
|
No można powiedzieć że na stałe. Trzy do czterech razy w roku jadę do Pl
Pozdro |
Cytat:
A bo tam są jeszce jacyś motocykliści?? jak tam tylko 9 miesięcy zima, a resztę to ciągle lato i lato:cold: Jak na motór, to trzeba się ciepło ubrać??:) Kumpel opowiadał że stada reniferów biegają po szosie:Sarcastic: pozdr. |
zbyszek nie widać motocyklistów bo wszyscy tu się zjeżdżają :D
na kawę i ploty ;) https://lh5.googleusercontent.com/_s...0/DSC_0037.JPG |
Cytat:
Nasi jak tam jadą to muszą wziąć błoto w szpreju żeby sie odróżniać??:Sarcastic: Albo nie, bo nie wolno jeździć brudnym motocyklem bo policja może ich aresztować:o lub przyjdzie mandat (fotka) via Londyn 500E. pozdr. |
A polewaczkę zamawiają żeby asfalt umyła co by armatura się nie pobrudziła?
|
hehe zapytajcie kolegę DeKa on jest z Oslo pewnie częściej bywa na Karl Johans Gate :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:56. |