![]() |
kasa poszła wczoraj :D
|
Właśnie listonosz przyniósł mi osłonki :) Są prześliczne, troszkę do małego szlifu ale naprawdę wyglądają zacnie i bogato :D
Dzięki Blob za zorganizowanie szpeju :bow: |
A ja ponowię pytanko... (Bo zbliża się 25.05 kiedy będę robił przelew)... Czy ostała się jakaś osłona chłodnicy oleju?
pozdr |
Cytat:
Staram się być solidny i odpowiedzi udzieliłem już dawno :D http://africatwin.com.pl/showpost.ph...&postcount=138 Na pytanie nr 2 ostała się niema tematu wyślę jak potrzeba :D zdrofia |
Cytat:
No i żebyś wiedział co ja przez to przeszedłem, od momentu a) zawiozłem do cięcia i b) uświadomienia że tam jest prawa i lewa strona :mur: I kto to jest Mariusz B.C Norwida, Piastów chcę odkreślić. |
Nie będę oryginalny ze względu na nabyte dzisiaj lenistwo (wykończyły mnie dwa koła w polu) i powtórzę słowa Pana ACIU
Cytat:
|
BLOB.Pessos jutro puszcze.Ps. Dałem rade dzisiaj.Dzieki za chęci.Pozdro.
|
Zostały jeszcze dla Panów:
Mutt woda+oliwa x2 Komak woda+oliwa Banditos woda+oliwa (RD07a) Kolasek77 woda i oliwa(Rd07a) |
BLOB? A zatem mogę Ci przelać kasiorę za osłone na "wodę i olej"? Bo wskoczyłem na zamówienie za Baloo123, który zamawiał osłonę tylko na "wodę".
Ps. Wybacz to zamieszanie ;) |
Cytat:
Tak mam dla Ciebie cały kpl. 2xwoda i 1xoliwa Zostały jeszcze dla Panów: Mutt woda+oliwa x2 Komak woda+oliwa Banditos woda+oliwa (RD07a) Kolasek77 woda i oliwa(Rd07a) |
Dostałem przesyłkę.
Dzięki za zaangażowanie BLOB. |
Cytat:
Bardzo proszę :D Pamiętajcie Koledzy o : Osłony mocowane jak w orginale 2x8'. Przed przykręceniem wyciągamy gumową przelotkę boczną i potem w tym miejscu skręcamy czym chcemy. Gumy (wiatrołapy) montować jak chcecie na śruby lub nitownicą. Paczki zawierają osłonę prawą i lewą. Jak z oliwą to niewiem nie mocowałem się z nią jeszcze. Pasuje jeszcze sprawdzić czy i jak? będzie się to zachowywało podczas jazdy bo jak by nie było to z tych dobroci wynika jedna negatywna wada. Mianowicie, powierzchnia chłodzenia została okrojona, kratki w orginale były do dupy ale jednak bardziej przewiewne. Nie jest to pewnie kilerowanie lecz dla ludzi mniej poorientowanych informacja zdaje się być istotną. Dzieęki za szybką akcję, było i jest to dla mnie istotne. Miło się z Wami kooperejszynuje:D, i nie namawiajcie mnie na więcej bo i tak wszystkie panie na poczcie się śmieją gołąbek pocztowy z kaskiem na głowie. Jeszcze jedną istotną żeczą jest to że zostało niejednokrotnie na przesyłce to 2 to 3 zł. Czuję że muszę się z tego wytłumaczyć. Nie było to celowe poprostu zasugerowałem się ceną podaną przez Kolegów z forum do wysyłki paczek w okolicy kilograma z inśuransem. Co zatm z tym zrobić ?? albo bendę wracał na konto albo stawiał spotkanym na swej drodze browara albo w głowie poukładam sobie że to koszty pakowania jazdy po pocztach i wkładu długopisowego:D. Mam nadzieję że nie będzie męczyć to mnie i Was. Jeśli tak to napiszcie. Pozdrawia z pracy Maciek aka BLOB |
misisz przepić te pieniążki a wobec wpłacających rozliczyć się wynikiem z alkomatu...
|
BLOB
Za te resztówki kup pan :beer: i spożyj w spokoju sumienia, za dobrą robotę, chęci i walkę z materią tudzież obelgi na poczcie :) Poza tym bieganie, jeżdżenie, załatwianie itp. też kosztuje. Z mojej strony dzięki i na zdrowie! |
Pij za moje ile wlezie ;-)
|
jesteście straszni - co ma se facet za 2 złote wypić ? waciki :D ?
|
Maćku, awizo mam. :Thumbs_Up: Dziś odbiorę to się postaram podzielić wrażeniami. :)
|
Udało się wcześniej. Kasiora poszła za komplet. Sorry za zwłokę. Pozdr.
|
Cytat:
|
Do mnie osłonki dziś dotarły.
Dobra robota Maćku! Dziękuję i pozdrawiam :) |
Przesyłka dotarła :) Wielkie dzięki.
Pozdrawiam |
Oslony dotarly, wielkie dzieki, pozdrawiam :Thumbs_Up:
|
Wygląda na to, że akcja się zakończyła.
Wszystkim dzięki za wyrozumiałość. Ostatnie przesyłki bendą jutro nadane. Jeżeli do kogoś nie dotarły to proszę o cierpliwość i sygnał, bendziemy szukali. Do wszystkich mam zlecenia nadania więc problemu nie powinno być. Rysiek księciuniu jak ty masz ochotę to gołąbek startuje i po skrzydełkiem zmieści jeszcze jeden kpl. Ja duję w sobotę w kierunku Kielc więc czasu niet. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia. |
Blob osłony dotarły wczoraj, wielkie dzięki super lux i Wielki szacun za zorganizowanie i przeprowadzenie akcji :)
|
Jak już ktoś założy osłony i zaobserwuje jak się zachowuje temperatura cieczy chłodzącej to proszę o podzielenie się spostrzeżeniami.
W tym roku będę latał po Alpach i zastanawiam się czy je zakładać i jest ryzyko gorszej wentylacji. |
Afryki mają dość niską temperaturę na wskaźniku, więc może z po założeniu blobowych wreszcie wskazówka stanie w bardziej przyzwoitej pozycji .
|
Zrobiłem już na nich 2 baki.
Temperatura otocznia ponad 20-25 'C Teren, szuter i po czarnym. W terenia prędkość wleczenie szuter 80-100km/h aswalt 100-120 prędkość stała ok 100km Brak jak narazie jakichkolwiek oznak wzrostu temperatury. To jest tylko moja ocena i mojego moto. |
No to pocieszające informacje :-)
|
Osłonki dojechały całe i zdrowe,dobra robota dzięki BLOB :Thumbs_Up:
|
Paweł Kisil..... Wawa mam zwrot
|
Heja,
PW z tym zwrotem. |
2 Załącznik(ów)
No i osłonki odebrane w zeszłym tygodniu, ale nie miałem czasu ich założyć przed łykendem. Wczoraj dokonałem tego czynu. :D Wyglądają całkiem dobrze, pasują nieźle (musiałem lekko powiększyć otwór na jedną śrubę, bo lekko się mijały, oszlifować jeden, górny róg lewej osłony-haczył o kable przy ramie). No i kumpel mi oszlifował te resztki po cięciu. :) Generalnie wygląda to dobrze, nie giąłem tego mocowania na bolec, bo się ładnie opiera i jest sztywno przy dwóch śrubach.
Olejówki jeszcze nie zakładałem. ;) WIELKIE DZIĘKI MAĆKU!!!. :Thumbs_Up: :bow: :zdrufko: :brawo: :blues: |
Majki, a wiatrołapów nie zakładasz?
|
Wczoraj nie miałem obu gum pod ręką. ;) Podejrzewam, że nie będzie mi się chciało ich nitować. :) Nawet nie do końca ogarniam po ch.. one są? :D
|
Ograniczają przepływ powietrza bokami :), kierując automatycznie na chłodnicę.
|
Dotarły :D! zajebiście! Póki co mam cały "Blobowy zestaw" (chłodnice i rura) i jestem bardzo zadowolony :) Dzięki po 100kroć!
|
Koledzy a powiedzcie jak wygląda sprawa przepustowości powietrza przez chłodnice z osłonkami od BLOB-a?? Jest odczówalna różnica czy to poprostu marginalne zasłonięcia dolotu??
P.S w ostatnie dni (30stopni na plusie) jaką macie temperature na zegarze? Bo mnie nie wchodzi więcej niż na 1/3 skali...wyżej nie chce podejść czy to normalka przy krótkich dystansach ok 100km z postojami na zigarreta czy tez grubsza sprawa termostat/czujnik/elektryka :(?? Wiem ze pytanie nie w temacie ale tak na czuja zarzucam pytanie z chęci nie zaglądania w dział elektryki... |
U mnie bo założeniu osłon od BLOBa wskazówka podczas jazdy z 1/3 stoi na 1/2 więc chyba trochę mniej powietrza przepływa.
|
Może wystarczy odstawić je dystansem tak na 1cm lub 1.5cm więcej... hmm trza pokombinować.
Czyli z moim wskaznikiem wszystko gra skoro tobie też pokazywało na 1/3. |
Witam,
Osłony dotarły i do mnie, dzięki BLOB!:Thumbs_Up: |
Postanowiłem lekko odgrzać kotleta:D Czy ktoś nadal (np. BLOB lub Hiszpan) ma takowe osłony na chłodnice (wody i oleum)? Bo ja poszukuję do RD07 w związku z akcją zimową "ztjuninguj motora"? A może jakaś wstęonie lista zbiorcza i łatwiej będzie znaleźć producenta? Ja też chętnie bym się załapał na osłonę ramy (oczywiście wszystko zależy od ceny końcowej). Może jakaś lista chętnych (wstępnie)?
jak coś - ja zacznę (a jak się nikt nie dopisze - to może zgłosi się ktoś kto ma na stanie takie osłony i mi je indywidualnie sprzeda?;)) 1.mirkoslawski |
Leży u mnie komplet do RD07a. Nie wiem czy jest jakaś różnica, ale raczej nie.
Osłony nie były jeszcze zamontowane więc stan nufka funkiel. |
Robiłem tylko akcję jednorazową pod konkretną iloiść nie na handel.
Nie posiadam już więcej ani jednej sztuki. Pozdrawiam |
mirkoslawski - jak coś Ja też bym był chętny na osłonę ramy w stylu rugged roads, wydaje mi się że prosty temat dla kogoś kto ma odczynienia z alumynium:). Chętni też pewnie się znajdą.
np. http://adventuresklep.pl/popup_image.php?pID=78 |
Jakby ktoś potrzebował nowy komplet woda + oleum to pisać na priva.
|
Cytat:
|
Cytat:
A do tego element technologi rejli jest! koszt? 2 piwa... mocowanie górne: http://dl.dropbox.com/u/43936869/Cam...2017.53.04.jpg |
Cytat:
Jakos nie pasuje mi ta od RR a szkoda bo leży i czeka. Tymon jak to wyglada na dole? |
Na dole ta blacha wchodzi pod oslone silnika. Pokazywalem Ci to przeciez w Szkocji...
http://dl.dropbox.com/u/43936869/Cam...2016.26.48.jpg |
To bylo dawno i nie prawda ;)
Dzieki |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:50. |