![]() |
Cytat:
Sent from my G8441 using Tapatalk |
W Hondzie powiedzieli tak jak pisalem, (Karol potwierdzil). Fabio sie odezwał, (wczesniejszy własciciel) i potwierdzil ze wszystko perfekto w moto. Tak więc bliżej niz dalej do NAT.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
:), ten z motoszola, kolor czarny (niestety) 2017, DCT niecałe 10000km przebiegu. Nieprzyzwoicie wypucowany:D
|
No i fajnie! Gratulacje!
Cenowo coś jeszcze ugrałeś? Jak finalnie to wyszło? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
5 stówek, i dowóz pod dom, wszystkie dokumenty do rejestracji (przegląd, tłumaczenia). Moto dobrze wyposazone - gmole Givi, dings do zmiany biegów nogą, gniazdo 12V, centralka oraz stelaz do kufrów givi outback, plus nie pasujące do nich prawie nowe (moze nawet nowe) kufry givi trekker. Zaskoczony trochę jestem tym trybem D, strasznie szybko zapina w górę te biegi - za szybko. Na S juz lepiej.
|
Gratulacje z zakupu NAT. Kolor czarny nie jest zły. Kiedys też mi się nie podobał z obrazków w necie. Ale na żywo to co innego. Fajna matowa 'stealth' czerń.
Cytat:
Do czego innego ten tryb się nie nadaje. |
Tryb D to jest 'dla Dziadków' :) aby se do Tesco na zakupy spokojnie dojażdżali.
Do czego innego ten tryb się nie nadaje.[/QUOTE] hehehe, pierwsza lekcja za mną |
No pięknie, moje gratulacje. Czarny też jest ładny:)
|
D do d..y to tak w skrócie.. fajnie, że masz nożną dźwignię... szkoda tylko, że to ustrojstwo (moto) nie pamięta ostatnich ustawień trybu skrzyni..
także gratuluję Ci zakupu.. będziesz zadowolony :) co do sprzedawcy to dwa plaki na moto idą :):) |
Tak z ciekawości podam, że dzisiaj na jednym z angielskich forów motocyklowych wystawiono na sprzedaż NAT DCT z 2016 roku z przebiegiem 13765 mil i kompletem kufrów Hondy, stopką centralną, grzanymi manetkami, oryginalnymi swiatłami LED, gmolami dolnymi Rugged Roads i hand guardami HepcoBecker za niecałe 30 tyś. zł (5750 GBP). Sprzedała się w 2 godziny...
http://www.ukgser.com/forums/attachm...1&d=1553788113 |
Witam Szanownych Panów.
Nie chcę zaczynać nowego tematu więc dołączam się do wątku. Wielka prośba do posiadaczy CRF1000. Zainteresował mnie ten motocykl i nie ukrywam, że chętnie bym po niego pojechał: https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...tml#d705168b23 Podpowiedżcie proszę krótko, czy warto, albo inaczej: co Wy jako posiadacze CRF1000 możecie zauważyć na zdjęciach, jest coś podejrzanego? itd... Proszę Was o podpowiedź... ...nie ukrywam, że mam straszny apetyt na niego:) |
Cytat:
Ładnie wyplakowana, zdjęcia artystyczne ze skupieniem się na dodatkach, a nie istotnych rzeczach/szczegółach. Ciekawi mnie kraj pochodzenia ze względu na nieeuropejskie kierunkowskazy. Edit: Film na yt nie istnieje albo nie moge odtworzyć. Edit2: Brakuje puszki z narzędziami Edit3: Różne halogeny... Edit4: Gmole rozgięte, czyli była wypierdolka. Odpuść sobie to moto. Wystawione ewidentnie do sprzedaży. |
Dzięki NOVY!!!!
Właśnie o takie sugestie mi chodzi! ...w życiu bym o kierunkach nie pomyślał...zauważyłem tylko jeden halogen inny i wgnioty na osłonie tłumika, zdjęcia z różnymi oponami... |
Nie znam tego motocykla ale Novy przeginasz troszkę :). Trzeba pojechać i zobaczyć a nie wyrokować z tych zdjęć. Halogeny różne?! Gmol przygięty?
Halogeny to pewnie tak ma być, że jeden wali blisko a drugi daleko. Gmole touratecha wiadomo jakie są..... |
Opony mogą być różne. W końcu ma 22.000 na blacie.
Niektórzy gówniane Dunlopy wyrzucali od razu. |
A co do kierunków to nie było tak ze we Włoszech albo innym kraju można było kupić taką wersję?
|
Cytat:
To była moja subiektywna ocena, o którą prosił Ziutek2002 :) |
Tak, i za to podziękowałem...
Lepiej zebrać trochę informacji od właścicieli, posiadaczy, siedzących w temacie...niż jechać na próżno... |
Cytat:
Na początek najprościej jest zadzwonić i wypytać o te uszkodzenia co są widoczne na zdjęciach. Ja mogę jutro zajechać do Wyszkowa i rzucić okiem, posłuchać jak to chodzi. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Za chwile okaże się, że to lalka i ktoś ja cichcem przytuli :).
|
Pomarańczowe kierunki to nic dziwnego ale w wersji bez ABS a z tego co widać to ABS jest na pokładzie. Osłony handbarów od Hepco a koleś pisze coś o Touratech. Skoro sam nie wie co ma na motocyklu to pachnie handlem shitem. Jak w rozmowie telefonicznej nie będzie potrafił wyjaśnić skąd rozbieżności to nie marnowałbym czasu bo wygląda na ulepa.
|
używka, szczególnie tak świeży moto to na 100% jest coś kombinowane... moim zdaniem szkoda nerwów kup nowy i masz spokój szczególnie przy tym budżecie.
|
Tu masz moje ogłoszenie na forum http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34737.
W innej kompletacji, ale chyba jeszcze aktualne (stoi u dealera KTM we Wrocławiu). Za jej pochodzenie ręczę, a cena podobna. Jeśli nie interesuje Cię DCT to chociaż porównaj je sobie zanim pojedziesz. |
Cytat:
|
I tu Cię zaskoczę 😀.
Na dziś nie zamieniłbym NAT na 790. Czekam na 690. |
Ok, dzwoniłem.
Więc tak: osoba prywatna, moto w Polsce drugi sezon, ściągnięte z USA. Teraz stoi na Scorpionach, wersja z ABS, manual. Cały osprzęt w sensie dodatki już były, tak jak jest została przywieziona. Halogeny - taka odpowiedź - dołożone w USA, producent zakłada i sprzedaje właśnie w takich kompletach, można sprawdzić na stronie inter., wartość ich...i tu mnie zatkało...nie napisze, ale nie o to chodzi. USA - MADAFAKINGES - Bravo!:) @JAREKO - jesteś w stanie podjechać i rzucić na nią okiem?...posłuchać jak chodzi?....przebieg mnie nie przeraża... |
Ja bym uważnie się przypatrzył na główkę ramy i ogólnie ramę, ze stanów przynajmniej samochodów nikt całych nie sprowadza tylko po dzwonach wszystko.
|
|
W tej cenie masz w czym przebierać za zachodnią granicą. Za mniej niż 10 koła EUR kupisz ładną sztukę z połowę mniejszym przebiegiem z tym , że nie będzie oszpejowana Touratechem.
|
Cytat:
Cytat:
|
Z Halogenami - No fakt!
....muszę zajrzeć na strony DE |
Jak ze Stanów to napewno pokolizyjna. Mogła to być tylko parkingowka, ale mógł być też poważny dzwon. Poproś o vin, może w google wyskoczy jakąś stara aukcja z amerykańskiej ubezpieczalni albo wrzuć w Carfax i będziesz znał historię motocykla.
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka |
Jak się chcesz ogłaszać kolego to opłać składkę.
|
Dzięki Panowie za sugestie i wypowiedzi w tej kwestii!
Odpaliłem Mobile...i faktycznie jest tego trochę w podobnej cenie. Dodatkowo przy drugim telefonie okazuje się, że niby nic ale....napęd jest do wymiany... @JAREKO - wielkie dzięki za propozycję obejrzenia sprzęta!!! Pokulam się jeszcze trochę moją Królową i będę szukał ze spokojem:) |
Jak kupowałem NAT, to miałem roczna przerwę od jeżdżenia. Wydawało mi się, że to taka stara dobra rd7, z lepszym silnikiem, zawiasem i heblami.
Dziś wsiadlem na NAT po 10 dniach spędzonych 2 podróży na RD07a i stwierdzam, że to jest jednak przepaść. Nie, żeby mi się źle na rd07 jeździło, po prostu nie ma na co czekać. AT poczciwie pyrka, ale NAT natychmiast wywołuje banana na gębie. Nie czekaj za długo :) Sent from my G8441 using Tapatalk |
Nie ma sprawy! Dobrze, ze odpusciles :).
Bukowski dobrze prawi. Inna liga. |
Panowie a czy ktoś z Wam oglądał ten motocykl. Wart zakupu ??
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...tml#615a5fb2df Dzięki za pomoc :) |
Cytat:
http://africatwin.com.pl/showthread....uje#post629983 |
Cytat:
|
Cytat:
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...ID6BKzLP.html? Moja odpowiedź na pytanie czy warto ten motocykl kupować: Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Pytanie było zadane na Grupie Regionalnej i najwyraźniej dlatego nie macie dostępu.
|
Czy mogę prosić Was jeszcze o pomoc.Może ktoś był oglądał. Warto po nią pojechać.
https://allegro.pl/ogloszenie/honda-...owa-8013650878 |
Później dokładnie popatrzę.
Ale już sam opis daje mnóstwo frajdy :D Cytat:
|
Jest zabawnie ::):):):):):)
|
Bartkrk - to, co napiszę to moje subiektywne spostrzeżenia. Nie musisz się z nimi zgadzać.
Zresztą zaraz przyjdzie JarekO i będzie mnie próbował prostować :D:D Motocykl trzeba osobiście obejrzeć, posłuchać jak pracuje silnik i porozmawiać z handlarzem, bo nim sprzedający jest. Motocykl jest z de, więc szczegółowo i na spokojnie trzeba obejrzeć wszystkie dokumenty. Na początek - handlarz sprzedaje i sam do końca nie bardzo wie co, żonglując i myląc fakty. Małe to szczegóły, ale według mnie istotne. Jednak motocykl fajnie doposażony. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powinna być dokumentacja z przeglądu w Polsce. Jeszcze na koniec - w de jest taka zasada, że jeżeli ktoś dołożył coś akcesoryjnego do motocykla to wraz ze sprzedażą pojazdu daje się oryginały w cenie motocykla! Sprzedawca powinien to dać, jednak rzeczywistość jest inna i sprzedawca będzie chciał zapewne to sprzedać na boku. A trochę tego szpeju jest wymienione. Nic szczególnego nie rzuciło mi się w oczy poza tym, że jest oklejona jak choinka :D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:15. |