![]() |
Jakie prowizje, jakie opłaty urzędowe?
|
1 Załącznik(ów)
Dostałem takie cuś na maila. To dobrze czy źle ?
|
Potwierdzenie wysłania paczki. Znaczy dobrze.
"Confirm Order Received" klikasz dopiero po otrzymaniu paczki w swoje ręce - dopiero wtedy Chińczyk dostanie zapłatę. |
Dzięki.
|
Już wiem dlaczego nie mogę zapłacić przelewem. Nie da się w Euro, można tylko w USD :mur:
|
Cytat:
Cytat:
- Prowizja agencji celnej - I najlepsze: opłata statystyczna! Pani w urzędzie, na moje pytanie: Za co ta opłata?, potrafiła mi powiedzieć, że "takie są przepisy". Szkoda słów, ... W każdym razie nie polecam DHL'a Cytat:
|
Cytat:
I niestety, to mogło się przyczynić :/ Zobaczymy jak pójdzie pocztą ;) |
U mnie z DHL em była taka sama sytuacja...od 50 usd musialem jeszcze uiścic 70 zeta
|
Wracając do tematu ledów, czy takie coś jest warte zainteresowania czy to bubel:
http://allegro.pl/zarowka-h4-24-led-...995241017.html Chodzi mi o oszczędność prądu i światła nie gorsze niż z klasyczną żarówą, do enduraka. |
Siwy, kupować i testować. Tym bardziej, że psie pieniądze kosztują, a jak nie wypalą to będzie do czego z wiatrówki strzelać :)
|
Ja miałem chyba szczęście jak redrobo. Paka doszła : "Urząd Celny 1 w Wawie objęto procedura dopuszczenia do obrotu" :) dla mnie jebiscie ;)
Od 4-27.02 21 dni :) na paczce : " moto lamp....value 13$" :) no i tyle kosztowała ;) |
to znaczy ze kilkanascie razy mialem szczescie? bo ani razu od 2 lat nie doplaciem grosza.
|
Do Ciebie wpadnie CBA ;)
|
Cytat:
|
@Siwy
Nie kupuj tej zarowki. Kumpel mial w LC4 to swiecilo to gorzej niz oryginalne dwudziestoletnie zarowki w mojej afryce ;) |
Wczoraj dotarła paczuszka z Singapuru. Obyło się bez cła. :)
|
Rychu od kiedy szła? bo do mnie idzie od 27 lutego... i jakos dojsc nie moze... :mur:
|
Od początku marca
|
Nie ma reguły. Ja czekam od 25.02, a kolejna zamówiona 15.03 dotarła w 9 dni...
|
Nie chce straszyć, ale czasem nie docierają nigdy ...
Miałem dwa takie przypadki. |
Cytat:
wysłane z tapatalk |
nie śledzicie trackingu? Ja zawsze wbijam numer i widzę np. że mój kask wyszedł wczoraj z sortowni w Warszawie a wcześniej 2 tygodnie spędził w porcie w Szanghaju...
|
od 27.02 mam "Despatched to overseas" wiec chyba turnee po wszystkich oceanach robią te moje światełka.. :D
|
Ja czekam jeszcze parę dni i zgłaszam Chińczykowi - znając życie wyślą 2 lampę. A na trackingu nic nie ma - czarna dziura pomiędzy Singapurem a Polską. Sawy, nie zdziwiłbym sie gdyby nasze lampy leżały na dnie Oceanu Indyjskiego z pewnym boeingiem...
|
Moja wczoraj dotarła bez cła :D Zamawiam kolejną.
|
yyyyyyy zamówiłem. wcisnąłem przelew bankowy. wyswietliły sie dane do przelewu i na aliexpres mam status ewaiting payment... czyli co mam czekać az zaksiegują czy jak?
|
Cytat:
|
ok dzieki wiec czekam.
|
mój kask wczoraj przeszedł bez cła. Zamówiłem teraz kamerkę :)
|
Cytat:
wysłane z tapatalk |
Nitro MX630 czyli Yohe 630.
ten http://www.aliexpress.com/snapshot/6025509704.html oczywiście biały. Zawsze to 200 zł zostało w kieszeni.... |
Trzeba mieć na uwadze, że wypełnienia kasku dla azjatów są bardziej okrągłe..... pod ich okrągłe czaszki. Ciekawy jestem, czy tak będzie w Twoim.
|
Uważasz że odbiorcą rzeczy wystawianych na aliexpresie są Azjaci? Zobacz kto wystawia komentarze. najwięcej jest z Europy wschodniej. Wypełnienie jest normalne i świetnie leży na moim nie azjatyckim łbie, tak samo jak w kasku który wcześniej oglądałem na stoisku Nitro, zresztą to zaważyło o zakupie tego modelu (to oraz płaska szybka umożliwiająca zamontowanie pin-locka).
|
Mishieck ile czasu czekałeś na zaksiegowanie kasy co by zniknął napis awaiting payment??? bo niewiem czy dobrze wpisałem dane w przelewie ale skoro kazda transakcja ma osobny numer konta to chyba powinno przejśc...
Motormaniak pochwal sie recenzja kasku jak juz na łeb załozysz :D pozdro |
Ja płaciłem kartą więc nie pomogę. Ale ktoś płacił przelewem - poszukaj w starszych postach.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zastanawiał się ktoś jak wygląda sprawa gwarancji/reklamacji jak się coś uszkodzonego lub inaczej nie działającego trafi? Miał ktoś taki przypadek? Z czystej ciekawości pytam, bo faktycznie parę złotych taniej można się zakupić (o ile się na cło nie trafi) ale mimo wszystko bywają to spore sumy.
wysłane z tapatalk |
To już zrobiłem biznesa.... Kupiłem jeden halogen i zapłaciłem przez bank transfer. Po 4 dniach pobrali z konta dodatkowo 22 pln kosztów autoryzacji i 52 pln opłat za przelew międzynarodowy. Tak więc lampka już dzisiaj wyszła mnie 200 pln o ile nie dowala cła i innych opłat
|
Jak było u was? Podobno przy płatnościach karta kredytowa nie ma takich opłat
|
Żadnych dodatkowych opłat. Opłacałem kartą debetową z Alior Sync.
|
Tak samo karta wirtualna visa ING - już było o tym wcześniej...
|
moja paczka juz podpobno w polsce wiec zamówiłem dróga lampke kożystajac z okazji ze teraz jest 10 % rabatu czyli 41 dolców z groszami :)
|
Wg trackingu paczka jest juz w w-wie wiec... ponad miesiac ale na miejscu...
|
|
Połowa lumenów chińczyka
|
No OK, ale kurczę, jak czytam te wpisy, że paczka nie doszła i jakieś cła walą, to mnie jakoś odrzuca.
Tu jest mocniejsza http://www.expedycja.pl/sklep/3950,l...-sm-40w-flood/ |
Do mnie po miesiącu dotarła spóźniona lampka. Biorąc pod uwagę, że to 8 sztuka w ciągu 2 miesięcy, to tylko 1 szła tak długo. Ale teraz cała ekipa będzie wypalać wiewiórkom oczęta w lesie ;)
Cło to ryzyko, ale głównie jak bierzesz kuriera. Ale jak lubisz przepłacać to kupuj na allegro. Musze chyba ściągnąć sobie kilka lampek na handel -pójdą na alledrogo po 2 stówki jak ciepłe bułeczki :D |
Cytat:
|
moja paczka dotarła wczoraj elegancko zapakowana przez singapure post. Zadnych opłat zaznaczona jako gift. Druga zamówiona idzie china post. zobaczymy kto szybszy. Paczka szła 14 dni plus 4 dni na zaksiegowanie kasy na koncie i wysyłke. jak se poswieciłem w oczy to jak bym patrzył na spawanie tigiem bez maski:D
Jest moc |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:43. |