![]() |
a ja uwierzę jak dotknę, bo papier i net wszystko przyjmie.
|
A ja jak się przejadę, bo na wystawach cuda można dotknąć ;)
|
Jak dotknę to uwierzę, a przejechać się nie będę chciał, bo jest szansa, że znowu .... krótko mówiąc, zmienię.
|
jedno jest wg mnie pewne. Nowa Afryka nie może stracić cechy charakterystycznej: bliźniaczych, okrągłych lamp w poziomie. To jedna z cech Królowej.
|
"To jedna z cech Królowej".
To jedna z cech motocykli z drugiej połowy lat 80 tych i przełomu lat 80/90. Nie tylko Królowej - również tenery, cagiwy, oraz wszelkich plastików: Blady, Fz, Ninja, GSX-r itd. ja tak się najarałem na nową Afrykę CRF - że niechcący kupiłem CRF-e , ale 250 , bo nie zauważyłem że nie ma przedrostka Afryka... |
Super Tenere, urosła, ale podwójne oczy zachowała:
http://1.bp.blogspot.com/_hhfxs19xcR...per-tenere.jpg Dlaczego Afrika nie może iść tą drogą? |
Na tej drodze to juz jest ciasno ;)
|
I niech obie lampy służą jako światła mijania. Może na tej drodze ciasno, ale niech będzie i jasno:)
|
Nie wiem czy było ale :
http://www.advpulse.com/adv-bikes/ne...bike-for-2015/ A to brzmi ładnie: Potential specs reported by Motorrad describe a new Africa Twin with a 1000cc Parallel-Twin instead of a V-Twin (apparently for cost saving purposes). The engine output would be around 100 hp with a dry weight of 397 lb (180 kg) and price tag of roughly $13,800 US. The bike would ride on a 21âł front wheel and 17âł rear, with 9.8 inches (250 mm) of suspension travel. Cena tylko załamuje :( |
|
Cytat:
|
Heh...nie wygląda na 180kg. No i na tekst "GS-Killer" przeszły mnie ciary :(
Ale jeżeli...będzie tak wyglądac...ważyć 200kg z płynami...mieć sto kucyków...God damn...można marzyć prawda? :) |
Z tego co ja wiem:
90KM, silnik 800, prezentacja na intermot w kolonii koniec roku. Produckja 2015. Konstrukcja oparta o Dakkarowa maszyne Hondy co kolwiek to znaczy... przeskalowana.. nie mam pojecia ;) Ma miec DCS sprzęgło jeśli czegoś nie mylę z nazwy. |
Cytat:
Pozdrowienia, D Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
90 km i 800setka to az za nadto...Godna to będzie pretendentka do tronu.:at:
|
nie wiem, ale nie podoba mi się kanapa (1 osobowa?) i brak bagażnika. No i te lampy przednie. To nie są nowoczesne lampy. Szkoda że jednak to kolejna wizja pismaków. A Honda pewnie coś szykuje, tylko nikt jeszcze nie wie co.
|
Jej podstawą ma być HRC450 rally...Co Ci się nie podoba w tej ślicznotce?
|
Co mnie się nie podoba?
Afri ma być: - jak królowa, więc mieć wygląd nie jakich rachityczny a poważny - ma być zaskakująca lekka i zwrotna. - wytrzymała - niewrażliwa na chamskie traktowanie a z bardziej przyziemnych: maszyna nie do rajdów a turystyki, nawet off/on. A więc wygodna kanapa dla dwóch osób, stelaże do kufrów, gmole firmowe. Chciałbym by miała podwójne lampy przednie, ale nowoczesne lampy. |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
no to masz gotowca tylko jednego waruni nie spełnia. "lekka" Varadero. To podobno był nastepca afryki ale jakoś królem nie został :D
|
1 Załącznik(ów)
|
Ciekawe ile w tym photoshopa?
Pozdrowienia, D |
jak patrzę na TO, to moje 4 litery już krzyczą NEEEEEE !!!!
nie wyobrażam sobie wygodnej jazdy set km na tym siodle :mur: |
Puszek, to co pokazujesz wygląda jak paź królowej a nie królowa. A gdzie dostojność ?
Varadero poszło w stronę szosowego turystyka. Więc ani lekkie, a nie sprawne w terenie. I wersje siedzisk "rally" mi nie odpowiadają. |
Zet zrobi akcesoryjną kanape i bedzie dobrze, trzeba myśleć pozytywnie...
|
Co Wy chcecie ? Ma swój styl! Podoba mi się!
|
1 Załącznik(ów)
O kura... wysoka krowa :)
i nawet element do smażenia prawej łydki dodali:Thumbs_Up: :at::at::at::at::at::at::at::at::at::at: |
nowa Afryke nie bedzie juz Afryką
|
Spoko...stare Królowe nadal będą rządzić...To na razie propozycja dla tych co mają kupę kasy . Czas odkurzyć koronę...:at:
|
|
Fajna ale ile w tym prawdy:-)
|
1 Załącznik(ów)
|
|
Italiancy tez jakiegos nowego rendera dali w gazecie. Nie mogli byc gorsi od Niemcow i Brytyjczykow.
Nie moge tego znalesc w necie ale wygladalo jak duza CRF450, troche gorzej niz niemiecki apetizer. |
Bylem wczoraj na wystawie motocykli HONDA w Reykjaviku i od razu na wstepie zapytalem pana z obslugi gdzie moge zobaczyc nowa Afryke?
Pan sie tylko zajakal i powiedzial ,ze tez cos slyszal ale nie wie nic konkretnego:confused: |
Ta AT będzie mega-giga zajebista, skoro rodzi się w tak wielkich bólach, takiej tajności i z takim oczekiwaniem przyszłych użyszkodników! :D
|
To się nazywa budowanie napięcia . Podobnie Honda zrobiła z wchodzącym na rynek nowym modelem VFR 1200 . Miałem wtedy 800-tkę . Ludzie podobnie jak teraz szperali w internecie , w prasie pojawiały się jakieś przecieki . Często używano zwrotów " podobno ma być " , "podobno ma mieć" ...... Jak już się pojawiły zdjęcia z jazdy testowej , to na forum nie chcieli uwierzyć , że(według niektórych ) będzie tak inna "brzydka" . Twierdzono nawet , że Honda do jazdy próbnej ukryła specjalnie kształt , a dopiero na targach pokażą finalny produkt . A co pokazano na targach ?? Na targach jedyne co się zmieniło to malowanie , a kształt pozostał . Tak ludzie dali się nakręcać .
|
Osobiście nie znam żadnych działań Hondy w temacie "budowanie napięcia". Żadnego komunikatu, "teaser'a", specjalnej strony czy prototypu na targach.
Jedyne co widać to spekulacje prasy i ekscytację forumowiczów :haha2: |
"Osobiście nie znam żadnych działań Hondy w temacie "budowanie napięcia". Żadnego komunikatu, "teaser'a", specjalnej strony czy prototypu na targach."
A masz jakieś wtyki w dziale projektowym :) ?? |
Ano...Honda w sumie mogłaby się ogarnąć już i po tylu latach powiedzieć: "Typy, coś tam robimy, pokażemy wtedy i wtedy, będziecie zadowoleni" -taki zdrowy lekki hype
Albo: "Typy, czasy w których nowa Africa by się sprzedała minęły. Nie liczcie na to, bo taki projekt niestety musi się opłacać, a wasze wymagania są zbyt niszowe żeby to zadziałało...sorki" |
Cytat:
Ostatnio udało mi się wydębić od nich takie rysunki: http://i67.photobucket.com/albums/h3...ps03e9a84e.jpg http://i67.photobucket.com/albums/h3...psd0ca1ef7.jpg |
Ciekaw jestem kto pierwszy wrzuci tutaj zdjęcie nowej Królowej?
|
A ja ciekawy jestem,kto pierwszy ja kupi,:p
|
Ja wiem kto nie kupi:
Puszek - tylko fałki Dzieju - im starsza tym lepsza Myku - a na co mu afryka :) |
Jak dożyje to kupi:at: Może nie nową.....ale kupi.
|
Afra nie Afra,miejsce w garazu jest :p
|
A w międzyczasie, czekając na nową AT, można kupować bez problemów BMW i KTM, na osłodę oczekiwania :D
Myku, jak będziesz potrzebować miejsca w garażu to ja Xche przygarnę na przechowanie ;) |
Miejsce zawsze sie znajdzie,ale dziekuje za chec pomocy :D.Kata to ty kupuj :umowa:
|
MarkuM , zapomniałeś dorysować tylny cylinder .....jak to tak połową silnika ma jeździć?
Cytat:
No ale niektórzy lubią gorzko :) |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:24. |