![]() |
Cytat:
|
Cytat:
https://i.ytimg.com/vi/PWu-RADsDxo/hqdefault.jpg |
Cytat:
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
no tak, ja anulowałem zamóweinie 3 razy już. Ekran to jeszze pół biedy ale rdzewiejaca rama to jest deal breaker. Na dodatek dealer powiedzial mi że Honda nie uznaje gwarancji na rdze. |
Cytat:
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Mi ekran dotykowy nie jest potrzebny i w 99% przypadków i tak bym go nie używał bo będzie się wiązać to z brudem i syfem na wyświetlaczu a z czasem zniszczoną powierzchnią.
z tym typem ekranów zawsze będą .... Ekran dotykowy zimą potrafi być przekleństwem https://consumer.huawei.com/pl/suppo...pl-pl00410291/ https://gorepair.pl/blog/czy-mroz-wp...lanie-telefonu https://www.x-kom.pl/poradniki/6063-...-poradnik.html jak widać problem ogólnie znany i "lubiany" na wszystkim co ma dotyk. Dodać do instrukcji CRF1100 linijkę iż można używać w zakresie temperatur +15 do +30st. :) i temat z głowy. |
|
Cytat:
To chyba musza być różne ekrany montowane w poszczególnych egzemplarzach. Latałem wielokrotnie w temperaturach około 1C -2C i nigdy nie spotkałem się z czymś takim. |
A jeździł ktoś przy np -10.
Pewnie ktoś wpadnie na pomysł założenia podgrzewacza do wyświetlacza , kolejny gadżet. Podziwiam samozaparcie posiadaczy CRFek, naprawdę. Ja bym nie dał rady. |
Może to nie tylko niska temperatura ale dodatkowo wilgoć w ekranie. Jakoś miesiąc temu sprawdzałem i u mnie też dotyk nie działa. Motocykl stoi w tym samym garażu co zawsze. Temperatura około 2 stopnie, wilgotność prawie 80%. Jak motocykl używany to ekran sam z siebie się nagrzewa, ponadto zawsze trochę od silnika ciepło go ogrzewa jak motocykl stoi.
Edit: W hondzie wiedzą że jak będzie ciepło to się naprawi i walą z nami w chuja. |
Ale to motocykl , ma jeździć też w deszczu a nie stać pod dachem , ma sobie radzić przy -20 również jak zajdzie potrzeba.
Czy w instrukcji napisali w jakich ściśle warunkach jest dopuszczona eksploatacja? Temperatura, wilgotność? No o zachmurzenie i prędkość wiatru nie pytam. Może jest jakiś zapis? |
Dzieju, ja to wszystko wiem. Tylko rozkminiam co tam może być spierdolone. Mi już raz ekran wymieniali i być może wymienią po raz kolejny.
|
Powodzenia. Smutna jednak jest filozofia współczesnej motoryzacji którą jak widać i Honda poszła. A kiedyś była Honda i długo nic i reszta. Teraz robi się wszystko jedno.
|
to musiała byc wersja na Afrykę, gdzie są suche klimaty raczej...
|
Wszystko wskazuje ze Honda ma problem z Garminem a Garmin pewnie z dostawcą wyświetlaczy z dotykiem. Możliwą przyczyną awarii jest wilgoć i/lub temperatura.
Jak będzie duża ilość reklamacji to powinna być akcja serwisowa i wymiana wszystkich wadliwych partii wyświetlaczy. |
co ciekawe nigdy nie miałem problemów z wilgocią czy wodoszczelnościa w urządzeniach Garmina a używam ich od 25 lat.
|
Cytat:
|
Cytat:
Wracając do hondy to aż trudno uwierzyć iż taki "markowy" producent nie ma sprawdzonego dostawcy, przecież taki hopek musiał wyjść chociażby w jazdach próbnych, no chyba, że wszystkie odbywały się w ciepłej Hiszpanii. Motocykle mają dopiero 2 lata a co będzie za 20lat ? |
Cytat:
Cytat:
|
Ktoś wcześniej napisał, że ten ekran to tylko gadżet i tak się zastanawiam jak ogarnąć tryby jazdy, gdy nie działa. Tylko nie piszcie po zachowaniu motocykla, bo to wiadomo dopiero w czasie jazdy.
Fajnie, gdyby to było zdublowane w dużym uproszczeniu na dolnym ekranie jak D, S1 itd |
Witam, w dniu dzisiejszym udałem się do serwisu HONDY z moim problemem tzn. brak reakcji na dotyk w Africa Twin 1100.
Pan z Hondy przyjął moje zgłoszenie i kazał mi wysłać filmik na którym widać, że dotyk rzeczywiście nie reaguje. Zrobiłem tak jak mi kazano i teraz czekanie na info z serwisu Hondy. A jak Wasze wyświetlacze, mieliście albo macie podobne problemy z wyświetlaczem, zgłaszaliście to już do dilera Hondy? Może warto to teraz, jeszcze przed sezonem sprawdzić i w razie problemu zgłosić, czym więcej Nas to zgłosi to jest szansa, że HONDA zajmie się na poważnie tym problemem wadliwych wyświetlaczy! pozdrowienia... |
Cytat:
|
Mój wyświetlacz nie odpowiada, dotyk padł. W poniedziałek jadę zgłosić reklamację. Piszecie jakieś pisma czy składacie reklamacje na gębę ?
|
Musisz motór zabrać do chałupy pod pierzynę i wyświetlacz zacznie robić. ;):)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
temat wyświetlaczy i niedziałający dotyk - standard.
u mnie był walnięty jak oglądałem przy zakupie - odebrałem moto dopiero jak wymienili... |
Cytat:
Teraz moje pytanie, jak sprawdzić czy wymienili? Dodatkowo wymieniony wyświetlacz, zgodnie z prawem jest podstawą do przedłużenia gwarancji/rękojmi na niego o kolejne 24 miesiące i czy ta informacja powinna znaleźć się w KS? |
Jak tam temat tabletów w Hądzie?
Czy mam dalej marzyć o ATAS, czy raczej odpuścić...?! |
Wąski ,ja bym pomarzył o V-Strom 800 ;)
|
A ja o mniejszym tygrysie :) te trzy cylindry to zupelna bajka dla mnie :)
|
U mnie działa niezmiennie :)
A małym tygrysem to najpierw warto się przejechać w gorący dzień, bo w nabiał grzeje niemiłosiernie jak dla mnie. Poza tym dużo poręczniejszy niż CRF1100. |
Cytat:
|
Prawda: silnik, skrzynia, QS bajka.
|
Jak dla mnie zaleta Tigera jest rowniez zlacze OBDII i pelna diagnostyka z poziomu telefonu/tabletu.
|
1 Załącznik(ów)
Trafiłem na takie coś na fb:
Honda przyznała, że ekran CRF 1100 jest wadliwy i może nie działać prawidłowo. Przedłuża gwarancję na ekran do roku 2033 ... w Ameryce. |
Ciekawe, czy i kiedy u nas wydłużą.
U mnie po roku tylko jedna zawiecha na 20 sekund, a poza tym ok. |
najciekawsze, że w 2024 dalej to samo wsadzili .... także nie liczyłbym na zbyt wiele, gwarancję przedłużają bo jeden zgłosi problem a inny nie do tego zapewne oni tez mają gwarancję od dostawcy więc będzie to szło takim ślimaczym tempem. Jestem bardzo ciekawy jaki będzie klimat z tymi wyświetlaczami za 20 lat :) jedyna szansa, że chiny zwęszą w tym interes i zrobią jakąś niedrogą alternatywę.
Nie rozumiem, dlaczego uparli się na ekran dotykowy. |
Śmieszne w tym jest to ze bez tego ekranu moto jest bezużyteczne?
|
Nie wsadzają tego samego.
Same wyświetlacze TFT oraz elektronika to już któraś wersja. Dla użytkownika na oko takie same. Mam to u siebie rozebrane prawdopodobnie z rocznika 2020 i wersja elektroniki jest czwarta. Bez działających zegarów da się jeździć ale nie będzie widać jakie są ustawienia np. zawieszenia , jaka jest wybrana mapa , i inne ustawienia typu kontrola trakcji i hamowanie silnikiem. Na małym wyświetlaczu jest to co niezbędne. |
Ostatnio jak widziałem nowe ATAS kufla i potem kwintala to bardzo mi się właśnie spodobał ten mały monochromatyczny wyświetlacz. Takie coś lubię :) i pewnie się nie psowa.
|
3 Załącznik(ów)
Chyba się coś w końcu ruszyło i ta "wspaniała technologia zamknięta w ekranie dotykowym" będzie wymieniana ponieważ prawdopodobnie od listopada 2023 przedłużono gwarancję na ekrany do 10 lat ... także w Europie. Możliwe, że będzie ogłoszona akcja serwisowa choć nie sądzę abyśmy dostawali info poleconym jak w przypadku pomp abs.
Przy okazji, dlaczego tablet kosztuje aż 3000 euro? Hąda: Wcale nie jest drogo zważywszy na zastosowaną technologię :lol8: Wrzucam 2 strony z niemieckiego magazynu znalezione w sieci. |
U mnie co prawda działa, ale nie obrażę się jak wymienią.
|
1 Załącznik(ów)
Info Kanada:
|
zacznijcie użytkować moto w temp poniżej -3 st a szybko zobaczycie wady swoich dotyków :)
|
powinni wymienić wszystkim bez wyjątku na wersję bez dotyku. Oczywiście abyście się nie obrazili to nowa wersja powinna zostać wyposażona we współczesny procesor... jeżeli okaże się to bardzo drogie to honda zamiast do amerykańskiego garmina niech się zgłosi do spadku po Commodore (też made in USA) chipset od Amigi 1200 z 1992r. będzie wymiatał szybkością obecnego Garmina.
To tak żartem ... w proporcjach 99/1% w tym 1% żartu |
Cytat:
|
W zeszłym roku po godzinie trasy przy około 0-1 C wszystko było OK. Nie latam na mrozie i śniegu więc nie sprawdzę. Natomiast powiedział mi ktoś z hondy ze felerne są niektóre partie tych ekranów. Są ewidentnie różne, patrzyłem na zdjęciach na OLX i niektóre się na oko różniły.
PS nie polecam niektórych allegrowiczow przypierdalajacych się do nie swoich motorków :( EDIT: po ponad 3 miesiącach wybudziłem afrę ze snu zimowego, dotyk działa bez zarzutu. Akumulator ładowałem co jakieś 2 tygodnie. Odpukać, chyba mam ekran z dobrej partii ;) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:50. |