![]() |
wymieniłem zębatkę zdawczą i zabezpieczenie zębatki od Pana Hondy
|
Cytat:
|
A nasmarowałeś łańcuch ?:o
|
robi to za mnie pan scottoiler :p
|
Cytat:
|
Szkoda że nie zachowałeś oryginalnego schematu malowania , teraz wygląda smutno.
|
Wymieniłem wczoraj:
-olej na motula 7100 10W40 + filtr oleju, -filtr powietrza - Miałem zachomikowany jeszcze Meiwa w garażu:D (HiFlo po 26 kkm trafił do kosza) Często przedmuchiwałem, ale po tym jak spalanie wzrosło z 4,7 do 5,5;) uznałem, że już czas. Lekko brudny już był, fakt. - płyn hamulcowy, klocki + trzpień - zacisk tylni To tak z głównych rzeczy, a przy okazji wycieczka 130 km;) |
4 Załącznik(ów)
Mieli przejrzeć motocykl i powymieniać co trzeba.
A wyszło ... Koledzy ... Załącznik 60508 Załącznik 60509 Załącznik 60510 Załącznik 60511 A wszystko przez wałek ... Remoncik kompletny (wymiana wałka), smarowanko, wymianki, felg prostowanko, doczyszczanko zakamarków, ogólne zimowe dopieszczanie. Jak mnie z chaty wywalą, przyjmie kto ? Pozdro |
Cytat:
|
No dobra, w garażu sobie kąt zorganizuję
|
co to za remont jak nawet butelek po piwie nie widac?? Czyzby nowe czasy szly?
|
Butelki sprzedane już pewnie, kasa na nowe uszczelki poszła :)
|
He he ...
Taki warsztat, że butelek nie ma, i zawsze są w godzinach otwarcia, i nawet zawsze pracują jak do nich wpadam. |
3 Załącznik(ów)
Może ktoś zainteresowany, to wrzucam jeszcze kilka fotek m.in nowiutki wałek
wałek Załącznik 60530 graty Załącznik 60531 Załącznik 60532 |
Ciekawe ile śrubek i części zostanie po poskładaniu? ;)
|
Po złożeniu, to ja będę mieć z pewnością śrubę :chleje:
|
EEEE tam, nowy wałek, to Każdy sobie morze kupić, nawet za dolary.
|
Moze2 każdy kupić ale nie każdy moze coś takiego zrobić
|
gba chwala i poklony
|
To żarcik taki tylko był. Szacun
|
Opstrykaj składanie silnika i zrób film poklatkowy ;)
|
1 Załącznik(ów)
Kuracja odmładzająca w spa u Pawła Króla z Bielska. 340 ziko i nie odtrąca już dotykanie jej :D
Warto u niego robić, polecam, fachurka! :Thumbs_Up: |
340zł na gotowo , czy 340zł robocizna ?
|
Na gotowo, nowe szprychy i malowanie weszły a sumka nadal przystępna :at:
|
Ciekawe jak z wytrzymałością tych szprych?
|
Robilem u niego kolo w Transalpie, super robota, szprychy i nyple nierdzewne, mocne, wytrzymaly naprawde bardzo duzo
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
Jestem ciekaw jak z wytrzymałością malowania proszkowego obręczy, czy nie odpryśnie przy zmianie opony.
|
a tak wyglądają na gotowo http://africatwin.com.pl/showthread....033#post472033
|
Cytat:
|
Proszkowo odpędzlowane i podobno daje radę ,ale nie może się do obręczy dobierać wulkanizator rzeźnik :)
Moje szprychy łapała już rdza, więc i tak starej swojej wytrzymałości nie miały, a te nowe wyglądają bajkowo i są jakby grubsze w przekroju. Nie wiem, może to tylko złudzenie. Tył też dzisiaj poleciał do Pawła , nie będę na zgniliźnie jeździć, bo jak mi klęknie w terenie to ho ho :p |
może być tymczasowo czy wsiowo to wygląda ze starą płytą i kufrem :| ?
http://images78.fotosik.pl/411/ceda54444d186a66med.jpg http://images76.fotosik.pl/412/bbeca3dc03295652med.jpg |
Miał być serwis zimowy, a skończyło się m.in na wymianie wałka
Zrobione: - wszelkie elementy nadwozia przesmarowane - koła wycentrowanie, w tylnym kole 10 nowych szprych - nowy sworzeń , łożyska i uszczelniacze kiwaczki amora tył -nowy ślizg łąńcucha napędowego na wahaczu - sprawdzenie, wyczyszczenie i zabezpieczenie instalacji elektrycznej - remont silnika z użyciem nowych a) pierścieni HONDA b) wszelkich uszczelek Versah c) wałek przeniesienia napędu HONDA d) oba łańcuchy rozrządu DID e) zaślepka dekla alternatora (od kręcenia wałem) f) oringi g) olej valvoline 10w40 półsynteza h) filtr oleju i) płyn chłodniczy motul expert j) świece zapłonowe k) - montaż pompy paliwa - spawanie mocowania osłony łańcucha na wahaczu - smarowanie linek - ładowanie akumulatora |
Cytat:
Toż to nuvka sztuka teraz Panie ;) |
Takie wlasnie było założenie, aby zrobić wszystko co trzeba, lub nie trzeba ale profilaktycznie wypadałoby. Mialo być jeszcze piaskowanie, nie było jednak potrzeby.
|
Wczoraj odebrałem ramę z piaskowania i malowania:)
jutro wkładam silnik. |
Szymon teraz będzie ci żal ja w błoto wjechać;)
Moja dostała nowsze kolko i tarcze, polepiłem plastiki, odklepałem osłonę silnika i trochę porządku z kablami i nowe gmole będą bo po 6 latach użytkowania zgodnie z przeznaczeniem przyjęły dosyć artystyczny kształt. |
Cytat:
|
Tym bardziej pojedzie w bloto. Nowe malowanie, to nie szkoda ;)
A ja dla swojej krowy-królowej zrobilem nic:o:D |
Cytat:
wszystko zrobione to wpadaj na stare śmieci w Małopolskie to polatamy:Thumbs_Up::Thumbs_Up: |
Siema
Panowie w jaki sposób wyczyścić bak od środka? Czy jest jakiś sposób na dokładne wyczyszczenie syfu, lekkiej korozji i innych tematów które mogły się zalęgnąć ? Znajomy zadał mi takie pytanie bo jest to kolejnym elementem zabaw z jego wozidłem. Z góry dzięki za pomoc. |
Ja wiem że są tematy o wszystkim ,ale zwyczajnie nie moge tego znaleźc i po godzinie sie poddałem -Chcę zmienic olej w mojej 07 i nie wiem ile jest śrub żeby odkręcić osłonę silnika i mieć dostęp do filtra . Ile konkretnie trzeba śrub odkrecic ( które ) żeby zdjąc tą osłonę ? Pierwszy raz zawsze boli ..
|
4 śróby
Dwie od przodu jedna z lewej od boku i jedna z prawej pod spodem |
Cytat:
Po drugie, jeśli powyższe jest problemem, koniecznie ściągnij serwisówkę. |
Cytat:
|
Niestety skład chemiczny benzyn obecnie jest mocno agresywny w stosunku do stali. W światku oldtimerowym ten środek jest popularny. Pod linkiem jest też instrukcja użycia.
http://fertan.pl/zastosowanie/motory...orniki-paliwa/ |
Cytat:
|
Cytat:
Nie była ona jedynie powierzchowna ale już z takim lekkim kożuszkiem. Zalałem fosolem potem jeszcze jakimś innym agresywnym odrdzewiaczem , do tego wrzuciłem dwie garści nakrętek i śrub po czym stosowałem długie mieszanie odkładając na dwa dni i od nowa "betoniarka". Owszem chemia plus śruby z nakrętkami zdarły nieco korozji ale w żaden sposób jej nie usunęły chociaż do cienkiej powłoki. Skutek był taki że stary zbiornik na złom a kupiłem drugi czyściutki w środku. Powodem korozji było pozostawienie przez poprzedniego użytkownika ok litra benzyny na ponad 10 lat. |
Miałem to samo lecz wcześniej bak wylądował na kuchence turystycznej gdzie wszystkie syfy wypaliłem. Po czyszczeniu w środku pozostała sama czysta blacha.
|
Ale zbiorniki są od środka malowane a po wypaleniu farby raczej nie zostało.
Jak zabezpieczyłeś zbiornik w środku? |
2 Załącznik(ów)
Na wiosenną Ukrainę mi w tym roku napięty grafik nie pozwala... :( niestety...
efekty wczorajszego pobytu w garazu :) Buella zaprezentuje później :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:29. |