![]() |
Garmin 60
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
wanderlust world map
http://www.2ridetheworld.com/wanderlust_page.htm
ktoś miał z tym doczynienia..? Jakieś tam Cn2008 czy cn 2009 mogą tylko pomarzyć o takim pokryciu :drif: http://www.smellybiker.com/forums/vi...php?f=23&t=769 tu można legalnie zassać próbke |
Mam to u siebie , ale w praktyce lepiej korzystać z CN2009.
PozdrawiaM |
Oglądałem porównania
Jeśli przyjmiemy CN2009 jako EU2009 to tak. ale np jedziemy do Rosji, to CN 2009 już dupa Wsadzisz mi gdzieś instalke tego..? :drif: |
Panowie, czy uchwyt rowerowy Garmina od 60CSX nada się na moto czy trzeba szukać czegoś innego?
|
Cytat:
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=2358 |
Cytat:
szukać, lenie! :oldman:;) http://africatwin.com.pl/showthread....ht=garmin+60cx |
dzięki chłopaki i sorki za lamerstwo
|
No fajnie, przeczytalem caly watek, kreci mi sie w glowie od tych wszystkich bajerow, ale dalej nie wiem, czy..
taki tomtom rider 2 nadaje sie do czegos wiecej niz smiganie autostradami i czy ma cos takiego jak track-back garniaka a taki garniak 60 albo nowka oregon 400 poprowadzi moja zone autostrada na narty i do domu, oznajmiajac jasno kiedy i gdzie ma skrecic Wiem, ze taki garmin 278 zrobi to wszystko i jeszcze pare innych rzeczy, ale nie podobaja mi sie jego wymiary oraz cena :( dzieki samul |
Cytat:
Tomtom raczej nie ma tego bajera - nie slyszalem jeszcze o nawigacji drogowej, ktora by to miala.. Cytat:
Colorado ma juz znacznie lepszy ten wyswietlacz, ale i tak gorszy* od 60CSx.. za to ma duzo szybszy procesor, i wiekszy (i kolorow jest wiecej..) ekran :D Ale nie sprawdzilem, jak jest z zapisem sladow i uzywaniem ich do nawigowania - musze wziac od kumpla i sprawdzic. 60CSx zapisuje i nawiguje po sladach idealnie, ma bdb wyswietlacz jesli chodzi o uzywanie go 'na sloncu' (w ogole nie trzeba podswietlenia wlaczac), i ma stary proc - czyli nawigowanie autostradowe moze byc utrudnione (a zwlaszcza przeliczanie trasy), ale jest mozliwe. 60 CSx jest tez najbardziej pancerny z tych w/w, co czasami moze byc zaleta nie do pogardzenia :haha2: tak jak najdluzsze z calej trojki nawigowanie na bateriach. * jesli chodzi o uzywanie go w swietle slonecznym.. bo sam w sobie ten wyswietlacz w Colorado jest bdb :) |
Bardzo dziekuje za zaje... wyczarpujaca odpowiedz :)
samul |
Cytat:
|
Ja bym to ujął w kilku słowach tak: Im dalej od asfaltu tym bardziej 60 - tka. To taka Africa wśród GPS-ów. Colorado chyba zawiódł oczekiwania, moje na pewno, inne są za delikatne, i takie... komercyjno plastikowe i kończą się wraz z asfaltem!
|
uchwyt 60ka
Cytat:
Z braku RAM-u, wpadł mi do głowy pewien pomysł, mianowicie: Uchwyt samochodowy: http://www.allegro.pl/item560952616_..._10456_00.html mam zamiar zamocować w miejscu tripmastera, którego to mam w poważaniu i od dwóch lat leży na półce w garażu. Cała filozofia mocowania będzie polegać na tym że w mocowaniu samochodowym zrobie mały otwór, i cały uchwyt "z ramieniem" przykręcę do prawego otworu do mocowania tripa. Uchwyt z ramieniem będzie na wysokości prędkościomierza, i będzie go zasłaniał, bo komu potrzebny prędkościomierz? Jak kogoś interesuje efekt, to wrzucę zdjecia jak zamocuje. Koszty znikome, 135 zeta za uchwyt. Holanowi podziękuję za uchwyt który kosztuje coś tam 4 stówy? Bez jaj, cena z d.....:/ strzała |
Cytat:
|
Uchwyty u Holana do Questa czy Streetpilota są droższe niż same nawigacje :p
|
Holan = turatech
śmiech na sali z cenami ale uchwyty są :Thumbs_Up: ;) |
Cytat:
|
Miałem na myśli te wypas uchwyty od TT na jego stronie (sam kupowałem :p)
|
Garmin GPSMap 60 CSX + dodatki
Pany, to jest mądre? To jest głupie? To jest drogo? To jest tanio?
Zapotrzebowanie: 80% on road, 20% off... Jest coś lepsiejszego? Garmin GpsMap 60CSx + SanDisk MicroSD TransFlash 2GB Standard + adapter SD + Hahnel akumulatorki AA 2700mAh 4szt. + Ładowarka samochodowa Garmin GPSMap [010-10085-00] + Pokrowiec Garmin GPSMap [010-10578-00] + Uchwyt rowerowy Garmin GPSMap [010-10454-00] + Mapa City Navigator 2008 NT Full Europe [010-10680-50] całość nowa stoi za 1790,- :dizzy: |
ja w zeszłym tygodniu płaciłem:
- Garmin GpsMap 60CSx - 1280 PLN - Karta Micro SD 2GB - 35 PLN - Ładowarka samochodowa - bodaj 90 PLN - Pokrowiec - 60 PLN ? - Uchwyt rowerowy - 80 PLN Nie wiem ile taka mapa, w zestawie kupiłem GPMapa Topo (Polska) + 100PLN. Chyba wychodzi normalnie? |
Cytat:
Cytat:
Ale nie w tym rzecz. Wiele zalezy od tego, do czego ma byc taka nawigacja. Ja przykladowo kupilem* ja (=60CSx) tylko po to, zeby moc zapisywac i odczytywac (tracback) tracki. Do nawigowania po drogach mam PDA (Mio P360 konkretnie, plus stosowna obudowa). Jesli ktos chce urzadzania uniwersalnego, to chyba lepiej byloby celowac w Colorado - o ile obsluguje tracki w sposob zblizony do 60CSx/eTrex. Jesli ktos wiekszosc czasu zasuwa po terenie, to spokojnie wystarczy mu 60CSx (albo i jakis eTrex, ktory jest mniejszy i dluzej na bakteriach ciagnie); a jesli w gre wchodzi glownie asfalt, to lepiej brac nawigacje drogowa czy to na bazie PDA, czy Nuvi (albo Zumo dla bogatszych :D), czy TT. * i to zupelnie z glupia frant - nie planowalem tego zakupu.. ale o dziwo wygralem licytacje :haha2: |
Wiem, że jak coś jest do wszyskiego to jest do niczego ale potrzebny mi taki gps co da radę i w Polsce i w Rosji, na Ukrainie czy na Bliskim Wschodzie. Nie kupię dwuch bo i tak mam zawsze papierówki i na asfalcie jakoś tam daje rade. Gorzej jest w nocy, w miastach, na zadupiach. Jak już wywalać kasę to na coś dobrego, sprawdzonego, niezawodnego... Stąd CSX.
Jarku dzięki wielkie, będę obserwował allegro ;) |
uchwyt rowerowy
Cytat:
Pozatym mam gnazdo zapalniczki na stelażu reflektorów (obok puszki z kontrolkami) i chciałem uniknąć ciągania kabli z gniazda na kierownicę. Ale to tylko moja "koncepcja" :) Jakoś tak mi te mocowanie na kieronicy nie podchodzi. Chciaż uchwyt RAM mnie kusi:) Głównie dlatego że odbiornik jest dużo bliżej kierowcy, czytelniej na pewno:):):) |
Cytat:
No i zawsze w rezerwie pozostaje mozliwosc uzycia tego uchwytu zgodnie z przeznaczeniem - na kierownicy, i to albo w moto, albo na rowerze :) @Splawik - 60CSx bylby super, gdyby wladowali do niego proca z Colorado, i ew. ekran z tegoz (ale to juz niekoniecznie).. a tak jest tylko bdb :) |
http://www.allegro.pl/item571042364_..._na_rower.html Mam dla ciebie taką radę - kup sobie coś takiego, a potem zajrzyj na Garniaka, tam załatwisz sobie dobrą! mapę Polski za friko, a jak troszkę poczytasz to załatwisz również wszystko inne. Na te tematy lepiej rozmawiać na priv, bo często ocierają się o piractwo :Sarcastic:
|
Cytat:
I wsio legalne :Thumbs_Up: |
Cytat:
http://www.gpsmaniak.com/new/mapy.htm gdzie dostaniecie takze legalne mapy TOPO moze nie calej Polski ale jest sporo i sa ciagle aktualizowane... Sporo tam takze bardzo przydatnych informacji co jak wgrywac, tworzyc itp... |
Cytat:
|
|
ump topo przy gpmapa topo wygląda blado moim zdaniem.
|
Cytat:
|
Ale z kolei GP Topo PL nawet w drugiej wersji też chyba jakoś tak blado wypada względem hmm.... oczekiwań. Nie żebym się na tym znał, ale jak tu i ówdzie słychać zawodzenia, że "jak można brać kasę za taki produkt" - to gubić się zaczynam :dizzy:
|
Bania mi spuchla, z prawej od swinki, a zlewej od czytania o gpsach ;)
Generalnie konkluzja jest taka, ze im dalej w las tym wiecej drzew :D Czyli z kazda chwila nowe wersja z nowymi bledami i nowami gadzetami. Po co komu przegladarka obrazkow, czy mp3 player w nawigacji, kiedy brak w niej tak potrzebnych funkcji, jak wyniki gieldowe, prognoza pogody, czy chocby horoskopy ;) Po przeryciu sie przez nieco informacji dochodze do wniosku, a jest to moj wniosek wlasny i nie musi sie z nim nikt zgodzic, ze albo kupowac cos starego i pewnego (276/8, 60) i pogodzic sie z ich idiosynkrazjami ("humorami") albo przeczekac. To, co w tej chwili dzieje sie przypomina sytuacje z wczesnymi plaskimi telewizorami, aparatami cyfrowymi, itd. itd. Wyscig na gadzeciarstwo i pierdoly typu trojwymiarowe sylwetki budynkow, przy totalnym olaniu jakosci i faktycznej uzytecznosci urzadzenia (ladnie, nie;)). Z tego mozna by wysnuc dygresje na temat, namierzanej przez producentow grupy docelowej (target group) nabywcow tego sprzetu... Tylko czekac, az poswietlenie ekranu bedzie na niebiesko albo jeszcze lepiej na fioletowo... Taka maszynka, co to goli,... i krawaty wiaze, ktora moze pojawi sie przed Wielkanoca bedzie (moze juz jest? ? ?) zumo 660... http://buy.garmin.com/shop/store/ass...0/en/cf-lg.jpghttps://buy.garmin.com/shop/store/as...n/sc-01-lg.jpg Dla wyrownania nie ma "ecoRoute" i tylko (?) 20 tras. pozdrawiam, samul P.S. polecam garniak.pl, mozna sie dowiedziec wiecej niz by sie chcialo :D, a odradzam strone producenta, brak nawet kompletych specyfikacji :( |
A ja właśnie znalazłem city nawigatora europe 2009 NON NT :)
Moj streetpilot 2610 się ucieszy :drif: |
Cytat:
|
Cytat:
|
I na innych dobrych maszynach od Garmina, które ludzie posprzedawali za grosze, bo mapy pasowały tylko do 2008 roku i bez NT. :)
|
Rambo podał byś link do torrenta z tym city navigatorem
na pw ? |
a możecie to załatwiać poza forum?
|
Oregon czy Nuvi 500/550
Mam pytanie do was? Co będzie lepsze na moto Oregon czy Nuvi 500/550? Wiem, wiem - najlepszy będzie 60Csx:) ale proszę o poradę i opinie dotyczące przede wszystkim tych dwóch modeli. Dzieki
|
Cytat:
|
zupełnie nie motocyklowe te urządzenia. Może jakieś lepiej zumo 400..
|
Quest
Witam.Panowie troche z innej beczki,ale moze wiecie kto moglby naprawic Questa?sie nie wlacza,nie wiem co jest.
|
TomTom Rider
Mam prośbę do użyszkodników TomToma o kontakt (najlepiej na priv) w temacie wersji :)
|
Panowie ja tak na szybko podpytam czy warto kupic garminka SP III ? za pare groszy mozna wyrwac, ale jak do tego sie mają mapy czy wszystko na tym chodzi czy same szroty stare?
|
Moim zdaniem nie warto.
Może się mylę, ale to chyba chodzi na karty pamieci Garmina :mur: Lepiej poszukaj 2610 - działa na karty CF. |
tanie mieso psy jedzą. Kup te sp III tylko potem nie płacz. Jak cos jest tanie, to znaczy że sa lepsze urządzenia niż spIII. Mat juz widze opisał jedną wielką skuche tego cuśśś :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:59. |