![]() |
Chrzanić to, ani wychlac, i zimna woda, Myku dawaj w ciepłe kraje:)
pozdr. |
Zimna woda zdrowia doda,a krotka abstynencja nie zaszkodzi:haha2:
|
Mykuś, ale dwa, trzy tygodnie, to już odwyk!;)
|
Nie zasmiecac mi tu watku waszymi pijackimi bojazniami:pain10:!Po powrocie bedziecie nowymi ludzmi :D.Po dwoch powrotach znowu tymi samymi:p
|
|
Ja pierdziele,Czosnek,ale foty.Niesamowite!:drif:Na satelitarnym widac,jak bardzo jest jeszcze Moja Pani pokryta sniegiem.Wstepnie mam juz zarezerwowany lot na 13 lipca i cicha nadzieje,ze chmura pylu nie pokrzyzuje mi planow,a wulkan troszeczke sie uspokoi.Juz pozmienialem tapety na kompie:D
|
Czyzby mialo dojsc do 12tys. klikow?Planowane bylo 4tys.A tu juz szykuje sie Islandia 2010,tyle,ze pedalowana;)
|
Cytat:
To po h w tym leady się udzielasz... pozdr. |
:haha2:...dobre
|
Chcialem zapowiedziec,ze 16 lipca lece na Wyspe Ognia i Lodu na miesiac i jezeli kogos zainteresuje relacja rowerowa to zapraszam do tego watku pod koniec sierpnia.Tym razem do przejechania jest trasa najciezsza z najciezszych,na ktora motocyklem nie ma sie co wybierac.Dlatego rower.Chyba,ze nie wolno tu rowerowych relacji pisac.Wtedy nie bedzie zadnej relacji w tym roku:(.
|
Jeśli o mnie chodzi to możesz tutaj Panie kolego dać relację z wyprawy na wrotkach byleby była tak fajnie napisana i z takimi zdjęciami jak ta poprzednia KaTeeMowa.
|
Ta bedzie o niebo lepsza.Mam taka trase przygotowana,ze lc8-ki wymieklyby:Sarcastic:.W sumie to bez 5 karnistrow nie mialyby po co ruszac.Zupelne odludzie i najciezsze trasy na wyspie.Zapowiada sie bardzo obiecujaco,a czas pokaze,czy sie nie zagalopowalem:D
|
jeżeli jedziesz tam gdzie mówiłeś, to się chyba zagalopowałeś....
znamy obaj ten śliczny kraj, ale tam jest totalna pizdacja ... |
Ciesze sie,ze popierasz moj pomysl i jestes ze mna:D
|
Poszperalem troche po necie i natknalem sie na ta strone:
www.isafold.de Mam nadzieje,ze niektorzy z was znaja ten jezyk,a wtedy bedzie to dla nich nieskonczona kopalnia wiedzy o zwiedzaniu Islandii.Co prawda autor upodobal sobie nieco wariacki sposob spedzania wolnego czasu na tej wyspie,ale niemniej jednak jest tam wszystko opisane dla tych,ktorym droga nr1 jest zbyt nudna.Jak dla mnie bomba i najlepszy podrecznik,przed rozpoczeciem wyprawy:Thumbs_Up: |
Probowal moze ktos takim czyms w terenie jezdzic:D.
http://www.youtube.com/watch?v=FYawo...eature=related Wyzwaniom na ten rok nie ma konca,wiec moze sie skusze:o |
1 Załącznik(ów)
Mała fotka na zaostrzenie Twego Myku apetytu na Islandię...
|
Apetyt jest juz tak zaostrzony,ze chyba wiecej sie nie da.W sumie to jestem na ostatniej prostej w przygotowaniach i moze juz wkrotce wkleje jakies lanserskie foto.Na Islandii pewnie juz caly czas jasno:drif:,no i nie tak goraco jak w Welthauptstadt Germania :vis:
|
Jutro wyruszam na chyba moja najciezsza przejazdzke.Wiadomo dokad.Nie bedzie mnie rowny miesiac.Trzymajcie prosze kciuki za mnie i pogode,a jak wroce obiecuje kilka fajnych zdjec.:Thumbs_Up:
|
Myku, jedziesz tą barbarzyńską konstrukcją bez silnika??:dizzy:
|
A jakzeby inaczej.Sprawilem sobie gorala z przyczepa:o.Bedzie ogien:D.Juz nie naleze do waszego ugrupowania:)
|
Nie zakladam nowego watku,gdyz wyjazd niezbyt motocyklowy:o.Za to mozna obejrzec fajne miejsca,narazie bez opisow:
http://lh4.ggpht.com/_gPoCWrHGiWQ/TJ...DSCF2179-1.JPG Reszta tutaj,oczywiscie tylko maly wycinek wyjazdu: http://picasaweb.google.de/nelusia21/MojaWyspa2010# |
Zaniemówiłem
Po prostu rewelka, dobrze że pokazałeś ostatnie zdjęcia bo bym pomyślał że to bezludna wyspa |
Myku, ile km nakreciles i ile dni Ci to zajelo?
Foty git:Thumbs_Up: ooo... to mi sie podoba najbardziej http://picasaweb.google.de/nelusia21...43422568222290 |
W sumie bylem rowny miesiac,ale mozna bylo wszystko objechac w trzy tyg.Nie liczylem kilomertow,choc wszystkie statystyki mam zapisane.Napewno cos kolo 1300km.Nie miala byc to gonitwa i jazda po 100km dziennie.Staralem sie jechac okolo 9 godz dziennie.
Jutro postaram sie wszystko poopisywac,wiec calosc nabierze sensu... |
no wlasnie chodzilo mi o to, ile km trzeba liczyc jesli chce sie zobaczyc to co najciekawsze i przejechac interior, bo chyba rowerem to rzeczywiscie fajny pomysl, na moto dystans nie ma tekigo znaczenia
|
Wszystko jest bardyo wzgledne.Interior mozesz przejechac droga F26 lub F35 w 4-5 dni(rowerem oczywiscie).Ja krecilem sie naprawde po zadupiach.No i powyzsze trasy,pomimo,ze sa najbardziej znane i uczeszczane,wcale nie sa najladniejsze.Na celu mialem posiedzenie w interiorze,a nie jego przejechanie:Thumbs_Up:
|
Widze że starczyło Ci czasu żeby wejść na Esję:Thumbs_Up:
|
:D.Nie tylko Esje,ale i Hekle i Glymur.Wszystko jednak zawdzieczam Grzeskowi:bow:.Inaczej bym sie nie wyrobil.
|
Cieszę się,że mogłem pomóc i dzięki temu zobaczyć na fotkach te piękne miejsca ,bo ja to taki jestem leń,że jeszcze tam nie byłem...:D A za całą wycieczkę solo po tak ciężkim terenie to szacunek wielki bo mnie męczy tu jazda samochodem a co dopiero na rowerze. Czapki z głow Panowie forumowicze....Pozdrawiam
|
Cytat:
|
Nie mam map pod reka,a niektorych nazw nie wolno przekrecic.Jutro bedzie wszystko cacy:oldman:
|
Cytat:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._3798442_n.jpg http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._8151465_n.jpg |
Ja na niego wbieglem,a raczej na gore nad nim.Dopiero tam dotarlo do mnie ze ma 200m a nie 800m wysokosci i musialem ostro schodzic :lol8:
|
Wlasnie skonczylem podpisy pod zdjeciami.Jezeli kogos to jeszcze interesuje to zapraszam
http://picasaweb.google.de/nelusia21/MOJAWYSPA2010# O planach i trasie na 2011r(najciezsza trasa jaka jest na wyspie) juz wkrotce:rolleyes: |
Kurde Myku... nigdy mnie te rejony jakoś specjalnie nie kręciły ale pod wpływem Twoich relacji szybko zmieniam zdanie. Pięknie!
|
Brawo, brawo, brawo
|
Super Myku! Ale jak się już tam przeprowadzisz to gdzie będziesz jeździł...? Z drugiej strony, będziemy mieć mete na Wyspie ;)
|
Cytat:
Jakiś plan na 2011 :at: ? |
Pokazałem Twoje zdjęcia kilku znajomym Islandczykom i oni stwierdzili,że jeszcze tego wszystkiego nie widzieli! :haha2:Myku,jesteś bardziej islandzki od większości rdzennej populacji.:D aha i masz pozdrowienia od dziewczyny sprzedającej w kinie bilety(podobały się jej zdjęcia z Vestmannaeyjabaer gdzie do niedawna mieszkała). Jeszcze raz szacun wielki za wyprawę:bow:
|
No, bardzo mi sie podoba. Dopisuje do listy "must".
Brawo myku wytrwalosci- szacuneczek. PS: ten majdan z tyłu roweru jest niezbędny? |
W sumie mozna i bez niego,ale wtedy rower jest naprawde ciezki i gorzej sie prowadzi.A tak mialem wrazenie,ze jade bez bagazu i w terenie bylem zwinny jak wiewiorka.:D.
|
Cytat:
|
Myku-odpowiadając na pytania-może się podobać,niestety zajęta(ale chyba Ty nie jesteś zazdrosny):lol8: i trochę przy kości ale nie otyła. A gol strzelony na wyjeżdzie liczy się podwójnie ;)
|
Myku, jadę z Tobą w 2011 :), tylko jak widzę foty to muszę Crossa zamienić na górala.
pozdr |
W takim razie Grzesiu pozostaje mi dalsza doglebna i szczegolowa penetracja wyspy.Jak juz ma cos byc strzelone to przynajmniej z Miss Ajsland 2003:D.
Krystek w przyszlym roku jade beemwe.Musze sie troche szybciej poruszac.Ale roweru nie sprzedaje wiec idea i plan jak najbardziej zacny :Thumbs_Up: |
Myku zalecał bym ostrożność na tym polowaniu na miss Iceland!!! Islandzkich Troli to tam nie brakuje:)
|
Mysle ze w Germanii jest tego wiecej.Az mnie :chleje: jak pomysle.Ale kto szuka ten znajdzie.A majac mocne "islandzkie" plecy napewno sie nie poddam.Tylko,ze tam gdzie ja sie krece to nawet komary nie lataja.Choc kto wie....:rolleyes:
|
Cytat:
|
Myku kiedy ty tam wlasciwie jedziesz na ta wyspe ? odezwij sie na priv tu lub gdzie indziej jak tuning postepuje :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:41. |