Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Dział Producentów i Dostawców (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=53)
-   -   Szynszyll garaż (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=38530)

wierny 18.08.2023 16:08

Może na urlop wyjechał. Na pewno niebawem się odezwie.:)

ural2 18.08.2023 23:48

Myślę, że smsa na urlopie można napisać, niczego nie urwie...

Brzeszczot 19.08.2023 00:29

Cytat:

Napisał ural2 (Post 826625)
Myślę, że smsa na urlopie można napisać, niczego nie urwie...

Może dodał cię do bandy uja 😉.Nie każdy żyje pracą będąc na urlopie , warto spróbować

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

szynszyll 19.08.2023 07:11

szpital. migotanie. zakrece. nikt nigdzie nic nie dodal. urodzilem sie z dziura miedzy przedsionkami i wziąłem za gorzałe. efekt widać. migocze od czasu do czasu. taki syf:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Migota...edsionk%C3%B3w

Melon 19.08.2023 07:39

Cytat:

Napisał szynszyll (Post 826635)
szpital. migotanie. zakrece. nikt nigdzie nic nie dodal. urodzilem sie z dziura miedzy przedsionkami i wziąłem za gorzałe. efekt widać. migocze od czasu do czasu. taki syf:

Zdrowia Panie. :)

MrWaski 19.08.2023 15:07

Zdrowiej Szynszylku!

at.pawel 19.08.2023 15:50

Cytat:

Przywieźć Ci zaawansowany pakiet farmakologiczny do umiarawiania przed szpitalem ? :cool:

CzarnyEZG 19.08.2023 16:16

Zdrowiej!

Bałtrok 19.08.2023 16:56

Cytat:

Zdrowia! Ale wiesz, że to można załatać bez otwierania klienta?

szynszyll 25.08.2023 12:59

yo!

juz jestem w chalupie. migam jak migalem i moze tak juz bedzie zawsze. kto ciekawy niech czyta. w necie jest sporo.

na tak zwanej sali R nie mozna miec telefonow - sorry. tylko osoba podana do kontaktu moze przekazywac wiadomosci. tel jak ktos cos: 576 56 85 06

za kare mam do naprawy skuter hondy 50ccm w dwupaku

szynszyll 25.08.2023 17:47

1 Załącznik(ów)
takie cos przed chwila wyciagniete z 'polskiego' motocykla. alleluja i do przodu!

ps. o dziwo reszta motocykla na -4, bez tragedii

matjas 25.08.2023 18:21

Etam! :) Bałkany obleci! :)

Zawału dostaniesz przez te widoki! ;)

szynszyll 25.08.2023 18:56

1 Załącznik(ów)
oryginaly OEM robi Ferodo :D

Dzieju 28.08.2023 06:41

Cytat:

Napisał szynszyll (Post 827203)
takie cos przed chwila wyciagniete z 'polskiego' motocykla. alleluja i do przodu!

A widzisz , producenci kombinują ze wskaźnikami zużycia, jakieś kontrolki , czasem blaszki lub druciki a tu wystarczy poczekać jak iskry polecą. Prostota :)

szynszyll 28.08.2023 07:06

1 Załącznik(ów)
'opona' z tego cudu. rocznik 2012. jak sie heniek zabije o przepust wracając z delikatesow po deszczu to i tak bedzie wina światowej masonerii i dżordża sorosa. popapracie to stan umysłu :D

p.s. nowa przyzwoita opona w tym rozmiarze to okolo 180-200pln

herni 28.08.2023 08:20

Cytat:

Napisał szynszyll (Post 827390)
'opona' z tego cudu. rocznik 2012. jak sie heniek zabije o przepust wracając z delikatesow po deszczu to i tak bedzie wina światowej masonerii i dżordża sorosa. popapracie to stan umysłu :D

p.s. nowa przyzwoita opona w tym rozmiarze to okolo 180-200pln

Juz to widzę jak w Rzymie skuterowcy wymieniają opony , olej i inne co roku.
Czasami byś pojechał dalej za Podkarpacie to zobaczył byś kwiatki jakie są.. :D

herni 28.08.2023 08:34

Cytat:

Napisał szynszyll (Post 827203)

Wystarczyło 4 dni jazdy po Zakarpaciu i nowe klocki wyglądały tak samo:mur::D

szynszyll 28.08.2023 09:23

Cytat:

Napisał herni (Post 827396)
Juz to widzę jak w Rzymie skuterowcy wymieniają opony , olej i inne co roku.
Czasami byś pojechał dalej za Podkarpacie to zobaczył byś kwiatki jakie są.. :D

boję się wyjeżdżać z domu. najdalej byłem w grodzisku dolnym na ślubie kuzyna. ale to tak jeszcze przed denominacją :D

argument, ze gdzies jest syf wiekszy niz u nas i to jest OK jakos do mnie nie przemawia, a włochy, przynajmniej te, które ja widziałem to jeden wielki pożar w burdelu, z ktorego uciekaja mlodzi, zdolni ludzie bo zyc sie tam nie da - byłem kilka razy w apuli i kalabri - w cieszynie na powrocie calowalem celnika w orzelka na czapce a pania na orlenie w hod-doga, wypilem wode z kibla i ukradlem odswiezacz

matjas 28.08.2023 09:29

Nasz kraj, taki cudowny :)

szynszyll 28.08.2023 09:36

1 Załącznik(ów)
w kazdym polskim kinie trzy razy dziennie ten film powinien leciec, ku pokrzepieniu serc!

https://www.youtube.com/watch?v=11sOBgxZVYw

żuk 28.08.2023 16:42

A żebyśta wiedzieli. Będąc ostatnimi tygodniami u Niemiaszków, Franków i Włochów stwierdzam, że takiej codzienności europejskiej to ja u siebie już nie chcę. Już, bo początek lat 90 tak wyglądał u nas jak dzisiejsza Europa u nich.
Cudze chwalimy…

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

zimny 29.08.2023 08:27

Żuku, rozwiniesz co nieco myśl powyższą? Odnośnie codzienności TAM. Bo zaintrygowało mnie to.

żuk 29.08.2023 09:57

Chodziło mi o zwykłe prozaiczne, codzienne sprawy. Pierwsze z brzegu przykłady:
Lecimy przez Niemcy, trzeba gdzieś stanąć, rozprostować się i odlać. Wchodzisz do kibla autostradowego, a tam najgorszy szalet polski nie wygląda tak, jak ten u nich. Sytuacja się powtórzyła kilkukrotnie. Kumpel mówi "Polak brudas i śmierdziel, a Niemiec ocieka perfumą... taki ch..". Lecimy dalej. Stajemy na nocleg i do knajpy kolację jakąś. Siedzisz, czekasz, zamawiasz. I siedzisz i czekasz... i czekasz. Nic to, se myślisz, weekend. No ale czekasz. Po 40 min wpada na stół coś, czego się nie da zjeść. Ale półkę stawiamy wysoko. W Polsce jest co jeść, w DE nie ma. Trza zapłacić. Zonk. Only cash... W niemieckim, europejskim ponoć mieście, w normalnej knajpie. U mnie pod oknem kobitka pod parasolem stoi z terminalem truskawki sprzedaje.

W FR czy IT sytuacja podobna. Plus tam to już po angielsku nie pogadasz.
I uprzedzając: nie chcę żadnych awantur tu tworzyć. To nie rozkmina o Unii i jej kokosach. To codzienne przyziemne sprawy, które nie są przypadkami jednostkowymi.
Polacy mają za uszami swoje, każdy naród ma. Ale oddaję naszemu narodowi chęć równania w górę i pracowania nad sobą. Tam już się chyba nie chcę bo "lepiej się już nie da."

fassi 29.08.2023 10:09

Żuk, potwierdzam co mówisz. Głównym powodem jest że socjal w germanii jest równy wypłacie pracownika np. na stacji benzynowej albo w kuchni. Więc sobie idziesz na socjal i życie leci. To główny powód "chcenia" lepiej.

zimny 29.08.2023 10:21

Dzięki za objaśnienie. Swego czasu dużo bywałem w Belgii, mało tego nawet w Brukseli czyli epicentrum - choć przez to nie miałem pełniejszego obrazka Belgii jako takiej. Pewne rzeczy mi się podobały pewne nie, nieważne.

Ale jeszcze parę lat temu - założenie tam konta w banku to był dobry cyrk, o czym mi opowiedział kolega rezydent. U nas jest to jedna wizyta, wiadomo.

A płacenie zbliżeniowo co u nas jest normą od ładnych paru lat - dopiero raczkowało. Mało tego takie śmieszne paragony płacąc kartą czasem podpisywałem a był to jakoś 2017 rok.

Nie ciągnijmy wątku coby nie śmiecić. Ale faktem jest że aby mieć realną opinię to trzeba pojeździć trochę i popatrzeć co i jak.

Kible natomiast w Austrii jak jeździłem tranzytowo były czyste, nawet bardzo :) A później przejeżdżałem granicę Italii i.... :dizzy::o

Zwykle staram się jednak patrzeć i szukać pozytywów, a po drugie parę ładnych lat minęło odkąd jeździłem na kołach za miedzę dlaej niż na Litwę czy Słowację.

herni 30.08.2023 01:42

Cytat:

Napisał zimny (Post 827612)
Dzięki za objaśnienie. Swego czasu dużo bywałem w Belgii, mało tego nawet w Brukseli czyli epicentrum - choć przez to nie miałem pełniejszego obrazka Belgii jako takiej. Pewne rzeczy mi się podobały pewne nie, nieważne.

Ale jeszcze parę lat temu - założenie tam konta w banku to był dobry cyrk, o czym mi opowiedział kolega rezydent. U nas jest to jedna wizyta, wiadomo.

A płacenie zbliżeniowo co u nas jest normą od ładnych paru lat - dopiero raczkowało. Mało tego takie śmieszne paragony płacąc kartą czasem podpisywałem a był to jakoś 2017 rok.

Nie ciągnijmy wątku coby nie śmiecić. Ale faktem jest że aby mieć realną opinię to trzeba pojeździć trochę i popatrzeć co i jak.

Kible natomiast w Austrii jak jeździłem tranzytowo były czyste, nawet bardzo :) A później przejeżdżałem granicę Italii i.... :dizzy::o

Zwykle staram się jednak patrzeć i szukać pozytywów, a po drugie parę ładnych lat minęło odkąd jeździłem na kołach za miedzę dlaej niż na Litwę czy Słowację.

W DE to nawet nie wiedzą co to jest płatność BLIK:mur::mur:

herni 30.08.2023 01:43

Cytat:

Napisał zimny (Post 827612)

Czyste kible w Austrii to były ale dawno temu

Bałtrok 30.08.2023 07:58

Cytat:

Napisał herni (Post 827754)
Czyste kible w Austrii to były ale dawno temu

Na styku Austrii i Włoch czysto ale płatne.

fassi 30.08.2023 08:41

Akurat trzymam kciuki aby Niemcy trzymały sie gotówki. Przez ostatnie 6 miesięcy wykonałem 4 płatności kartą . Reszta tylko gotówką. Ogólnie większość Niemiec nie chce płatności kartą, są przyzwyczajeni do papieru w kieszeni. Gotówka to wolność.

Jak wprowadza elektroniczny pieniądz i zlikwidują ten "normalny", skończy się kupowanie na Forumie po taniości, zloty będą opodatkowane, nie kupisz czegokolwiek bez wiedzy pazernego państwa, a jeśli 3 razy napiszesz na Forumie że ev jest be, to zablokują Ci środki na koncie.

zimiok 30.08.2023 09:20

Cytat:

Napisał herni (Post 827753)
W DE to nawet nie wiedzą co to jest płatność BLIK:mur::mur:

Bo blik to polski system płatności....

szynszyll 30.08.2023 10:00

Cytat:

Napisał fassi (Post 827775)
Akurat trzymam kciuki aby Niemcy trzymały sie gotówki. Przez ostatnie 6 miesięcy wykonałem 4 płatności kartą . Reszta tylko gotówką. Ogólnie większość Niemiec nie chce płatności kartą, są przyzwyczajeni do papieru w kieszeni. Gotówka to wolność.

Jak wprowadza elektroniczny pieniądz i zlikwidują ten "normalny", skończy się kupowanie na Forumie po taniości, zloty będą opodatkowane, nie kupisz czegokolwiek bez wiedzy pazernego państwa, a jeśli 3 razy napiszesz na Forumie że ev jest be, to zablokują Ci środki na koncie.

ogony tez beda ucinac?! :eek:

fassi 30.08.2023 10:04

Jeszcze nie, ale są zdolni do wszystkiego aby żyło się nam bezpieczniej. :D

Melon 31.08.2023 00:05

Eee tam , w poniedziałek wróciłem z Austrii i włoskich Dolomitów kible ok ale w słowackim to się prawie zhaftowałem. :D

szynszyll 31.08.2023 00:24

kible, kible... podwine! upierd... ogony?!?

szynszyll 20.10.2023 09:31

1 Załącznik(ów)
ale mi sie wysoki klient trafił :D niezły dildos :D

RAVkopytko 20.10.2023 10:06

przecież regulowana kiedyś była ;)

CzarnyEZG 20.10.2023 10:33

Dobry sposób na przewożenie zapasowych klocków hamulcowych :)

szynszyll 21.10.2023 05:51

1 Załącznik(ów)
jak widac moj zmalpowany od Abba Stand pierdolniczek bardzo ladnie wspolpracuje z KTM990SM - spina sie os wahacza i motocykl staje sie 'wahliwy', w zaleznosci od tego ktore kolo chcemy miec w gorze. jak sie bede nudzil to go zwymiaruje i wrzuce na forum rysunki. wielokrotnie uratowal moje futrzane dupsko jak sie nie dalo podjechac zwyklym podnosnikiem :Thumbs_Up:

szynszyll 30.10.2023 15:42

yo!

ciekawostka z dzisiaj - dla posiadaczy 3-ki, 4-ki i trampkow. a wiec...

dzwoni kaziu i mowi, ze oddal rd04 na duzy serwis w tym serwis gaznikow. po odebraniu motocykl nie chcial jechac - przyspieszal do 90-100 km/h i amba. nic wiecej. diagnoza - jedna i ta sama od zawsze: dziurawe membrany badz zle zalozone. podcisnienie nie unosi sliderow wiec nie unosi tez iglicy, ktora nie wysuwa sie z rozpylacza i nie przechodzimy z ukladu srednich do wysokich. dostalem dzis paczka gaziory na stol i oto co sie okazalo:

https://www.youtube.com/shorts/ohKRR95T1_k

wszystko wiec poszlo w mak i na 45 minut do myjki. na szczescie obie membrany okazaly sie byc nie popękane/podziurawione. stan bardzo ładny. ktos sie czepil blaszek od zaworkow iglicowych wiec ustawilem je tak jak nalezy, ustawilem sklady, wszystko skreciłem do kupy zusammen i teraz wyglada to tak:

https://www.youtube.com/shorts/SfYg_rg4-U8

teraz zamontowac, zsynchronizowac i upalać :D gazniki poza tym w stanie bardzo ladnym. wnioski: jest jeden sposob na prawidlowe zalozenie membran w tych gaznikach bez walki i rzucania k... nie mam kamery na czolo ani kask bo bym nagral filmik jak to robic. nie jest tak latwo jak w rd07. wiec spokojnie i po 3 razy sprawdzic czy siadlo. mialem juz gaziory klejone silikonem, butaprenem a raz nawet superglue - oczywiscie tam membrany podarly sie i poszly do smieci. jak to nie siadzie to objawy beda jak na pierwszym filmie. zaworki iglicowe trzymaja, poziom paliwa w komorach OK.

dodatkowo przypomnienie bo w zadnej instrukcji tego nie ma a sprawa istotna:

iglica J83A idzie na tylny gaznik - ten na ktory ida linki gazu - dysza glowna 122

iglica 9TB na przedni - dysza glowna 120

takie same gaziory sa w NTV650 ale tam poza iglicami i dyszami glownymi roznej dlugosci sa tez sprezyny sliderow.

ciao!

RAVkopytko 30.10.2023 20:19

No to ja polecę tego Syna Popapracia,
kupiłem zastaną Trójczynę ....
Gaziory po powrocie z czyszczenia/sprawdzenia/ustawienia na fabryczne w centrum Żołynii ,w stodole z lampką rakietą :D Afryka odpaliła jak nigdy wcześniej.
Zrobiłem synchro i przez trzy lata ich nie dotykałem :D
Poszła w świat tzn. do Brunetki podejrzewam,że gaźniki dalej nie były grzebane .
polecam Tego Pana

szynszyll 30.10.2023 20:52

Cytat:

Napisał RAVkopytko (Post 834750)
No to ja polecę tego Syna Popapracia,
kupiłem zastaną Trójczynę ....
Gaziory po powrocie z czyszczenia/sprawdzenia/ustawienia na fabryczne w centrum Żołynii ,w stodole z lampką rakietą :D Afryka odpaliła jak nigdy wcześniej.
Zrobiłem synchro i przez trzy lata ich nie dotykałem :D
Poszła w świat tzn. do Brunetki podejrzewam,że gaźniki dalej nie były grzebane .
polecam Tego Pana

dziękować. kiedyś chyba jeszcze robiłem Ci gaźnik z NX650 w ktorym zacial sie amortyzator w zaworku iglicowym i lalo z niego. cos takiego mi świta, ze ten cycek byl zaciety. dlatego zawsze warto sprawdzic czy swobodnie pracuje.

szynszyll 05.12.2023 13:31

2 Załącznik(ów)
magia woreczka. OEM w salonie 660pln, dokladnie to samo z katalogu Morse 155pln. wesołego alleluja - tak się robi ludzi w ch... :D po lewej calkowicie zuzyty - napinacz na max wysuniety - po prawej nowy z pudelka.

plaku 08.12.2023 16:40

naprawa.

Szynszyl.....chciałem Ci podziękować za dobrą robotę ,''4'' chodzi pięknie,cudownie . JESTEŚ MISTRZEM !!!!!

Mirek Swirek 08.12.2023 16:54

Jak nic trzeba zmieniać login na Mistrzu Szynszyl ;)

szynszyll 08.12.2023 17:43

jak sie pomyle to czasem cos dobrze zrobie :D zadne cudo - membrany byly zle zalozone obie + ktos pchal lapy do poziomow paliwa + ultradzwieki. fajnie, ze babka odzyla :Thumbs_Up:

Melon 08.12.2023 17:55

Cytat:

Napisał Mirek Swirek (Post 838677)
Jak nic trzeba zmieniać login na Mistrzu Szynszyl ;)

Miszcz Szynszyl dobrze brzmi, tak fachofo. :D

Mallory 08.12.2023 18:05

Cytat:

Napisał plaku (Post 838675)
Szynszyl.....chciałem Ci podziękować za dobrą robotę ,''4'' chodzi pięknie,cudownie . JESTEŚ MISTRZEM !!!!!

I super:)

Baza 09.12.2023 13:21

Szynszylu gdzie ty to stacjonujesz? Bo mam RD-07 na zawory,gaźniki i myślę czy by się w sezonie nie umówić podjechać zostawić motor na dzień/dwa i przy okazji coś pozwiedzać.

szynszyll 09.12.2023 13:44

Cytat:

Napisał Baza (Post 838736)
Szynszylu gdzie ty to stacjonujesz? Bo mam RD-07 na zawory,gaźniki i myślę czy by się w sezonie nie umówić podjechać zostawić motor na dzień/dwa i przy okazji coś pozwiedzać.

37-110 Żołynia. Zawsze sie mozesz u mnie zatrzymac - nieraz tak robilem jak pracy bylo wiecej. a w okolicy jest co pozwiedzac ( zabytki) + górki, ale jak z żywca jestes to gorek chyba masz dosc :D

robertG7 09.12.2023 14:44

Cytat:

Napisał szynszyll (Post 838368)
magia woreczka. OEM w salonie 660pln, dokladnie to samo z katalogu Morse 155pln. wesołego alleluja - tak się robi ludzi w ch... :D po lewej calkowicie zuzyty - napinacz na max wysuniety - po prawej nowy z pudelka.

To do RD07?
Daj jakiś nr kat to może sobie na zapas warto kupić :D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:58.