Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   MOTAD VENOM po raz kolejny - szybka piłka (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=5000)

Beddie 24.01.2010 17:17

Ta sprężyna na zdjęciu jest z Castoramy. Jak widzicie, zaczepiona jest w jakimś "dupianym" miejscu,a nie tam, gdzie powinna, bo była za długa. Montowałem ją na szybko i tymczasowo i oczywiście, jak to zwykle w takich przypadkach bywa, została na stałe...

Foxio 24.01.2010 18:46

No a jak powinny być fachowo zainstalowane te sprężynki? Ma ktoś może takowe fotki co by ilustrowały te fachowe rozwiązania tekniczne:)? No i jeśli by były ruły do RD07a z nierdzewki to ja tez sie pisze:)

lukchol 24.01.2010 18:50

to co kolega laska wkleil na fotach w tym watku wyglada profesjonalnie http://africatwin.com.pl/showthread....t=motad&page=2

Foxio 24.01.2010 19:05

No teraz to mam jasność. Tak mi się właśnie wydawało ze tak jakoś to musi być:). Gdzieś mignęła mi fotka co ta sprężynka była do ramy zdaje mi się jakoś zahaczona:) Ale może mi się tylko tak wydawało :)

matjas 25.01.2010 15:13

dzisiaj wychodzą pierwsze wysyłki.
pozdrawiam z zapaleniem zatok + skierowaniem na badanie tomograficzne tychże wraz z zaleceniem ingerencji endoskopem. k...a.
pewnie latanie na moto nie pomaga.
matjas bu....

RAFWRO 25.01.2010 20:07

Ja już mam - pewnie pocztą z Wrocławia do Wrocławia szło by tyle samo co się dziś nastałem w korkach jadąc do matiasa.. KU....WA..No dobra - ładne toto, aż było szkoda ślady robić paluchami. Solidnie opakowane i blacha słusznej grubości. Nie mogę się doczekać aż posłucham.

Misza 25.01.2010 20:10

Rafał se posluchac możesz bez dorabiania rurska, nałóż końcówkę na kolektor i uszczelnij szmatami i będzie dobrze :). Łoj będzie się działo w tym roku...

JARU 25.01.2010 21:22

Rafwro nie wiem co się tam dzisiaj koło Matjasa na rondzie działo, jeszcze zatargi miałem z klockami z golfa;) nie kumam o co tym ludziom chodzi:D

matjas 25.01.2010 21:38

Cytat:

Napisał JARU (Post 96012)
Rafwro nie wiem co się tam dzisiaj koło Matjasa na rondzie działo, jeszcze zatargi miałem z klockami z golfa;) nie kumam o co tym ludziom chodzi:D

a bo... kurna każden kce tego motada. podobno na forum golfa tez jakiś matjasz zrobił jakieś zamówienie grupowe na puszki tjuningowe to się pół miasta na krzyki zjechało. :haha2:

yyyyyyyy
dupa! :)

matjas

p.s. a tak wogle to ło:
http://www.africatwin.com.pl/showthr...6025#post96025

RAFWRO 25.01.2010 23:28

na to wyglądało,
Matjas, na drugi raz nie umawiaj wszystkich o jednej godzinie.

RAFWRO 25.01.2010 23:40

Cytat:

Napisał Misza (Post 96000)
Rafał se posluchac możesz bez dorabiania rurska, nałóż końcówkę na kolektor i uszczelnij szmatami i będzie dobrze :). Łoj będzie się działo w tym roku...

No i nie usiedziałem, sztywniejącymi łapskami odkręciłem stary wydech, potwierdzam, że jego ciężar to zdecydowanie i niepotrzebny balast.
Teraz spoczywa tam gdzie jego miejsce - na półce..
Połączyłem nowy tłumik z kolektorem na tzw "szmatę" ....(Michał dzięki za pomysł)
PIĘKNIE, :at:, na wolnych dobrze zbalansowany bas, (nie stłumiony), na wyższych jeszcze lepiej. Mogłem tak słuchać długo i nawet niska temperatura już mi nie przeszka, ale niestety szmata nie wytrzymała wysokiej.:mur:

pyntront 26.01.2010 00:01

Hłe hłe hłe, a myślałem, że tylko ja jestem taki napaleniec, ale widzę, że co niektórym do pępka nie sięgam :-)

matjas 26.01.2010 10:15

no pięknie chłopaki! ;) mam nadzieję, że wszyscy będziecie tak właśnie jak RafWro zadowoleni z zakupu.

matjas

matti 26.01.2010 18:27

No mi się udało nawet w niedzielę dostać jedną sztukę !

Dziękować za załatwienie sprawy :Thumbs_Up:

matjas 26.01.2010 19:23

joł
dzisiaj poszła kolejna partia. wysyłam po kolei jak idzie lista.
jak wbiłem się z tymi paczkami na pocztę to ludzie zdębieli. dopchałem się w końcu do okienka i jak już Pani Okienkowa otworzyłam powiedziałem, że niech ona sobie wypełnia... ja tymczasem udam się do samochodu po kolejne paczki.
zapadła cisza...
poczta jest cienka jak dupa węża. wysyłki, czego doświadczam ciągle, to po prostu masakra jest. no ale takie życie - przynajmniej niezłe mam układy w pracy ze swoim szefem :)

cierpliwości Pany - do końca tygodnia każdy powinien pieścić swoje cacuszko w swoich ramiony.

buzi
matjas

JuIo 26.01.2010 19:40

Cytat:

Napisał matjas (Post 96175)
joł
wysyłam po kolei jak idzie lista.
matjas

Znaczy się jak dobrze pójdzie to może już jutro będzie u mnie... Zaproszę koleżków na browar do garażu, a niech im żal dupę ściska...

Cassini 26.01.2010 23:29

Zgodnie z ustaleniami byłem dzisiaj w firmie sprzedającej rury z nierdzewki popytać co ile i na kiedy by było. Z rurami nie ma problemów są 42,5 ścianka 2mm , ile ma ten tłumik średnicy wejścia ? Średnicę z kolektora zmierzyłem 42,4 i jeżeli tłumik ma 48mm to albo trzeba rozbić średnicę na większą albo dać rurę o średnicy 47,5 i przy kolektorze tulejkę.Rury są stosunkowo tanie, bo to koszt ok. 32zł za 1mb. więc za 1 odcinek do motura licząc 40cm 13zł.
Muszę jeszcze popytać gdzie to ładnie wygną wg. rysunku lub wzorca no i ile za to wezmą. Jeżeli trzeba będzie podospawywać ucha pod sprężynki to ja się moge podjąć tiga do nierdzewki mam i drut też.

Artuditu 27.01.2010 01:39

a może by tak drugi rzut?:o Kto się podejmie?

rambo 27.01.2010 03:20

łykam :) :)

matjas 27.01.2010 11:14

YO Pany!

nie chcę uprzedzać faktów ale powiem otwarcie, że plan mam taki, żeby zrobić drugie zamówienie. ALE.
nie odbędzie się to wcześniej niż pod koniec lutego, kiedy zakończę zabawę z dorabianiem elementów układu wydechowego, których w zestawie nie ma do mojego moto i kilku innych, które są pod ręką. będę mógł wtedy ocenić jakoś pracy, cenę i to czy można na tym warsztacie polegać /znam ich już dość długo i mam dobre jak do tej pory zdanie/. oczywiście muszę również zaspokoić moich klientów na motooilera i wtedy:
w planie jest dorobienie rury wydechowej + osłona na newralgiczne miejsce na dole /sprawa paląca gacie/.
oferował będę taki zestaw, który wprawdzie wyjdzie po całości nieco drożej niż pierwszym razem ALE zakładasz i masz a jak nie pasuje to masz pretensje do tego ciula Matjasa :p
mam nadzieję, że nie będę musiał czytać komentarzy typu 'dlaczego będzie drożej' bo w takich dyskusjach nie mam chęci ani czasu uczestniczyć. i że metr rury inox to kosztuje 'X'...
zatem krótko - jak ktoś ma ochotę wcześniej to Motad jest w Anglii. taki kraj na wyspie. podobno jeszcze Europa ;)
jak ktoś ma ochotę + czas poczekać to obiecuję wrócić z kompletem informacji pod koniec lutego - z całą pewnością nie będzie za późno na zamawianie biorąc pod uwagę choćby obecną aurę.
przypominam, że całość obecnej akcji zamknie się w dwóch tygodniach wliczając moje niefortunne przeziębienie.
no to jak? :Thumbs_Down:? :Thumbs_Up:?

buzi
matjas

zibiano 27.01.2010 16:13

dzieki za info
profesjonalizm Panie !! :):)

pozdrawiam

Kisiel 27.01.2010 21:31

Heja,

Wstępnie się na to piszę :) :Thumbs_Up:
Matjas, jesteś GOŚĆ.
Dzięki za v-oilę, tak na marginesie :D

matjas 28.01.2010 14:15

no dobra Pany
jak to się zwykło mawiać w naszym seymie: 'panowie prezesowie - melduję wykonanie zadania'.
wszystkie warczyrury poszły do swoich Panów.
wysłane dzisiaj rano z poczty we wro 'piorytetem' jak z uporem maniaka powtarzała Pani Okienkowa - pocztowcy bili się w suchotyczną pierś, że na jutro będą na miejscu.
dziękuję za udział w akcji i dobre synchro.
tak jak pisałem - jak rozwiążę kwestie połączenia z resztą motocykla dam znać.
$$$ dajcie mi kilka dni na dojście do siebie ;) dla tych, którzy zamawiali więcej niż jedną sztukę organizator akcji przewidział atrakcyjne nagrody wprost na ich konta bankowe ;) /reszta z przesyłek/ - odbiorcy lokalni załatwią tą kwestię ze mną na miejscu.
dla zamawiających pojedyncze sztuki również przewidziana jest nagroda w postaci browara chyba bo różnica wyszła 6PLN na paczce - słać? nie słać? proszę o info na priv.
no to by było na tyle.
teraz jeśli Panie pozwolą - zemdleję ;)

buzi
matjas

JuIo 28.01.2010 17:01

Jest! dziś pan w niebieskim kubraczku przyniósł... Dziękuję Matjas i pozdrawiam.

RAFWRO 28.01.2010 17:22

teraz czas na temat rur - zimno, wiec czekam spokojnie

Wegrzyn 28.01.2010 18:03

Jak będzie drugie zamówienie to też się skuszę. JuIo zakładaj ten swój szybko to zobacze jak to dudni :D

pyntront 28.01.2010 19:28

Cytat:

Napisał matjas (Post 96574)
dla zamawiających pojedyncze sztuki również przewidziana jest nagroda w postaci browara chyba bo różnica wyszła 6PLN na paczce - słać? nie słać?

Wypić (za zdrowie matjas-a juniora - dziecko jest dziecko - wypić zawsze można, nie? ;-) )

raad 28.01.2010 19:42

Cytat:

Napisał pyntront (Post 96644)
Wypić (za zdrowie matjas-a juniora - dziecko jest dziecko - wypić zawsze można, nie? ;-) )

Wypić!:zdrufko:

Kici 28.01.2010 19:55

Pierdzirury dotarły:D

Matjas oby cie Matka Boska Pieniężna wynagrodziła za poświecenie

matjas 28.01.2010 23:04

Cytat:

Napisał Kici (Post 96655)
Pierdzirury dotarły:D

Matjas oby cie Matka Boska Pieniężna wynagrodziła za poświecenie

a tam zaraz Matkę Boską do tego mieszać ;)

w sumie to Stołek wpadł na gienialny w prostocie swej pomysł - prezentując jednocześnie szersze spojrzenie na forumowe życie: wszystkie peelenowe szóstki pozostałe z przesyłek prześlę Movistarowi. i już. oczywiście o ile nikt nie ma nic na przeciwko.

Anem

Matjas

AnubisXRV 28.01.2010 23:22

:Thumbs_Up:Anem !

majki 28.01.2010 23:33

:Thumbs_Up:

raad 28.01.2010 23:36

kul man!:)

lukchol 28.01.2010 23:55

Cytat:

Napisał matjas (Post 96709)
a tam zaraz Matkę Boską do tego mieszać ;)

w sumie to Stołek wpadł na gienialny w prostocie swej pomysł - prezentując jednocześnie szersze spojrzenie na forumowe życie: wszystkie peelenowe szóstki pozostałe z przesyłek prześlę Movistarowi. i już. oczywiście o ile nikt nie ma nic na przeciwko.

Anem

Matjas

jezeli chodzi o mnie to :Thumbs_Up:

pyntront 29.01.2010 00:00

Krzyho0 29.01.2010 00:18

ok pasuje

pałeł 29.01.2010 00:26

pytasz głupio :)

matjas 29.01.2010 14:16

wim, że to w sumie oczywiste się zda ale matka tak mię nauczyła ;)

m

RAFWRO 29.01.2010 14:44

Dobry i szczytny pomysł - to bardziej posłuży zdrowiu dziecka niż nam piwo.

Dzieju 29.01.2010 15:40

Cytat:

Napisał matjas (Post 96807)
wim, że to w sumie oczywiste się zda ale matka tak mię nauczyła ;)

m

Nie zawsze wszystko jest oczywiste jeśli nawet na to wygląda.....
dlatego trzeba pytać dla formalności.
Ja jestem na tak.

JARU 29.01.2010 15:59

dajesz;)

JuIo 29.01.2010 16:08

pałeł 29.01.2010 17:09

puszka dotarła :)

Cassini 29.01.2010 19:05

majki 29.01.2010 23:00

Pucha doszła. Wygląda zajebiaszczo, nie mogę się doczekać odsłuchu!!:drif::drif::drif: Gratki Matjas!!:Thumbs_Up: Jesteś Wielki, że to ogarnąłeś tak szybko i zwinnie!:bow:

Przy okazji zważyłem go: puszka 1940g, db wlot 92g, db wylot ze śrubką 124g, opaska bez śruby 156g.:D Leciutko:oldman:

AnubisXRV 29.01.2010 23:57

Uuhhhhhh ! Ja dziś wypatrywałem Pana z niebieską trąbką na żółtym samochodzie, ale chyba postanowił obrać inną drogę :[ miałem mieć powód do świętowania i nie mam, znów muszę świętować bez powodu:dizzy:

Ogólnie to i tak :Thumbs_Up:

Dzieju 29.01.2010 23:59

taaa. moja też jeszcze nie dojechała...

Artur_ntv 30.01.2010 00:42

Podlasie melduje odbior puszek. Wielkie dzieki. Przy okazji pelne poparcie w sprawie przekazania nadwyzki.

matjas 30.01.2010 10:55

no to niefart - spoko w poniedziałek pewnie już wszystkie będą na miejscu - i tak jestem w szoku, że w ciągu jednego dnia doszły ;)

temat dorabiania dolotów już uróhomiony.

pozdrawiam serdecznie.
matjas

matjas 30.01.2010 10:57

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 96900)
taaa. moja też jeszcze nie dojechała...

może ma to jakiś związek z kolejnością wpłat czy co??? :haha2:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:36.