Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Lejdis (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=45)
-   -   TDN !!!! - priorytety współczesnej kobiety :P (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=2706)

ucek 21.07.2009 22:55

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał nastia (Post 66312)
WOW! Serio?? :drif: Kurczę, muszę to przemyśleć, jestem, jakby nie patrzeć wychowanką szkoły na "P", ale na tyle świeżą (prawo jazdy kat. A od kwietnia tego roku), że nie wiem, czy bym się nadawała na taki kurs... Jak myślisz Ciociu? :haha2: Przepraszam, ale Twój post tak mi poprawił nastrój, że dostałam lekkiej głupawki i mogę nie zachowywać się właściwie :dizzy: No właśnie, więc jest kwestia tego, że nie wiem, czy nie powinnam umieć więcej żeby móc pobierać u Was lekcje...

Myślę, że warto sobie pobrykać na szkolnym wścieklaku, bo można skonfrontować swoje wyobrażenia z rzeczywistością, pobawić się bez stresu o ewentualne uszkodzenia, a przede wszystkim zobaczyć, czy to cię w ogóle kręci.
Spokojnie - na takie zabawy jesteś absolutnie gotowa :):at:

Jeśli natomiast myśli się o "poważnej" jeździe w terenie, to chyba lepiej jest jednak kupić sobie moto i doszkalać się już na własnym sprzęcie - w końcu to na nim będzie się szaleć :)
Jeśli masz watpliwości - wpadnij w najbliższą niedzielę popatrzeć jak takie pierwsze jazdy wyglądają. Pogadamy sobie w realu :beer2:

Viorika,dawaj babo! w końcu dzida jest kobietą :)

a żeby nie bylo tylko spamu - focia z Emilką (bardzo lejdisowska ;))

Pakita 22.07.2009 11:26

Witajcie!
postanowiłam wyjść z cienia;) powoli stawiam pierwsze kroki dzielnie ucząc się ruszać, hamować, przyspieszać, zmieniać biegi itp w szkole "P", zaś od piatku jestem szczęśliwą właścicielką (oj bardzo szczęśliwą!! :) ) CRF 230 :) jakby nie było sprzęcik pochodzi z afrykańskiej rodziny (dziękuję Jolu!) i mam nadzieję trafił w dobre ręce ...
chętnie umieściłabym jakąś stosowną fotę (mam nadzieję że wkrótce będą to 'brudne foty' ;) )ale jako początkujący forumowicz nie opanowałam jeszcze tej sztuki więc dajcie mi chwilkę czasu;)

Marcin SF 22.07.2009 12:14

nad fotami popracujemy wieczorem ;) a wcześniej nad techniką :) no i zapomniałaś podziękować Kajtkowi za wyposarzenie sprzętu, ale tym to ja się zajmę w stosownym czasie :zdrufko::chleje:

w każdym bądź razie sprzęcik wypaśny :D

Pakita 22.07.2009 12:32

że niby ty wiesz jak umieszczać :P

ania 22.07.2009 15:10

z miłą chęcią dołącze do Waszego grona, jak mnie przyjmniecie :)

jakieś doświadczenia z błotem i piachem już mam (nawet śniegiem;) ) pierwsza moja poważniejsza jazda odbyła się 31 grudnia 2008r, kto by czekał do wiosny hehehe

również jestem pod wrażeniem waszych wyczynów .....

ucek 22.07.2009 19:06

Hello nowe, brudne Lejdis!!! :rules: :D (bo bród to stan umysłu, a nie ilość terenowych kilometrów na liczniku ;))

Serce rośnie, jak się was widzi :)
Mam nadzieję, że poczucjecie się tu tak komfortowo jak ja i że spotka was równie ciepłe przyjęcie na łono afrykańskiej rodziny (o co akurat jestem spokojna :)).

ania, wiesz, że co się robi 31 grudnia, robi się potem cały rok? :D:Thumbs_Up:

Pakita, olej Marcina :p i przeczytaj sobie dział forum (widoczny po zalogowaniu) "Problemy i porady" - tam masz krok po kroku łopatologiczne instrukcje jak wrzucać foty, filmiki i pokazy slajdów (ja bez nich błądziłabym, jak pachole we mgle :D). Yyyy i pochwal się pls, bo naprawdę jest czym!
I do zobaczenia wkróce :at:

Jolu, czy ja dobrze skumałam, że opchnęłaś sprzęta kuleżance (świetnie - będzie już nauczony dobrej jazdy! :)). No i co teraz??? Jakie plany??? Zdradzisz jakieś szczegóły, czy mam okiełznać babską ciekawość ;)

nastia 25.07.2009 00:42

Cytat:

Napisał ucek (Post 67585)
Jeśli masz watpliwości - wpadnij w najbliższą niedzielę popatrzeć jak takie pierwsze jazdy wyglądają. Pogadamy sobie w realu :beer2:

Pewnie że CHCĘ wpaść!! Powiedz gdzie i o której, a będę pierwsza :haha2: W sobotę mam co prawda wesele koleżanki, co pociąga za sobą zarwaną noc, ale jakby się udało to będę :fool2:

Edit: Kurczę, chyba trochę późno napisałam, bo dziś już piątek wieczór... Ale tydzień był ciężki i nie wchodziłam na forum :(

ucek 25.07.2009 09:26

poszedł priv z namiarami i dojazdem
:)

nastia 28.07.2009 13:57

Do wszystkich kobiet, które zastanawiają się chociaż trochę nad tym, czy zacząć swoją przygodę z enduro, powiem tylko jedno: KOBIETY NA TRAKT... yyy... NA ENDURO :D Odwiedziłam Łucję na torze, popatrzyłam, posłuchałam i naprawdę mi się podobało :) Jedna tylko rzecz: trzeba Panią nauczycielkę wyposażyć w coś takiego (edit 15.02.2010: tutaj był link do megafonu z allegro). :haha2: Bo Kobieta głos straci od tego krzyczenia, a szkoda by było ;)

Ja chwilowo muszę się wstrzymać z grzebaniem się w ziemi z racji innych wydatków, ale Wam polecam jeśli tylko możecie :)

ania 28.07.2009 15:54

W takimrazie ja po pracy ubieram się w moje piękne ubranko i wsiadam na mniej piękne Enduro i jakę na podbój TRAKTÓW i pól ...

ucek 02.08.2009 19:22

Cytat:

Napisał nastia (Post 68326)
Jedna tylko rzecz: trzeba Panią nauczycielkę wyposażyć w coś takiego. :haha2: Bo Kobieta głos straci od tego krzyczenia, a szkoda by było ;)

No dzięki, pomyślę o tym :D Ale tak to jest jak 7 wścieklaków jeździ małą pętlę dookoła ciebie i każdemu coś innego trzeba poprawiać przekrzykując wszystkie silniki.. :vis:
Bardzo było miło było was poznać w realu :)

a żeby nie było bez fot, kilka migawek z sobotniej, ćwiczebnej przelotki z Jj (krzaczory, błotka, rzeczka, chaszcze, łąki i duuużo wody z góry i z dołu :at:)

http://lh3.ggpht.com/_EeXMib1TL44/Sm...0/IMG_2293.JPG

http://lh6.ggpht.com/_EeXMib1TL44/Sm...6/IMG_2311.JPG

http://lh5.ggpht.com/_EeXMib1TL44/Sm...0/IMG_2287.JPG

http://lh5.ggpht.com/_EeXMib1TL44/Sm...0/IMG_2299.JPG

http://lh4.ggpht.com/_EeXMib1TL44/Sm...6/IMG_2318.JPG

http://lh4.ggpht.com/_EeXMib1TL44/Sn.../IMG_2309a.JPG

nastia 03.08.2009 00:02

Cytat:

Napisał ucek (Post 68718)
No dzięki, pomyślę o tym :D Ale tak to jest jak 7 wścieklaków jeździ małą pętlę dookoła ciebie i każdemu coś innego trzeba poprawiać przekrzykując wszystkie silniki.. :vis:

Tak tak, pomyśl, ze strunami głosowymi nie ma żartów, myslę że Twoi kursanci powinni się zrzucić na megafon dla Ciebie, żeby Ci oszczędzić choroby zawodowej ;)

Cytat:

Bardzo było miło było was poznać w realu :)
Dzięki, nam Ciebie również :)

Ja zdjęć nie wrzucam, bo nie mam :p więc ciągle lekko spamuję w tym wątku :D

Pozdrawiamy

BABA 03.08.2009 00:20

9 Załącznik(ów)
no i mi w końcu udało się dziś polatać.....ale grzało fest, chyba ponad 30 stopni było, parówa jak nic ... ciśnienie tak skoczyło że głowa w kasku przestała się mieścić :dizzy:

przyjemność z jazdy w takich warunkach tylko do momentu zatrzymania się, więc lepiej nawet nie statwać :dizzy:

ale ogólnie super dzida po wrocławskim poligonie, brakowało tego strasznie :D:D:D dzięki chłopaki za miłe afrykańsko - trampkowe towarzystwo

Załącznik 6423Załącznik 6425
Załącznik 6426Załącznik 6428
Załącznik 6429Załącznik 6430
Załącznik 6441Załącznik 6442
Załącznik 6443

Pakita 04.08.2009 10:58

2 Załącznik(ów)
No to i ja dorzuce moje fotki (za Twoją radą Ucuś olałam Marcina i sama opanowałam dodawanie fotek ;) okazało sie że nie taki diabeł straszny jak go malują - obyło się bez instrukcji :) tzn zaraz się okaże czy się udało ;)

To foty z mojego drugiego w życiu razu no i pierwszego poza szosą :D mam nadzieję że za dużo motylków nie straciło życia :dizzy:

Jolu! motocykl jest superzasty!!

po mazurskim żeglowaniiu = leniuchowaniu czas obudzić na nowo wszystkie mięśnie :at:

Pakita 04.08.2009 11:26

1 Załącznik(ów)
no to skoro mi tak dobrze idzie umieszczanie zdjęć to wrzucam jeszcze jedno :
oto mój ukochany najukochańszy Pan Instruktor bez kasku :p .....
chyba był głodny i chciał skonsumić trochę motylków.... ;)

Jola 19.08.2009 11:24

Heja. Dłuższą chwilę mnie nie było i cieszy mnie to co widzę, a widzę, że babska grupa zmotoryzowanych rośnie w siłę :). Tak trzymać!

Pakita- wielka radość mnie ogarnia czytająć, że CRFka ci służy :D. A mówiłam, że fajowy motorek! Ja byłam baaardzo zadowolona.

Na kilka miesięcy rezygnuję z dzidowania, bo mi się brzuch powiększa :) i mam inne priorytety w obecnej chwili. Dział będę śledzić pilnie a właściwie Wasze poczynania,. drogie koleżanki :).
Pzdr.

dabal 19.08.2009 20:31

i ja też mam zrezygnować z dzidowania jak mi się brzuch powiększył????

ucek 20.08.2009 08:06

Ha! coś czułam Jolu, że to twoje nie dzidowanie, to nie to-tamto :)

GRATY i wyściski z całego serca!!! :D:Thumbs_Up::D:Thumbs_Up::D

A skoro mały dzidongowiec i tak jest genetycznie z góry skazany na dzidowanie :), to jak go już odchowasz do 6-7 rż, to spokojnie możesz nam go podesłać na nauki, a my ci z niego za friko endurowego potffora zrobimy :dizzy::D

Najlepszego matka! :zdrufko:

podos 20.08.2009 09:52

Super! Gratulacje i aby do wiosny:)

Jola 20.08.2009 12:46

Dabalku- nie musisz rezygnować z jazdy, no ale jak Ci się baaardzo przód powiększy, zmianisz motonga na "frędzla" :D. Ale taki wysportowany, o jędrnej strukturze ciała młodzian jak Ty, nie nabawi się zbyt dużego "mięśnia" ;). Pogadam z kim trzeba, żeby Cię o chlebie i wodzie trzymać :D.

Ucek- chętnie oddam maleństwo na naukę pod czujne oko cioci Łucji ;). Kajtek co prawda twierdzi, że dziecię wędkarzem o międzynarodowej sławie zrobi, bo motory niebezpieczne są, a motocykliści to dawcy, wariaci ... ;)

A wszystkim dziękujemy za gratulacje :).

chomik 20.08.2009 12:48

Gratulacje Kajtki :) dobra robota :) i zdrowia dla Waszej trójki, czwórki czy piątki... :D

giziu 26.08.2009 10:37

Cholercia, w takim razie ja nie powinienem jeździć od dobrych kilku lat, bo bębol mi się na zbiornik już nakłada :)
Rozumiem, że "wyjście na świat" nie będzie w szpitalu, w domu czy w autobusie tylko na CRF 230F co by dziciaczek od poczęcia się przyzwyczajał do maszynki :)
Pozdrawiam

ania 30.09.2009 10:07

To ja się pochwalę. Od 11 wrześnie jestem szczęśliwą posiadaczką Suzuki DR 650. Z góry przepraszam, że nie AT, ale jeszcze nie daję rady, chociaż jazdy próbne odbyły się. Kolega Kuki upocił się niesamowicie (ze strachu), aczkolwiek przeżył ....

PARYS 30.09.2009 22:25

Pogratulować!
Pojeździć trochę na małym potem na AT na spokojnie.
Jak za duża to obniżyć i tyle.
Szerokości i przyczepności życzę.

Dzieju 30.09.2009 22:46

dokladnie tak :)

ania 01.10.2009 00:00

Dziękuję ;)

ucek 08.11.2009 17:19

mrożący krew w żyłach film z jesiennej Rumunii :dizzy::D
/niestety, w pewnym momencie przykleił się liść do obiektywu/

tak się lata :D

wieczny 08.11.2009 17:51

:lol8:

BABA 08.11.2009 17:53

:haha2::haha2::haha2: nie wiem czy ten filmik tu specjalnie czy przez pomyłkę, ale polewka była :haha2::haha2::haha2:

ltd454 08.11.2009 22:56

o kurde do odcinki chyba było nawet przez chwilę :hehehe:

Ola 26.01.2010 12:46

Coś temat ostatnio nieaktywny, więc troszkę "go odświeżę" na nowy rok :)

Niedawno stałam się szczęśliwą posiadaczką "nowego podopiecznego". Z góry wygląda tak:

http://lh5.ggpht.com/_NGGkEqMFAGI/S1...6/P9160035.JPG

A z boku tak:

http://lh3.ggpht.com/_NGGkEqMFAGI/S1...4/IMG_3805.JPG

Oj, będzie się działo w tym roku :dizzy:. Dzielne Lejdiski szykujcie sprzęty, a Ucek Ty wiesz co...

Pozdrawiam w ten piękny zimowy dzień.

AnnaKarolina 26.01.2010 23:34

Cytat:

Napisał Ola (Post 96116)
Coś temat ostatnio nieaktywny, więc troszkę "go odświeżę" na nowy rok :)

Niedawno stałam się szczęśliwą posiadaczką "nowego podopiecznego". Z góry wygląda tak:

http://lh5.ggpht.com/_NGGkEqMFAGI/S1...6/P9160035.JPG

A z boku tak:

http://lh3.ggpht.com/_NGGkEqMFAGI/S1...4/IMG_3805.JPG

Oj, będzie się działo w tym roku :dizzy:. Dzielne Lejdiski szykujcie sprzęty, a Ucek Ty wiesz co...

Pozdrawiam w ten piękny zimowy dzień.

No Dziewczyno ho ho! pikny...malowany...poturbowany:)

lena 27.01.2010 10:36

Ola, gratulacje ! Pomarańczowe koszulki dostępne u Felka?

Ola 27.01.2010 12:45

Cytat:

Ola, gratulacje ! Pomarańczowe koszulki dostępne u Felka?
No ja się na pomarańczkę "zapisałam" - jak będzie :). A w ogóle na moto - enduro to jak dla mnie musi być kolorowo i tyle.

Cytat:

No Dziewczyno ho ho! pikny...malowany...poturbowany:)
Piękny i jaki "drapieżnik". No cóż poturbowany - jak to używane enduro, ale był w dobrych rękach. Jakoś tak wyszło, że do tej pory nigdy jeszcze nie miałam motocykla od nowości...i dobrze mi z tym . Ani razu się nie zawiodłam. To chyba efekt połączenia "kobiecej intuicji" z mocnym wsparciem doradztwa technicznego u boku, no i szczęściem.

Pozdrawiam

Dona 27.01.2010 13:00

Jest SUPER !!!!!!

Takie zakupy to sama radość :) :) :) tylko ja to wytłumaczyć koleżankom z biura hihi ...

Olu życzę bezpiecznego dzidowania!!!

Ola 27.01.2010 13:10

Cytat:

Napisał Dona (Post 96318)
Jest SUPER !!!!!!

Takie zakupy to sama radość :) :) :) tylko ja to wytłumaczyć koleżankom z biura hihi ...

Olu życzę bezpiecznego dzidowania!!!

Koleżanki i koledzy z biura już przyzwyczajeni. Nie wykazują żadnego zdziwienia i "niezrozumienia", a wręcz przeciwnie - u mnie w biurze już 3 AT jeżdżą. Rzeczywiście, jeśli chodzi o koleżanki, to na zakupy zazwyczaj chodzimy w "bardzo różne, odległe od siebie tematycznie, miejsca" :D Choć nie jestem jeszcze "totalnie stracona", bo czasem mnie wyrywają w babskie rewiry...

wieczny 27.01.2010 15:06

Zawsze mi się wydawało, ze albo podróż dookoła Świata, albo pełen garaż. A tu muka :D.

Cholerwa, zazdroszczę :).

Ola 27.01.2010 15:17

Cytat:

Napisał wieczny (Post 96351)
Zawsze mi się wydawało, ze albo podróż dookoła Świata, albo pełen garaż. A tu muka :D.

Cholerwa, zazdroszczę :).

Masz zdecydowanie rację - wszystkiego się nie da, zawsze trzeba z czegoś zrezygnować i mieć priorytety :D I tak: po części był to prezent, poza tym WR 250 już nie mam...., nieszczęsna kaucja z karnetu CPD (którą z resztą szybko nam zwrócili) bardzo się przydała na słuszny cel, no i do tego wszystkiego nigdy nie porywam się na nowe motocykle (właśnie ze względu na cenę). Mogłabym tu jeszcze o innych "kombinacjach" i "rezygnacjach" napisać, ale się powstrzymam. Żeby jechać dalej i korzystać z tego na maksa, poza tym że trzeba dużo, dużo czytać (trasa i inne ciekawostki), to najważeniszje jest ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć i czym więcej enduro tym lepiej. Także to wszystko wiąże się w bardzo logiczną całość...

Pozdrawiam

ucek 27.01.2010 23:12

Cytat:

Napisał Ola (Post 96116)
Dzielne Lejdiski szykujcie sprzęty, a Ucek Ty wiesz co...

wiem :D:D:D
Wreszcie mogę oficjalnie pogratulować :rules: :zdrufko: :webers:sprzęcik przeboski, przewściekły i bardzo dobrze mi znany.
Nie mogę się już doczekać wspólnego brykania! IiiiiiiiiHA! :blues:

wieczny 28.01.2010 13:23

Fajoski szpej. Myślę, że polubiłbym w końcu 2t :). Bo na WR250f miałem chwilę przyjemność i byłem zachwycony.

Babel 29.01.2010 21:54

Piękna maszyna - Ola gratulacje :)
A pytanie laika to 200 EXC ?? Jak tak to bestia :D
Cytat:

Napisał wieczny (Post 96556)
Fajoski szpej. Myślę, że polub iłbym w końcu 2t :). Bo na WR250f miałem chwilę przyjemność i byłem zachwycony.

Jeździłem parę razy na starszym trochę modelu - mam mieszane uczucia co do zachowań silnika 2T- tzw 0 albo 1 - ale reszta palce lizać :)

felkowski 30.01.2010 14:28

Wieczny to nie dla nas. Tam trzeba nie mieć lęków. Nie ma pozycji pół gazu. Jakbym miał Oli posturę to może bym spróbował 2T. Podemną takie zabawki robią prrrrrrrrrrrr. i nawet na obroty nie wchodzą. A jak nie wchodzą to niechcą jechać.

Lepi 30.01.2010 15:07

Nie przesadzajmy, Felek, i pod tobą by poszło, prrr to bys krzyczał ;)
To nie CZ, z działającym zaworem wersja EXC ciągnie już od dołu.

matjas 30.01.2010 15:32

to samo co Lepi mówił Dave, właściciel LC2 200SX - 'bzdura, że dwusuwy nie mają dołu, po prostu nie masz czasu na to, żeby ten dół poczuć' ;)
nie wiem jak latasz Felkowiak ;) ale te 50KM i niecałe 100kg myślę, że przy solidnym odwinięciu są NIE do ogarnięcia przez znakomitą większość ludzkości.
jak dla mnie - marzenie taka maszyna. zarąbisty wy..b i poręczność jak motorower.

Gratulacje żółte z zazdrości Ola ;) ;) ;)

zdrowaś
matjas

ucek 31.01.2010 12:40

Na fali powyżej dyskusji, pragnę z całą stanowczością oświadczyć, iż każdy, kto powie Złe Słowo na temat 2T EXC (a szczególnie dwuseteczek)*, natychmiast traci u mnie cały szacun (bo się nie zna i gada głupoty), ewentualnie ma w mordę, niezależnie od wcześniejszych sympatii, czy nawet platonicznych podkochiwań.. :D:D:D

A tak bardziej serio - za mna 6 sezonów na różnych 200EXC i nie bardzo jest na co zmienić :p
Co do 250cc, to generalnie polecamy ją cięższym osobom (+85kg), ale ćwiara nie ma tak sprytnego i łobuzerskiego dołu - w tym tkwi cały sęk..
300cc (nie przesadzając!) urywa tyłek od pierwszej jazdy i na przelotkach jest absolutnie nieprawdopodobna :drif: ale jedna wąska, śliska ścieżka w lesie i jej potworna wprost moc, wysyła cię do Św. Piotra w mgnieniu oka :eek::eek::eek:

Olka jest twarda na maksa, ma samozaparcie i mądrze się uczy - jej postępy na treningach endurowych przed wyjazdem, naprawdę robiły wielkie wrażenie :Thumbs_Up:
Dorosła do świadomego i pełnego wykorzystywania mocy 200cc i normalnie aż strach pomyśleć, jak nam da popalić w tym sezonie.. :dizzy::D

-----------
* - dotyczy roczników od 2002 w górę

Adagiio 31.01.2010 13:43

Do pomarańczowych dwupaków , się dorasta i wybiera taki motocykl , kierując się doświadczeniem , albo żyje w przekonaniu że to sprzęt nie dla mnie . Ma za sobą 2 sezony ( mówiąc szczerze półtora , po patrolu na siedleckiej ) na EXC 250 , po przesiadce z poprzednich lat , kiedy ujeżdżałem czteropaki , jeśli kiedyś wrócę do lekkich krzokowych popierdalaczek to następnym będzie wyłącznie EXC 300 2T . Chyba że w między czasie zrobią coś lepszego , na razie nie ma :).

felkowski 31.01.2010 14:56

E to ja juz nie zabieram głosu bo mnie kobity pobiją ... Kurde i gdzie to równouprawnienie.

Kazmir 31.01.2010 22:53

Cytat:

Napisał ucek (Post 97066)
Na fali powyżej dyskusji, pragnę z całą stanowczością oświadczyć, iż każdy, kto powie Złe Słowo na temat 2T EXC (a szczególnie dwuseteczek)*, natychmiast traci u mnie cały szacun (bo się nie zna i gada głupoty), ewentualnie ma w mordę, niezależnie od wcześniejszych sympatii, czy nawet platonicznych podkochiwań.. :D:D:D

2T EXC są piękne :D:D:D a ich właścicielki jeszcze piękniejsze....:drif::D:D:D

Ola 01.02.2010 12:01

Cytat:

Napisał felkowski (Post 97086)
E to ja juz nie zabieram głosu bo mnie kobity pobiją ... Kurde i gdzie to równouprawnienie.

Fellini, ja na Ciebie ręki podnieść - nigdy :). A co do 2T: przyjedziesz kiedyś w "nasze okolice" i sam spróbujesz. Ja mam EXC 200, a Jurek, jako że łapie się już "do większych" - EXC 250. Bedziesz mógł ocenić. Moje pierwsze wrażenia zdecydowanie pokazują, że to straszne pomaranczowe diabły i wścieklaki i każdego poniosą.

Babel 01.02.2010 14:43

Cytat:

Napisał felkowski (Post 96963)
Podemną takie zabawki robią prrrrrrrrrrrr. i nawet na obroty nie wchodzą. A jak nie wchodzą to niechcą jechać.

http://picasaweb.google.com/babel196...28482801289554
E przesadzasz - Huberta poniósł to i z Tobą da radę:haha2::D

Ola jak ty do ziemi sięgasz to ja nie wiem - widać dziewczyny dłuższe nogi mają.

Swoją drogą to chodzi za mną czasami taki wściekalczek - czasami kolega z fabryki da mi polatać :D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:21.