![]() |
Cytat:
|
Czwartek jak pamiętam zamknięty od Refugio ale może coś pozmieniali. Bilety pewnie będą datowane. Dawniej, jak bilety funkcjonowały to na zlocie budka i tak zamknięta była. Napiszę do Alberto, to może więcej szczegółów poda.
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
przecie nie siedza w budzie cały dzień, wjedzie sie i wyjedzie poza godzinami i juz
|
1 Załącznik(ów)
9 lipiec się zbliża. Może jakiś polski camp zrobimy przy Scarfiotti ?
Jak tylko prognozy pogody będą łaskawe to lecę na 100% - decyzja jak zwykle dzień przed wyjazdem czyli wtorek wieczorem, może środa rano. Ktoś chętny - na razie wstępnie jest trzech. Załącznik 124412 |
Moja panna chce na przełomie czerwiec lipiec do Tunezji leciec. Okaze sie kiedy bilet dostanie. Jeśli po Stelly to bym sie wybral.
|
Cytat:
|
Nie mam niestety kontaktu z nim..
|
cześć. podpowiedzcie skąd wziąć trasy stella alpina? Może są gdzieś gpx lub inne ślady, albo fajna strona z opisem co i jak?
|
Cytat:
Kulminacyjny punkt to wyjazd na Colle Sommeiller. Wejdź na tą stronę https://alpenrouten.de/alle-tracks.h...region&so=DESC , przefiltruj Südpiemont i w około Bardonecchi masz: Sommeiller Pramand, Monte Jafferau, Monte Argentiera, Valle Assietta-Kammstraße (AKS) i kilka innych pozycji, warto poszperać po google maps, streetview, można odkryć klika fajnych ścieżek w tych okolicach. |
Dopytam - poza tą datą tam się nie da jeździć?
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
W terminie zlotu Colle Sommeiller jest przebijane od kilku lat, dawniej były lipce gdzie na 3000 się nie wjechało. Załącznik 124537 |
Będzie bliżej daty to będę się określał. 300tką to i tak na dwa dni trzeba liczyć.
|
Cytat:
|
tak, oczywiście. moja przelotowa na CRF to max 90kmh.
myśl jest aby w tamtą stronę pocisnąć konkretnie w dwa dni, oczywiście unikając autostrad - myślę, że te 800 da się zrobić pierwszego dnia, a z powrotem pojechać choć kawałek TETa na przykład w Słowenii. mam tam kilka dróg przez które chciałbym ponownie przejechać. przy takim przelocie, krótkim pobycie i zaangażowaniu sił nie warto jechać po autostradzie moim zdaniem bo z dojazdu i powrotu robi się zamazana plama. lepiej wziąć ze 2-3 dni urlopu i zrobić sobie jakieś miniwakacje. |
Chciałem pytać czy mogę się dołączyć, ale 800km jednego dnia CRF300 chyba jest ponad moje siły :).
|
no trzy dni tam jechać nie chcę :D bo to się robi wyprawa życia.
max na moto normalnym zrobiłem 1400km po autobanach, na DR350 620 pół na pół dnia offem i asfaltem. myślę, że na Rally da się po czarnym pyknąć te 800 i jeszcze coś zobaczyć po drodze. nie wiem :D musisz się zastanowić. nad to wszystko zobaczymy jaka będzie pogoda. jak prognozy będą niepewne to p..dole. wygodny się zrobiłem. |
Cytat:
Z mojego punktu widzenia mało realne. Poza autostradą utrzymać średnia tylko z jazdy 70 km/h to super wynik, a gdzie postoje itp. Lepiej chyba zapiąć małe moro na przyczepkę i tranzyt zrobić, a na miejscu się powłóczyć więcej. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka |
Wiadomo że to pisane palcem na wodzie. Poczekamy na to co przyniesie pogoda i stan pogody ducha.
|
Czy ktoś z was mógłby wkleić mapkę drogi Stella Alpina z punktami początkowymi i końcowymi?
|
Wpisz sobie w google maps trasę Bardonecchia -> Col de Sommeiller
Tyle w temacie. |
Cytat:
Majtas słuchaj się Dzonego, bo u Nas ma ksywę Stalowa Dupa i wie co mówi :) |
moja dupa też nie miękka - tak czy siak pobijanie własnych głupich 'rekordów' na motocyklu powoli mi przechodzi...
jeśli jadę sam to wstaję o 7, z reguły pakuję się i wyjeżdżam - śniadanie w drodze. latem daje to spokojnie 10h jazdy. ile w tym da się przejechać efektywnie to już inna sprawa. |
Cytat:
|
kiedyś ktoś mądry powiedział: 'wolę żywych kumpli od martwych bohaterów' - staram się żyć według tej zasady.
|
Cytat:
Ja mam trochę skomplikowany kalendarz w tym okresie, ale zrobię co się da żeby dotrzeć. |
Tylko deszcz mi może pokrzyżować plany
Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka |
nie wiem jak będzie w lipcu /teoretycznie najbardziej deszczowym miesiącu/ ale teraz Bełkany toną w wodzie. planuję wyjazd HU/RO/BG/BiH/CRO/SLO/A w niedzielę na jakieś 1.5tyg /do roboty/ i waham się mocno czy jechać motkiem - na południu pogoda absolutnie z doooopy.
Jak 3 lata temu na majówkę. |
Powiem Ci tak , jak ja jadę to będzie pięknie:-))))))))))
A na poważnie to ostatnio zdecydowałem się we wtorek, a w środę po południu pojechałem. Takie decyzję trzeba podejmować jak chcesz mieć ładna pogodę. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka |
Czołem - ktoś wybiera się na poprzedzający tydzień poprzedzający zlot? Wstępnie planujemy jechać z kumplami z moto na busie lub z przyczepką (huska 650, klx 125 i vstrom 650) i pojeździć nieco po szlaku tet w okolicach. Startujemy 4 lipca.
Wiecie coś na temat legalności szlaku tet w tamtym regionie, bo są dość sprzeczne informacje. Może ma ktoś namiar na stronkę po ang z zasadami poruszania się tam? Czytałem posty @Adagiio że kary bywają okrutne. A może ktoś jeszcze się wybiera na ten tydzień wczesniej i będzie kręcił się w tamtym rejonie? |
I jeszcze pytania pomocnicze odnośnie Tet:
- ile mniej więcej liczyć że zrobi się km dziennie w części północnej - początek szlaku na granicy z Austrią/Słowenią (podobno jest tam więcej asfaltów i nieco łatwiejszy teren niż w części południowej (początek szlaku od granicy z Francją). - co najlepiej zrobić z busem zostawić go gdzieś na parkingu przy początku szlaku od strony Austrii/Słowenii - pocisnąć asfaltami do punktu szlaku Tet od którego będziemy wracać do busa, na samą jazdę po Tet będziemy mieć pewnie dwa dni czwartek i piątek (bo wtorek to jazda autem z PL, środa przebicie się asfaltem przez Włochy do docelowego punktu szlaku TET, a sobotę chcemy zostawić na Stella Alpina, w niedzielę rano powrót do PL). Z tych rozkminek wychodzi mi, że dalej niż rejon Bardonecchia nie da rady zaczać TET, żeby nie robić jazdy po kilkanaście godzin dziennie. |
1 Załącznik(ów)
Ja będę w czwartek wieczorem, rozbijam namiot pod refugio. Prognoza na razie sprzyja. Niestety wjazd na Jufferau wyglada na zaśnieżony. Ktoś na FB donosił. Może od strony stoku ktoś się podejmie wjeżdżać!? 😁 Ja bym spróbował. To kto się melduje i kiedy?
Załącznik 125739 |
Jak się pogoda nie zesra to w czwartek wieczorem pod refugio 2 moto. Zylek lecisz Afra czy Huska?
Cytat:
|
Cytat:
No i co, nikt , nic - to trzeba się spakować i pojechać. Pogoda będzie w kratkę ale jak dojadę to będzie super :-)
|
niestety rodzina mi skolidowała - muszę odebrać dzieciaki z wyjazdu i nikt tego za mnie nie zrobi :/ w przyszłym tygodniu daj Boże do Niemcowa po moto więc za dużo tego dobrego by było na raz. szerokości i wrzucaj foto.
|
Skład okrojony ale pewny
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e052b836a2.jpg Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka |
Ale pogo da! Mega!
|
I bez zbednego pierdolenia na necie jak co niektorzy mają w zwyczaju,wsiedli i pojechali. Szacun i do zobaczenia
|
Nie wiem co powoduje w Tobie tę butę. Pewnie lokalizacja.
|
Cytat:
Myślałem, że to za tydzień :mur: |
Cytat:
A tym czasem https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9dfa66d687.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...043bc95346.jpg Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka |
7 Załącznik(ów)
|
Ale pogodę mieliście piękną. Dało się wjechać na górę?
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 126059 |
Jak ja jadę to pogoda zawsze jest :-))))
Śniegu mało, nie musieli odśnieżać. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...42e9d2a158.jpg Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Jakie trasy atakowaliście? Jaka byla frekwencja?
|
Ropuch...ze ty dales rade tam dojechac...w twoim wieku :). Jechaliscie razem z Łukaszem? Na strzala czy kazdy po swojemu? Za rok nie bede miec wymówek. Brawo :Thumbs_Up:
|
Cytat:
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:41. |