Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Motokanapy (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=261)
-   -   Kanapy Zet Johny`ego - Motokanapy (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=10401)

olecki79 05.04.2013 12:27

Dołączam się do tej kolejki/listy społecznej:)

Zet Johny 05.04.2013 12:32

Cytat:

Napisał olecki79 (Post 305307)
Dołączam się do tej kolejki/listy społecznej:)

Do kolejki czy do listy społecznej w sprawie uruchomienia zapisów na kolejkę? :D
Na razie nie ma zapisów ale proszę sobie subskrybować temat i za parę tygodni uruchomię zapisy.
Proszę się uzbroić w cierpliwość a ja ze swojej strony zadbam o to żeby jakość była co najmniej dobra a cena atrakcyjna. :bow:

spider2you 05.04.2013 16:09

Dziś doszła piękna kanapa, już zamontowana na moto.
Siedzi się IDEALNIE, cena warta każdej złotówki, a dodatki wyszły super.
Dzięki ZET.

https://lh4.googleusercontent.com/-v...0/DSCN7669.JPG

https://lh5.googleusercontent.com/-K...0/DSCN7671.JPG

mygosia 05.04.2013 16:22

Ale ładna :)

Brambi 05.04.2013 16:26

Jaaaaaaaaaa cieeeeeeeeeee !

DwaMariany 05.04.2013 16:31

Przepraszam. Ja wiem że gentelmeny o piniondzach nic, ale sie zapytam. Ile trzeba mieć, w razie żeby wydać na takową kanapę?

Andrez 05.04.2013 16:34

Nie wiem o co chodzi z tymi kolejkami, listami społecznymi...
Ja zamówiłem kanapę, ZET zrobił i przysłał. Ale moja kobita twierdzi że jestem w czepku urodzony...

Lupus 05.04.2013 16:41

Cytat:

Napisał DwaMariany (Post 305369)
Przepraszam. Ja wiem że gentelmeny o piniondzach nic, ale sie zapytam. Ile trzeba mieć, w razie żeby wydać na takową kanapę?

Trzeba mieć szczęście ;)
Ceny są na prawdę przystępne.

hanibal1970 05.04.2013 20:17

super

matjas 05.04.2013 20:41

Tak terozki moderujo, że już dawno nie było, że ktoś ma w ryja :D

Mirek Swirek 05.04.2013 20:42

Cytat:

Napisał hanibal1970 (Post 305417)
Mariomoto robi fajniejsze

Hanibal, a co to znaczy fajniejsze? Jeśli możesz to tak bardziej oględnie, czyli jakie? Lubie jak ktoś pakuje kij w mrowisko :) Ja też lubie ;)Dzięki.

Przy okazji ze swojej strony dodam że ów Zet to człowiek jakich mało (dobrze że tu jest jak i kilka innych osób podobnych jemu) pomimo braku znajomości jakiejkolwiek przy pierwszym kontakcie telefonicznym zaproponował pomoc, choć wcale o to nie prosiłem. Dzwoniłem w innej sprawie. Podziękowanie z mojej strony w ramach symbolicznej flaszki, a orobił się i opakował, wysłał...
Człowiek malyna. Z oryginału zrobił mi nówke oryginał. Dzięki Zet jeszcze raz.:Thumbs_Up:.

torak 05.04.2013 20:58

A się zaczynam zamartwiać bo termin obiecany miałem na przełom lutego i marca.
Mam nadzieję że nie zostałem zapomniany?
Jeśli jestem pamiętany, to będę cierpliwie czekany:)

hanibal1970 05.04.2013 21:30

6 Załącznik(ów)
Siedzonko obniżone wypoziomowane z wkładką żelową.

mygosia 05.04.2013 21:35

Widziałam na żywo i dzieło Marimoto [kanapa transalpa przerobiona specjalnie pod 2 osoby] i dzieło Johnnego [kanapa Lupusa].

Generalnie poziom wyrównany bardzo, a jednak ustawiłam się grzecznie w kolejce do ZJ ;)

Takto juz jest, że jedni wolą ogórki, a drudzy córkę ogrodnika :D

Lupus 05.04.2013 21:37

Kanapę mariomoto musiałem parę razy przerabiać , bo z tym producentem to jak z ferrari, obowiązuje jeden "kolor" ;) Ja to się znam na kanapach jak mało kto (haha) więc następną zamówiłem u Dżonego. Nie interesują mnie kanarkowe rozwiązania, tylko rzetelna robota i prawdziwy profesjonalizm, dlatego wybrałem J.
Aha, czy wspominałem coś o cenie?

Zet Johny 05.04.2013 21:46

Dzięki Mygosia i Lupusie :)
Dla mnie priorytetem jest wygodna kanapa.
Często bajery typu potrójne szwy, kedra i inne lamówki po prostu dają się we znaki podczas dłuższej jazdy.
Rzeczywiście jest niewiele miejsc na kanapie gdzie się nie siedzi.
Oczywiście ładnie zrobiona kanapa cieszy oko, ale jak na razie robię w większości kanapy do motocykli turystycznych którymi się okrąża ziemię.;)

redrobo 05.04.2013 23:26

Szacun tapicerskim zdolnosciom obu kolegow. Z ciekawości zapytam tylko czy produkt finalny otrzymuje się bez przymiarki?

hanibal1970 05.04.2013 23:59

:at::drif::):Sarcastic::)

spider2you 06.04.2013 00:04

Ja tam się nie znam, ale jak miałem ordżinal fotel, to była jakaś totalna padaka, a jak dziś przyszła kanapa, powiem więcej super domowy fotel od Zeta, to normalnie zaniemówiłem.
Andriu zrobił projekt pasków, podesłał zdjęcie, wszystko miło i sympatycznie i wykonanie extra.
Co prawda jest jeden minus - czas oczekiwania, ale na szczęście Pani Wiosna jeszcze nie przyszła, więc było spoko.

Ale, ale .... w najlepszych knajpach na świecie, też na stolik czeka się miesiącami, ale za to jedzenie palce lizać, jak kanapy Zet-a :)

Ale się podlizuję :)

Haniball, ale to jest temat Zeta, jak chcesz reklamować końkurencję, to tak raczej nie teges, takie moje zdanie w tym temacie.

Mirek Swirek 06.04.2013 00:09

Widzisz Hanibal, każdy ma swoje 4 litery i jak to pięknie ujeła mygosia... Niech Ci dobrze służy i jeśli tyłek prostestował nie będzie to pełne spełnienie i zadowolenie :) Nie miałem doświadczenia z kanapami Mario, koledzy czasem na najkedach coś tam i w ogóle, że dupie nie pasuje,ale ja nie od plotek-ploteczek.
Z innej beczki do Kata takie cuś?:o Ten sprzęt tak magicznie połyka kilometry, że na czarnym na oryginalnej desce nie miałem problemu, bo często stawałem na tankowania, może to była metoda :) Na szutrze to i tak na nóżkach.

Lupus 06.04.2013 00:18

Szybki, tu nie działa konkurencja, to trochę inne doznania. Ja po miesiącu w siodle błogosławię lub przeklinam ;)
ps
Dżony o tym wie

hanibal1970 06.04.2013 00:24

Sory wybacz Zet nie zauważyłem że to twój temacik chciałem pochwalić się swoim siedzonkiem ale troszkę konkury nie zaszkodzi tylko motywuje do dalszych lepszych działań.Pozdrawiam poprawię się zaraz na poprzednich postach.

hanibal1970 06.04.2013 01:02

zmiana

electro 06.04.2013 16:06

To jeszcze dwa grosze ode mnie.

Dostałem wczoraj kanapę do dr650se. Prosiłem o lekkie obniżenie i poszerzenie tylnej części - tak, jak w akcesoryjnych siedzeniach corbin. To, co dostałem, to absolutna profeska. Świetnie wykonanie, z przodu wąsko do jazdy na stojąco, dalej znacznie szersza i płaska kanapa do długiej jazdy. Kanapa jest super wygodna - zrobiłem na niej dzisiaj tylko 15km, ale różnica w stosunku do oryginału jest ogromna.

Pomijając długie lata odczekane w kolejce ;-) wykonanie błyskawiczne, dobrze zapakowana przesyłka i dobra cena.

Do tego zetjohny to naprawdę super sympatyczny człowiek.

Tak to wygląda na motocyklu (soróweczka za jakość zdjęć, ale robiłem je moim przedwojennym smartfonem).

http://imageshack.us/scaled/medium/707/20130406175.jpg
http://imageshack.us/scaled/medium/248/20130406172.jpg
http://imageshack.us/scaled/medium/442/20130406173.jpg
http://imageshack.us/scaled/medium/838/20130406174.jpg

matjas 06.04.2013 23:01

narobiło się tych DRek u nas na forum aż się człowiek może poślinić.

Gawień 07.04.2013 01:41

1 Załącznik(ów)
Pragnę zauważyć , bo nie wiem czy wspominałem wcześniej , że kanapy od Johnego nie tylko sprawują się świetnie i wyglądają profesjonalnie z zewnątrz . Od środka też mamy super robotę co widać na zdjęciu, szwy są estetycznie rozmieszczone , wcześniej miałem kanapę od Mariomoto i od spodu wyglądało to tragicznie .
Załącznik 39388

Aż szkoda że muszę sprzedać motocykl , ta kanapa to najlepsza inwestycja na równi z LeoVincem.:Thumbs_Up:

Pozdrawiam

electro 07.04.2013 02:26

Cytat:

Napisał matjas (Post 305647)
narobiło się tych DRek u nas na forum aż się człowiek może poślinić.

Bo DR to naprawde fajny motockl. Ja już miałem wiele moto, łacznie z szosowkaami mocno powyzej 100KM. Ale DR jakos mnie przekonuje - dobry, prosty motocykl, który niczego nie udaje. Polecam!

matjas 07.04.2013 11:11

DRa to bardzo fajna baza na wyprawówkę - trwały osiołek. Do ujeżdżania na co dzień jest jak dla mnie zbyt uśredniona, nijaka. No i niedomaga zawieszeniowo + silnik nie jest tytanem jeśli chodzi o oddawanie mocy. Jak się chce pojechać bokiem o ile ma się tyle jaja na tym moto konieczny jest czasem strzał ze sprzęgła. No takie toczydełko - mam nadzieję, że nikogo nie obrażam.
Wjedzie jednak niemal wszędzie i dojedzie dalej niż wściekłe katy tej pojemności.

Wciąż po latach numerem jeden we wszystkich jednogarowych porównaniach jest dla mnie 640Adv.

matjas

p.s. bo to o kanapach - kanapę od Mariomoto miałem i juz nie chcę i nie polecam. miękka, bezkształtna buła - to nieźle oddaje jej charakter, jeśli w ogóle można było o czymkolwiek takim mówić. chociaż chyba miała charakter - wkurzała mnie :D

Lupus 07.04.2013 11:36

Ja chyba ze 4 razy zrywałem obicie i wycinałem, dokładałem, zmiękczałem kanapę Mariomoto. Gościu zupełnie nie chciał mnie słuchać. Można powiedzieć że sam sobie ją zrobiłem. Jak ktoś lata wokół komina, to egal, ale jak 10h/d x 60 to można k. dostać. Jedyne co ma dobre to materiały. Jeźdźcy którzy polatali na Mario, szyją u Dżonego.

pantufl 07.04.2013 12:29

Porównanie kanapy zeta i mariomoto wypada zdecydowanie na korzyść naszego forumowego mistrza tapicerki. W trampku miałem kanapę mariomoto i po 200 - 300 km trasy tyłek mi drętwiał i trudno było mówić o jakiejkolwiek przyjemności z jady. W Afryce pierwsze co zrobiłem to siedzenie u zeta i wiem, że pochwały kolegów z forum dla jego pracy nie były na wyrost. Gdyby nie konieczność tankowania można by tak cały dzień jechać w siodle. Czekam tylko jak kolejka się skróci i na pewno siedzenie z kata grzechotnika też trafi w ręce zeta.:bow:

Zet Johny 07.04.2013 16:24

Co to dzień dobroci dla tapicera? :D
Bo się zepsuję. ;)

W pierwszym poście wstawiłem fotki nowych skajów (nr 2, 9, 10, 11).

Salus 09.04.2013 10:40

Cześć,
A powiedz kolego czy do LC4 robiłeś już jakieś kanapy poprawiające komfort w asfaltowaniu ? Wkładki żelowe, antywibratory, zapasowe plomby w zestawie ??

skiper 09.04.2013 11:35

Witam,

zima już chyba odpuściła, w niedzielę zrobiłem piewrsze 70 km w nowym 2013 sezonie motocyklowym na "nowej" - czytaj przerobionej kanapie Zetjohny. Inwestycja się opłaciła, polecam i dzięki za solidny produkt.
Skiper

madafakinges 09.04.2013 11:51

Wczoraj kolejna stóweczka na kanapie zeta. Panie szał, jak na tronie:bow:

Patryj 04.05.2013 23:17

Witam, mam pytanie jak z moca przerobową u Ciebie ,potrzebuje przerobic kanape do rd07,pozdrawiam

spider2you 04.05.2013 23:24

A ja muszę Zeta opierniczyć.
Zrobił tak tajną kanapę, że jak moto stoi w garażu, to nie mogę mojego kota z niej zgonić.
Poduszki, kocyki i inne rzeczy ma w nosi, bo upodobał sobie kanapę na Królowej.
Dziękuję w imieniu kota Dobruckiego, ale nie swoim :)

Brambi 06.05.2013 08:11

Dziękuje o to mi chodziło !!!

Boryss 07.05.2013 08:29

I ja się pytam jak z czasem u Ciebie Panie ZetJanie??

Zet Johny 07.05.2013 08:54

Cytat:

Napisał Boryss (Post 312747)
I ja się pytam jak z czasem u Ciebie Panie ZetJanie??

Andrzej jestem :D
Na razie nie mogę nikogo zapisać bo na "starej" liście jeszcze jest kilka kolegów.
Muszę uporać się z tą listą a dopiero wtedy w tym temacie napiszę o uruchomieniu zapisów.
Trochę mi głupio bo więcej tutaj szumu niż efektów mojej pracy.
Nie jest to tajemnicą że mogę przerabiać Wasze kanapy tylko wieczorami i w sobotę. Dlatego doszło do dużych opóźnień (choroba, inne losowe wypadki).
Rozumiem wszystkich że takie czekanie jest wkurzające, ale proszę o ciepliwość.

Boryss 07.05.2013 09:13

ok
Czekam/czekamy na info.
No chyba że posiadacze Tenerek poza kolejką?? :)

mygosia 07.05.2013 09:47

Rób powolutku - co nagle to po diable :)

madafakinges 07.05.2013 11:19

:oldman:
czekajcie bo warto
Już trochę km zrobiłem zarówno po czarnym jak i w terenie. Na czarnym wzór malina miód i w ogóle, przednia część jest wąska więc można na kolano schodzić jak się blisko baku przesunie, to samo tyczy się jazdy na stojąco w terenie, a dodatkowo dzięki temu że jest tak wyprofilowana można oprzeć łydki balansując ciałem i przesuwając się do tyłu oczywiście stojąc.
Jadąc prosto i daleko sadzam dupę na wygodnej szerokiej części i jest wzór. Babeczka/plecaczek stwierdziła, że to najwygodniejsze moto jakie miałem, więc też jest wzór.

TOFAKT 15.05.2013 17:34

Ja też chętnie stanę w kolejce jak już ruszą zapisy :)

Andrez 15.05.2013 17:39

Kanapy

Miałem oryginał w zeszłym sezonie...
Teraz mam kanapę "Made by Zetjohny" - nie wiem jak on to robi, ale doskonale wie, co lubią nasze czarne dupy:D
Bez podtekstów.

jacoo 15.05.2013 19:48

Kolejka sie powiększa i o mnie

king3 15.05.2013 20:11

ooo widzę tu ruch, to i ja sie zapiszę

Zet Johny 15.05.2013 20:53

Cytat:

Napisał zetjohny (Post 305311)
Na razie nie ma zapisów ale proszę sobie subskrybować temat i za parę tygodni uruchomię zapisy.
Proszę się uzbroić w cierpliwość a ja ze swojej strony zadbam o to żeby jakość była co najmniej dobra a cena atrakcyjna. :bow:

etkjkerke

Boski-Kolasek 15.06.2013 23:51

No i cos sie dzieje w temacie dupa?

Zet Johny 18.06.2013 08:56

[QUOTE=Boski-Kolasek;323026...sie dzieje w temacie dupa?[/QUOTE]

Sytuacja jest taka że w lipcu uruchamiam nową listę. Jeszcze mi zostało kilku kolegów z poprzedniej, ale tymczasem wyjeżdżam na mały urlop i wracam koło 5 lipca (niestety nie udało mi się ich obsłużyć przed urlopem - sory:bow:).
Wszystkie informacje będą podawane w tym temacie.

kodanski 18.06.2013 10:02

Panowie warto czekać. Od dwóch tygodni mam tu cacko od Zeta i jestem zadowolony :)
Fakt, brakuje akcesoryjnej klimatyzacji ale w oryginale też nie było :):)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:49.