![]() |
Może na urlop wyjechał. Na pewno niebawem się odezwie.:)
|
Myślę, że smsa na urlopie można napisać, niczego nie urwie...
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
szpital. migotanie. zakrece. nikt nigdzie nic nie dodal. urodzilem sie z dziura miedzy przedsionkami i wziąłem za gorzałe. efekt widać. migocze od czasu do czasu. taki syf:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Migota...edsionk%C3%B3w |
Cytat:
|
Zdrowiej Szynszylku!
|
Cytat:
|
Zdrowiej!
|
Cytat:
Zdrowia! Ale wiesz, że to można załatać bez otwierania klienta? |
yo!
juz jestem w chalupie. migam jak migalem i moze tak juz bedzie zawsze. kto ciekawy niech czyta. w necie jest sporo. na tak zwanej sali R nie mozna miec telefonow - sorry. tylko osoba podana do kontaktu moze przekazywac wiadomosci. tel jak ktos cos: 576 56 85 06 za kare mam do naprawy skuter hondy 50ccm w dwupaku |
1 Załącznik(ów)
takie cos przed chwila wyciagniete z 'polskiego' motocykla. alleluja i do przodu!
ps. o dziwo reszta motocykla na -4, bez tragedii |
Etam! :) Bałkany obleci! :)
Zawału dostaniesz przez te widoki! ;) |
1 Załącznik(ów)
oryginaly OEM robi Ferodo :D
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
'opona' z tego cudu. rocznik 2012. jak sie heniek zabije o przepust wracając z delikatesow po deszczu to i tak bedzie wina światowej masonerii i dżordża sorosa. popapracie to stan umysłu :D
p.s. nowa przyzwoita opona w tym rozmiarze to okolo 180-200pln |
Cytat:
Czasami byś pojechał dalej za Podkarpacie to zobaczył byś kwiatki jakie są.. :D |
Cytat:
Wystarczyło 4 dni jazdy po Zakarpaciu i nowe klocki wyglądały tak samo:mur::D |
Cytat:
argument, ze gdzies jest syf wiekszy niz u nas i to jest OK jakos do mnie nie przemawia, a włochy, przynajmniej te, które ja widziałem to jeden wielki pożar w burdelu, z ktorego uciekaja mlodzi, zdolni ludzie bo zyc sie tam nie da - byłem kilka razy w apuli i kalabri - w cieszynie na powrocie calowalem celnika w orzelka na czapce a pania na orlenie w hod-doga, wypilem wode z kibla i ukradlem odswiezacz |
Nasz kraj, taki cudowny :)
|
1 Załącznik(ów)
w kazdym polskim kinie trzy razy dziennie ten film powinien leciec, ku pokrzepieniu serc!
https://www.youtube.com/watch?v=11sOBgxZVYw |
A żebyśta wiedzieli. Będąc ostatnimi tygodniami u Niemiaszków, Franków i Włochów stwierdzam, że takiej codzienności europejskiej to ja u siebie już nie chcę. Już, bo początek lat 90 tak wyglądał u nas jak dzisiejsza Europa u nich.
Cudze chwalimy… Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Żuku, rozwiniesz co nieco myśl powyższą? Odnośnie codzienności TAM. Bo zaintrygowało mnie to.
|
Chodziło mi o zwykłe prozaiczne, codzienne sprawy. Pierwsze z brzegu przykłady:
Lecimy przez Niemcy, trzeba gdzieś stanąć, rozprostować się i odlać. Wchodzisz do kibla autostradowego, a tam najgorszy szalet polski nie wygląda tak, jak ten u nich. Sytuacja się powtórzyła kilkukrotnie. Kumpel mówi "Polak brudas i śmierdziel, a Niemiec ocieka perfumą... taki ch..". Lecimy dalej. Stajemy na nocleg i do knajpy kolację jakąś. Siedzisz, czekasz, zamawiasz. I siedzisz i czekasz... i czekasz. Nic to, se myślisz, weekend. No ale czekasz. Po 40 min wpada na stół coś, czego się nie da zjeść. Ale półkę stawiamy wysoko. W Polsce jest co jeść, w DE nie ma. Trza zapłacić. Zonk. Only cash... W niemieckim, europejskim ponoć mieście, w normalnej knajpie. U mnie pod oknem kobitka pod parasolem stoi z terminalem truskawki sprzedaje. W FR czy IT sytuacja podobna. Plus tam to już po angielsku nie pogadasz. I uprzedzając: nie chcę żadnych awantur tu tworzyć. To nie rozkmina o Unii i jej kokosach. To codzienne przyziemne sprawy, które nie są przypadkami jednostkowymi. Polacy mają za uszami swoje, każdy naród ma. Ale oddaję naszemu narodowi chęć równania w górę i pracowania nad sobą. Tam już się chyba nie chcę bo "lepiej się już nie da." |
Żuk, potwierdzam co mówisz. Głównym powodem jest że socjal w germanii jest równy wypłacie pracownika np. na stacji benzynowej albo w kuchni. Więc sobie idziesz na socjal i życie leci. To główny powód "chcenia" lepiej.
|
Dzięki za objaśnienie. Swego czasu dużo bywałem w Belgii, mało tego nawet w Brukseli czyli epicentrum - choć przez to nie miałem pełniejszego obrazka Belgii jako takiej. Pewne rzeczy mi się podobały pewne nie, nieważne.
Ale jeszcze parę lat temu - założenie tam konta w banku to był dobry cyrk, o czym mi opowiedział kolega rezydent. U nas jest to jedna wizyta, wiadomo. A płacenie zbliżeniowo co u nas jest normą od ładnych paru lat - dopiero raczkowało. Mało tego takie śmieszne paragony płacąc kartą czasem podpisywałem a był to jakoś 2017 rok. Nie ciągnijmy wątku coby nie śmiecić. Ale faktem jest że aby mieć realną opinię to trzeba pojeździć trochę i popatrzeć co i jak. Kible natomiast w Austrii jak jeździłem tranzytowo były czyste, nawet bardzo :) A później przejeżdżałem granicę Italii i.... :dizzy::o Zwykle staram się jednak patrzeć i szukać pozytywów, a po drugie parę ładnych lat minęło odkąd jeździłem na kołach za miedzę dlaej niż na Litwę czy Słowację. |
Cytat:
W DE to nawet nie wiedzą co to jest płatność BLIK:mur::mur: |
Cytat:
|
Cytat:
Na styku Austrii i Włoch czysto ale płatne. |
Akurat trzymam kciuki aby Niemcy trzymały sie gotówki. Przez ostatnie 6 miesięcy wykonałem 4 płatności kartą . Reszta tylko gotówką. Ogólnie większość Niemiec nie chce płatności kartą, są przyzwyczajeni do papieru w kieszeni. Gotówka to wolność.
Jak wprowadza elektroniczny pieniądz i zlikwidują ten "normalny", skończy się kupowanie na Forumie po taniości, zloty będą opodatkowane, nie kupisz czegokolwiek bez wiedzy pazernego państwa, a jeśli 3 razy napiszesz na Forumie że ev jest be, to zablokują Ci środki na koncie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeszcze nie, ale są zdolni do wszystkiego aby żyło się nam bezpieczniej. :D
|
Eee tam , w poniedziałek wróciłem z Austrii i włoskich Dolomitów kible ok ale w słowackim to się prawie zhaftowałem. :D
|
kible, kible... podwine! upierd... ogony?!?
|
1 Załącznik(ów)
ale mi sie wysoki klient trafił :D niezły dildos :D
|
przecież regulowana kiedyś była ;)
|
Dobry sposób na przewożenie zapasowych klocków hamulcowych :)
|
1 Załącznik(ów)
jak widac moj zmalpowany od Abba Stand pierdolniczek bardzo ladnie wspolpracuje z KTM990SM - spina sie os wahacza i motocykl staje sie 'wahliwy', w zaleznosci od tego ktore kolo chcemy miec w gorze. jak sie bede nudzil to go zwymiaruje i wrzuce na forum rysunki. wielokrotnie uratowal moje futrzane dupsko jak sie nie dalo podjechac zwyklym podnosnikiem :Thumbs_Up:
|
yo!
ciekawostka z dzisiaj - dla posiadaczy 3-ki, 4-ki i trampkow. a wiec... dzwoni kaziu i mowi, ze oddal rd04 na duzy serwis w tym serwis gaznikow. po odebraniu motocykl nie chcial jechac - przyspieszal do 90-100 km/h i amba. nic wiecej. diagnoza - jedna i ta sama od zawsze: dziurawe membrany badz zle zalozone. podcisnienie nie unosi sliderow wiec nie unosi tez iglicy, ktora nie wysuwa sie z rozpylacza i nie przechodzimy z ukladu srednich do wysokich. dostalem dzis paczka gaziory na stol i oto co sie okazalo: https://www.youtube.com/shorts/ohKRR95T1_k wszystko wiec poszlo w mak i na 45 minut do myjki. na szczescie obie membrany okazaly sie byc nie popękane/podziurawione. stan bardzo ładny. ktos sie czepil blaszek od zaworkow iglicowych wiec ustawilem je tak jak nalezy, ustawilem sklady, wszystko skreciłem do kupy zusammen i teraz wyglada to tak: https://www.youtube.com/shorts/SfYg_rg4-U8 teraz zamontowac, zsynchronizowac i upalać :D gazniki poza tym w stanie bardzo ladnym. wnioski: jest jeden sposob na prawidlowe zalozenie membran w tych gaznikach bez walki i rzucania k... nie mam kamery na czolo ani kask bo bym nagral filmik jak to robic. nie jest tak latwo jak w rd07. wiec spokojnie i po 3 razy sprawdzic czy siadlo. mialem juz gaziory klejone silikonem, butaprenem a raz nawet superglue - oczywiscie tam membrany podarly sie i poszly do smieci. jak to nie siadzie to objawy beda jak na pierwszym filmie. zaworki iglicowe trzymaja, poziom paliwa w komorach OK. dodatkowo przypomnienie bo w zadnej instrukcji tego nie ma a sprawa istotna: iglica J83A idzie na tylny gaznik - ten na ktory ida linki gazu - dysza glowna 122 iglica 9TB na przedni - dysza glowna 120 takie same gaziory sa w NTV650 ale tam poza iglicami i dyszami glownymi roznej dlugosci sa tez sprezyny sliderow. ciao! |
No to ja polecę tego Syna Popapracia,
kupiłem zastaną Trójczynę .... Gaziory po powrocie z czyszczenia/sprawdzenia/ustawienia na fabryczne w centrum Żołynii ,w stodole z lampką rakietą :D Afryka odpaliła jak nigdy wcześniej. Zrobiłem synchro i przez trzy lata ich nie dotykałem :D Poszła w świat tzn. do Brunetki podejrzewam,że gaźniki dalej nie były grzebane . polecam Tego Pana |
Cytat:
|
2 Załącznik(ów)
magia woreczka. OEM w salonie 660pln, dokladnie to samo z katalogu Morse 155pln. wesołego alleluja - tak się robi ludzi w ch... :D po lewej calkowicie zuzyty - napinacz na max wysuniety - po prawej nowy z pudelka.
|
naprawa.
Szynszyl.....chciałem Ci podziękować za dobrą robotę ,''4'' chodzi pięknie,cudownie . JESTEŚ MISTRZEM !!!!!
|
Jak nic trzeba zmieniać login na Mistrzu Szynszyl ;)
|
jak sie pomyle to czasem cos dobrze zrobie :D zadne cudo - membrany byly zle zalozone obie + ktos pchal lapy do poziomow paliwa + ultradzwieki. fajnie, ze babka odzyla :Thumbs_Up:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Szynszylu gdzie ty to stacjonujesz? Bo mam RD-07 na zawory,gaźniki i myślę czy by się w sezonie nie umówić podjechać zostawić motor na dzień/dwa i przy okazji coś pozwiedzać.
|
Cytat:
|
Cytat:
Daj jakiś nr kat to może sobie na zapas warto kupić :D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:58. |