![]() |
ma ktoś taki kask na Podkarpaciu? Rzeszów, Krosno Sanok Jasło? rozmiar L lub XL. potrzebuję przymierzyć. nolana mam l ale mierzyłem scorpiona i już xl.. a w niemcowni sa xl dostępne i trochę boję się zamawiać na pałę.
|
Weź rozmiar większy od nolana i będzie ok. Ja nolana miałem 58 a nexx 59 i większość tak robi
|
Ja Nolana N103 mam M a Nexxa XL. Nexx jest duzo węższy przy policzkach niż Nolan
|
ja wlasnie zamowilem nowego Nexxa X.WEED 2 w bialym kolorze i czekam na delivrke ;) problem w tym ze czas oczkiwania to 4 tygodnie,wiec swoj kask powinieniem dostac ok 20 czerwca dopiero, z czego nie jestem zbyt szczesliwy............ no ale coz zrobic taki life ;D ,mam zamowiony rozmiar M taki jak obecny Shoei
|
Po ostatniej Grecji stwierdzam że czarny kask to lipa i grzeje w lep dużo bardziej niż do białego. Malował już ktoś ta czarna gumowa powłokę? Myślę nad plastidipem fluo albo biel
|
Cytat:
|
Cytat:
Dowiedz się dokładnie jaki jest rozmiar - średnica głowy i bierz jak mówią ten rozmiar (w centymetrach) większy. Ja mam 59 a kask w XL jest chyba na 60-61cm. Wchodzi i nie ma żadnego luzu... Pozdro. |
Ta gumowa powłoka fajnie po Nitrze schodzi, najpierw pociapac dookoła a później jakaś szmata to usuwać. Jest trochę zabawy ale jak chce się przemalować to warto :-)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nadrabia bardzo dobra wentylacją, pinlockiem, blendą. |
Daszek można w 7,5s zdjąć, bez niego trochę lepiej.
|
Najlepiej wypieprzyc to przedłużenie daszku, to generuje drgania, bez niego jest idealnie
|
Cytat:
|
ja moj kask dostalem wczoraj w rozmiarze L ale dzis juz go odsylam i wymieniam na M, L-ka jednak ciut za luzna ;/
|
Lucass gdzie zamawiales? I czy udało się cis z ceną powalczyć
|
Cytat:
|
Kupiłem nexx x.wed czyli nowszy xd1. Zawsze miałem szczękowce shoei i schuberth. Jest zdecydowanie głośniejszy od wszystkiego co miałem, słabo układa się na mojej głowie. Może akcesoryjne wkładki pomogą albo się jeszcze ułoży. Daszek nie przeszkadza nie hałasuje, więcej pewnie hałasują te wszystkie plastiki z boku. Przy zamykaniu szyby nieraz zamyka się wlot powietrza który jest tandetny. Zdejmowanie daszka z uchwytami już w sklepie sprawiło że uchwyty się złamały. Generalnie widać tandetę. Podsumowując polubiłem go hehe i na razie nie wrócę do szczękowca. Wydaje mi się że hornet jest bardziej cichy i dużo wygodniejsza na testach ale test był 30 minutowy. Szkoda że nie ma horneta w wersji karbonowej byłby lżejszy jeszcze.
|
Ja jeżdżę w swoim bez przedłużenia daszku i jest ok, kask ładnie wykonany, trafiłem z rozmiarem wiec wygodny dobrze leży, na nadmierny hałas tez nie narzekam, jedyne co to blenda jakos tak luźno chodzi i przy zawiasach pojawiają się rysy na szybce która podczas otwierania ociera bodajże o daszek ale tak to jak za ta kasę myśle ze spoko i warto. Wiadomo, są lepsze ale w porównaniu do kasku NAXXA za niecałe 400zl to przepaść.
|
Wczoraj odesłałem xd1 do Louis.de, górna uszczelka szyby pękła i woda się lała po wewnętrznej stronie szybki. Kask używany sporadycznie.
Zobaczymy jak to ocenią czy na gwarancji czy skasują. |
Odebrałem dzisiaj kask od kuriera, późno bo w fabryce w Portugalii mnieli wakacje itp. Kask naprawiony, uszczelka którą dociska szyba wymieniona na nową. Także mimo zakupu z promocji Louis.de spisał się zajebiście, wszelkie koszty przesyłek pokryła firma! :)
|
szukam mechanizmu, który podnosi i opuszcza blendę. Na stronach polskich nie znalazłem. Ktoś podpowie gdzie można znaleźć mechanizm sterujący blendą w nexx xd1?
|
pisz do louis.de
albo na stronę producenta |
Przepraszam za laickie pytanie, ale kto produkuje ten kask i z jakiego materiału ma wykonaną skorupę?
Jestem mocno zaślepiony kaskami od Arai :) |
Cytat:
Portugalczycy Skorupę pewnie ma zwykła Odpowiednik czyli Touratech ma karbonową Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Zwykłą czyli włókno szklane czy szajsowaty abs? Są jakieś testy bezpieczeństwa tego kasku?
|
Cytat:
Spełnia normy europejskie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
|
Powłoka X-MATRIX składająca się z wieloosiowego włókna szklanego, organicznych włókien 3D we wzmocnieniach z aramidu i włókna węglowego
https://www.revzilla.com/motorcycle/...voyager-helmet X- wed2 ma taką samą skorupę https://www.nexx-helmets.com/wp-cont...X.WED2_EN2.pdf APC naprawdę nie chciało Ci się wpisać w google "nexx xd1" ? |
APC,
Zerknij na stronkę Webbikeworld ma sporo różnych ciekawych i jak dla mnie wiarygodnych testów. Co prawda to amerykańska stronka więc do kasków bedą ciut inne normy, ale myślę, że warto tu zerknąć. Review XD.1: https://www.webbikeworld.com/nexx-xd1-review/ Review X.WED2: https://www.webbikeworld.com/nexx-x-...satile-helmet/ |
Podłącze się pod wątek, żeby nie zakładać nowego. Właśnie zakupiłem Nexxa X.WED2 i mam pytanie czy ktoś używa dedykowany interkom (chyba) X-COM frimy Sena? Jak tak to czy może się podzielić opinią, czy warto w niego inwestować czy lepiej kupić uniwersalny.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:21. |