![]() |
Wypiję z Tobą tą setkę i więcej Tanku!
|
Śledzę tą dyskusję i powiem szczerze, że największym sukcesem Hądy jest sam fakt wprowadzenia na rynek "nowej Królowej". W końcu jest możliwość wymiany swoich motków na nowsze modele, ale IMO ten motocykl nie zbliży się nawet do legendy prawdziwej Królowej (stąd wcześniej w " ").
Nowa Afri powinna ważyć o 30 kg mniej, mieć pojemność max 800 i silnik V, ale to jedynie moja opinia. A tak powstał INNY I NOWY MOTOCYKL, co ma tyle wspólnego z Królową co cukier z buraka z cukrem z trzciny ... jedno i drugie słodkie |
no tak,zazdrosc gory hondy nad bmw
|
A czego tu zazdrościć? Jesteś z zarządu Hądy, masz z tego jakieś zyski czy tylko tak sobie piszesz? Jeździłeś nową Królową? Czy tylko sobie nabijasz ilość postów? POzdrawiam
|
Tak myslalem gul skacze goscia co maja bmw,prawda jest taka ze honda moze i czekala dosyc,ale teraz,bmw moze tylko zazdroscic i sie uczyc
|
Ha ha ha ... czego tu zazdrościć? Ja mam zajebisty motocykl więc nie muszę. Ty kupisz sobie ją czy co? Motocykl jest piękny, ale ciężki. Po cholera ta pogoń za pojemnością??? Kompleksy?
|
Cytat:
Zasugerowalbym, ze jak najszybciej! :) |
Cytat:
i żeby nie było wcale dziada nie lubię! ale jak wyżej mało pali, mało waży (228kg z kardanem i fabrycznym wydechem :) w miarę zapie..a 105KM 115Nm jest pakowny i wygodny na trasę no i gleby przy małej prędkości bez konieczności później prostowania czegokolwiek i żadnych strat łącznie z nogami kierowcy. a co lubię w nowej AT? motocykl ma klimat!, że chce się wyciągnąć z garażu i pojeździć nie jest idealna bo i po co, jakieś wyzwania myszą być ... |
Marek70 ma rację. To przecież kompletnie inny motocykl. Zbliżone malowanie i nazwa "Africa twin" to tylko chwyt marketingowy obliczony na zagranie na sentymencie, jak widać skuteczny :)
Ja mam nadzieję, że to będzie super moto do podróżowania po Europie bez oglądania się na jakość dróg, w takiej roli mam zamiar ją wykorzystywać bo zakupu już dokonałem :P Zadziałała też trochę przekora, bo "wszyscy" mają BMW ;) Na przymiotnik "legendarny" ten motocykl musi sobie dopiero zasłużyć. W tej chwili to mniej więcej tak, jakby ktoś współcześnie żyjący o nazwisku Sobieski puszył się, że jego przodek rozgromił Turków samemu nie mając jeszcze żadnych osiągnięć ;) |
No właśnie mylicie się moi drodzy. Bo nowa faktycznie wygląda inaczej, konstrukcyjnie i wizualnie, ale wystarczy usiąść za sterami i jest się w domu :) Poza tym jest kilka smaczków i nawiązań do starej. Moim zdaniem bardzo udana kontynuacja linii :)
|
Cytat:
Jak juz wiele razy powtarzalem, wolalbym taka Nowa AT 800cc, 80KM, 80Nm, 180kg... i wisienka na torcie, spalanie 3.5L. MV-AGUSTA cos probuje z TURISMO VELOCE 800 ale waga 210kg, moc 110KM, wloszczyzna i cena troche włos jeży. |
No właśnie. Z moich rozmów z większością z czarnuchów wynikało zawsze, że kupili Afrykę głównie z powodu tego, że siedząc na niej i jeżdżąc czuli się najlepiej. Jest to motór nie za szybki i nie za wściekły ( no moja jest wyjątkiem ;) ) ale dający takie dziwne uczucie jakby się było na idealnie dopasowanym motocyklu. Tak miałem z moją afryką jak szukałem czegoś nowego. Na końcu miałem do wyboru afre, 1100GS i tenere. Wybrałem afre właśnie z tego powodu. Nowa moim zdaniem jest jeszcze lepsza jeśli chodzi o to jak mi się na niej siedzi - bardziej mi pasuje geometria podnóżki-kiera-kanapa.
Reszta dopiero jak pojeżdżę... no i czekam na pierwsze dzwony może się uda jakąś taką dzwonioną kupić :D |
Hahaha....Misza!Nie pajacuj tylko kupuj na full wypasie.Podjade sprwdzic jak sie jezdzi :D
|
1 Załącznik(ów)
Dzisiaj miałem okazję ją zobaczyć, pomacać, usiąść, odpalić... niesamowite jest to, że siadając człowiek się czuje jak..... no na Afryce.. wszystko jest takie znajome, po prostu deja vu. Poczułem się na niej jak w domu, to po prostu jest Afryka i tyle. Dużo mi się w niej podoba, praktycznie o wszystkim już napisano, więc wspomnę tylko małą pierdółkę - nad zegarami jest element stelaża, taka rurka która idealnie się nadaje do zamocowania uchwytu GPSa. Dzięki temu GPS może być centralnie nad wyświetlaczem prędkościomierza, niczego nie zasłania i można wygodnie z niego korzystać bez potrzeby odrywania wzroku od drogi. Podobnych drobiazgów pewnie by się więcej znalazło. Afra dla mnie wymiata!
|
Jak dla ciebie uszyta :Thumbs_Up:
|
Jochen. Nawiązanie do tradycji to bez Twojej pilotki na głowie jakoś do mnie słabo przemawia :)
|
No dobra szefie...następnym razem się poprawię, masz rację - tradycja to rzecz święta!
|
Cytat:
|
Cytat:
Tez bylem http://images.tapatalk-cdn.com/15/12...499fb24fe9.jpg |
Dźwięk na żywo jest przepiękny i wcale nie cichy, fabryczny tłumik jest OK.
Masa mimo DCT jest tak scentralizowana że motocykl nie sprawia wrażenia ciężkiego, sylwetka jest zwarta i estetyczna to wg mnie najładniejszy z nowych enduro. więc też lubię nową afrykę ;) |
Hehe, nic z tego, postanowiłem w tym roku sezonu wcale nie kończyć i jak na razie jestem konsekwentny. Cywilne ciuchy stąd, że leciałem na pysk, na szyję z roboty, żeby zdążyć przed zamknięciem Arhera.
|
2 Załącznik(ów)
Mnie też dali.. Kolana mi sie ugieły jak nacisnęłam zapłon. Ten dźwięk!
A Afra jak Afra. Błyszczy w tłumie ale nie jest ordynarna. Nie świeci przepychem, ma klasę. Nienachalny plastik, fajne, proste rozwiązania, proste linie, proste życie ;) Sprawia wrażenie dobrze wyważonej. Ja po prostu mam ochotę nią pojeździć :) No i nie można od niej oderwać oczu.. |
4 Załącznik(ów)
|
Pięknie razem wyglądają...:Thumbs_Up:
|
Kwintal,
dziękuję :bow::bow::bow: |
Kwintal ta trójeczka to Twoja?
|
Kwintal jak rozumiem na wiosnę w Sanoku testujemy nową Afrykę :)
|
Trójeczka moja.
Ja w Sanoku na wiosnę będę. Ale czy ktoś przyjedzie na nowej afryce? |
Fajnie, że dało się taką fotkę cyknąć. Do zobaczenia w Sanoku :)
|
Ta po prawej ładniejsza :)
|
Obydwie pikne są
|
Cytat:
ładniejsza ta po prawej Kwintala czy Twojej? Też byłem wczoraj w KRK w Arher wieczorową porą. Akurat Pani w rózowej kurteczce i Pan w czarnej kurtce poddawali Afrę dogłęgnej analizie:Thumbs_Up:. Byłem tylko chwilę. Zasiadłem i okazało się, że fotel w najniższym położeniu był za nisko - takie miałem pierwsze wrażenie. Wygląd motocykla zajebisty. Stały tam jeszcze jakieś rowery ale nie było na co patrzeć. Do tej klamki od hamulca postojowego spokojnie sięgam swoją łapą. Również odniosłem wrażenie, że nowa AT nie jest tak potężna z przodu (mam na myśli wrażenie dotyczace szerokosci baku). Wydaje się smukła i przez to wydaje się lżejsza. A może jest lżejsza? Akurat nie miałem przy sobie drobnych. Moze następnym razem.:at: |
Kwintal , wsadź jakoś inaczej te zdjęcia bo nijak nie widać.
|
Sorry Dzieju,ale jestem komputerowym leszczem.
Zdjęcia wrzucałem zgodnie z forumową instrukcją zapodaną dawno,dawno temu przez Ramiresa. Daj na priva maila to Ci wyślę. |
Wszystko widać, szczególnie dobrze widać że obie piękne. I każda Ci Kwintal pasuje. Tylko co żona powie na to, że się za młodszymi oglądasz ;)
|
Cytat:
Pw poszło. |
|
Czyżby Błażusiak przechodził do Hondy? ;)
|
To nie on, Tadek nie podkłada pod koła deseczki :). Dwa tygodnie temu na Super Enduro w Łodzi pomimo upadków pokazał jak się walczy do końca, super gość. https://www.youtube.com/watch?v=VyFNaFhgYjQ
|
W takim razie gość używa jego numeru. Bad madafaka! ;)
|
Kwintalu , fotki doszły , 03 wygląda lepiej a przynajmniej wiadomo że nic nie udaje.
Miejmy nadzieję że nowa sprosta wyzwaniu i za 20 lat powiemy to samo co o trójce :) Czyli mamy dwie królowe nową i wiecznie młodą która nie dała się zdetronizować. |
Dzieju, bedziesz czekać 20 lat by się przejechać Crf1000 ?
Męczarnia i masochizm ;) |
Cytat:
A na to już będzie trzeba poczekać lub doczekać :) |
Nową "starą" Afrykę jeszcze można kupić.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/de...&pageNumber=1# |
Cytat:
|
A nówki 03 się trafiają?
|
Cytat:
|
Tak, trafiają się. Sam widziałem u kolekcjonera w garażu 03 z przebiegiem 5 km w malowaniu HRC... Coś pięknego!
|
Aż miło popatrzeć :)
|
dla mnie trochę smutny widok. Może ja jestem zboczony, ale mnie bardziej podniecają takie afryki jak u Bicia albo u Miszy. Czuć życie jak na takie coś patrzysz, a nie muzeum figur woskowych :P
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:49. |