Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Jasna Góra 2011 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=9107)

dery 20.04.2011 01:18

Cytat:

Napisał wasilczuk (Post 173090)
Co się zmieniło? Odpowiedzcie sobie sami.

nie mam pojecia. serio. nie bardzo chyba pamietam te czasy.
powiedz Wasil, jestem bardzo ciekaw Twojego zdania.

wasilczuk 20.04.2011 01:26

Ja też wtedy byłem dzieckiem ale pamiętam atmosferę, że naród za słowami tych ludzi poszedłby w ogień. Co się zmieniło? Wg mnie nasz naród zatracił poczucie własnej drogi do demokracji. Doczekaliśmy demokracji ale nie takiej o jaką walczyło tamte pokolenie. Walczyli o krzyże w szkołach a teraz walczymy żeby je zdjąć. Wszystko się wymieszało, przemieliło, przefarbowało.....
Nie chcę zaśmiecać wątku.

graphia 20.04.2011 01:34

My wtedy chcieliśmy własnego rodzaju demokracji... ale nie ma czegoś takiego. Demokracja jest tylko jedna - jeden rodzaj - nie można brać z niej tylko to co nam się podoba a co się nie podoba wypierdzielać bo to nie będzie demokracja :)

jaro 20.04.2011 01:35

WASYL CO TY SPAĆ NIE MOŻESZ?(mam nadzieje że nie od polityki):D

wasilczuk 20.04.2011 01:42

Oczy naświetliłem ;)

gdziala 20.04.2011 04:11

Wasil,czasy się zmieniły i trzeba iść do przodu i patrzeć w przyszłość a nie ciągle mieszać skiśniętą już zupę,siać nienawiść i chcieć powrotu ciemnogrodu.Ale to może mi się tak tylko wydaje :confused:

Stachu 20.04.2011 09:11

To było prawie 20 lat temu. Czasy się zmieniły. Polityka się zmieniła. Społeczeństwo się zmieniło. Gospodarka się zmieniła. Wymagania i oczekiwania się zmieniły ( w stosunku do człowieka i samego człowieka). Świat się zmienił.

wasilczuk 20.04.2011 09:15

To znaczy co? Zapomnieć o Katyniu? To skiśnięta zupa sprzed 70 lat. Temat niewygodny i drażniący Big Brothera.
W filmie Katyń siostra pilota powiedziała piękne słowa: "Wolę być z zabitymi niż z zabójcami."

barteekgo 20.04.2011 09:42

Cytat:

Napisał ATomek (Post 173077)
Wydaje mi się, że jedziemy tam przede wszystkim we własnej sprawie.

ATomku, ja myślałem , że jedzie się pod Jasną Góre wysłuchać krzepiącego kazania i usłyszeć od sługi Bożego , że Bóg też jeździ na motongu.
Szkoda , że się pomyliłem. Ksiądz miał w dupie to czy to zlot czarownic , gospodyń domowych , czy motocyklowy. Ważne , że mówił do 40tys ludzi z targetem , że 30% z Nich zagłosuje na PiS w przyszłych wyborach.

ATomek 20.04.2011 10:11

Słyszymy- KATYŃ, myślimy -POLITYKA.
KATYŃ to eliminacja elit społecznych. Metoda wyniszczenia narodu, doprowadzenia do społeczeństwa bezkulturowego. Mord na żołnierzach rezerwy, oficerach i podoficerach, którzy na czas wojny założyli mundury w obronie Ojczyzny: to profesorowie, lekarze, policjanci, studenci.. To tylko część akcji AB. Katyń-zakłamane, AB-zapomniane.
Kłamstwo KATYNIA to tablica umieszczona na ich grobach przez sowietów:
"Tu są pogrzebani niewolnicy oficerowie Wojska Polskiego w strasznych męczeniach zamordowanych przez niemiecko-faszystowkich okupantów jesienią 1941 roku",
to konsekwentne ukrywanie prawdy o ofiarach do 1989 i bezkarność zbrodniarzy do dziś.

Barteekgo. Nie chodzi o politykę. Chodzi o postawy patriotyczne i propaństwowe, których brak to poparcie dla antynarodowych rządów. Nie trzeba być fanem PIS, żeby popierać np. wyjaśnienie kłamstwa KATYNSKIEGO, czy suwerenną, niepodległą Polskę.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:52.