![]() |
Cytat:
|
Walisz śruby na loktajt i po zawodach:Thumbs_Up:
|
Cytat:
Mozna z poziomu Adja menu wylaczac ekran i po wlaczeniu po chwili znow gpsgate lapie satelity. Po hardreset niestety chyba rejestr jest przywracany do stanu pierwotnego i gpsgate nie ma juz wpisow dotyczacych zmian w driverach portow com. wymaga wtedy reinstalacji. Mam teraz backup rejestru przed i po instalacji - moze sie uda mi znalezc w koncu gdzie jest przechowywany rejestr do ktorego jest resetowane urzadzenie po restarcie i moze uda sie go nadpisac tak zeby gpsgate i zmienione mapowania portow COM dzialaly ... Sprawdze moze zadziala opcja z Larka 35.3: 1. Uruchamiamy CeRegEditor. 2. Modyfikujemy rejestr według uznania. 3. NIE RESTARTUJĄC URZĄDZENIA robimy PEŁNĄ kopię zapasową za pomocą ActiveSync. 4. Przywracamy zrobioną wcześniej kopię. 5. Cieszymy się na stałe zmodyfikowanym rejestrem. ... |
ja kupiłem Larka 3 m-ce temu ,przejechał ze mną Bałkany +jakies 4 tys,jest git,dzialaja trzy mapy -Auto,Igo i orgginal copernikus,jest bardzo zadowolony z tego sprzeta i szczerze polecam.:)
|
Również polecam, tani i z automapą śmiga :)
|
AM nie działa
wgrałem AM EU 6.8 na karte. w ustawieniach Larka zmieniłem scieżkę na AM setup.exe i... uruchamia mi sie oryginalna mapa z copernicusa. O co kaman?
|
setup.exe - to pewnie jest plik instalacyjny a nie program AM. Nie pamiętam nazwy, ale poszukaj am.exe albo automapa.exe
Jak ustawisz w larku ścieżkę to wyjdź przy pomocy "X" |
no i działa
|
Uruchomiłem Garmina XT i jak na razie wielokrotne włączanie i wyłączanie nie szkodzi mu. Łapie błyskawicznie satelity. :)
Jeden minus to trochę wolno chodzi. Coś da się z tym fantem zrobić? :confused: |
A ma ktoś doświadczenia z Larkiem na wschodzie: Ukraina, Białoruś, Rosja, Gruzja itd? Bo widzę, że głównie używacie z Automapą, a ta wschodu nie obejmuje. Dzięki!
|
Wrzucasz GMXT albo IGO i jazda :)
|
Ale właśnie z wątku wynika, że GMXT średnio działa z 35AT. Albo czegoś nie kumam, bo z nawigacji jestem zupełnie świeży:D
|
Wątek relacji Lark 35AT i GMXT ma się ostatnio bardzo dobrze :at:
|
Cytat:
|
Wrzuciłem tutaj swoje preferencje co do oprogramowania na LARK 35 AT.
http://africatwin.com.pl/showthread....167#post218167 Zapraszam do dyskusji :) |
Ponieważ muszę kupić kartę microSD a w instrukcji nie ma słowa o pojemności więc mam pytanie jakich rozmiarów kartę widzi ta nawigacja bez kłopotów?
|
Ja mam 4gb
|
Bartas, udało się zassać pliki? Czasami podobno są z tym problemy. Działa wszystko?
|
Cytat:
|
W tym larku brakuje wg mnie przycisku blokującego ekran przed przypadkowym naduszeniem. Moja wersja samochodowa 35.7 taki pierdolnik miała i się przydawał :)
|
Jak sprawuje się BLUETOOTH NOKIA BH-214 HS-44 w łączności z tym Larkiem? Jest sens w to inwestować?
|
Po kilku dniach walki z systemem udało mi się zaktualizować oryginalną mapę... Jak by komuś nie chciała się aktualizować, to niech przełączy GPS'a w trybie pamięci masowej i wtedy aktualizacja jest do zrobienia ;) (u mnie zadziałało).
|
Cytat:
|
"zamówienia" dot. paczki softu od ArturS'a przeniosłem tutaj:
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=12846 Bo się el bordello zaczęło robić. pzdr, Adam |
Nie wszyscy mają dostęp (ja nie), więc w razie potrzeby PW proszę, a w w/w miejscu linki już bezpośrednio do wglądu.
|
Sorry, coś się link pokiełbasił - do sąsiedniego działu to przeniosłem.
Link już poprawiony, powinno być ok. |
Jak ktoś ma problemy z org uchwytem do Larka 35 at, to informuje że uchwyt RAM idealnie pasuje:) ten sam rozstaw śrub.
http://i43.tinypic.com/amfhi0.jpg |
dzieki za info :zdrufko:
|
Pytanko odnośnie zainstalowania tego pierdolnika, tj stacja dokująca. Wpinacie bezpośrednio w instalację, czy też jakiś bezpiecznik czy cuś tam też dajecie?
|
ja zaryzykowałem i wpiąłem bezpośrednio, zobaczymy czy sie sprawdzi
|
No ja również...
|
dlugo jezdzilem na wpietym bezposrednio ale teraz mam prze przekaznik
|
Wrzucił ktoś AM na wewnętrzną pamięć?
Wgrałem sobie zmodyfikowany przeze mnie pulpit (paczka od ArturS z usuniętymi grami i innymi niepotrzebnymi pierdołami) i wygląda na to, że jeszcze mi się tam AM zmieści ;] A więc potwierdzam. Bez karty SD na Larku mieści się nawigacja oryginalna, AutoMapa i pulpit WinCE ;] |
Nawet się zastanawiałem nad tym larkiem,ale on z tego co widzę niema gniazda słuchawkowego!Jak dla mnie to dyskwalifikacja.
|
kupujesz słuchawki z sinymzebem
http://image.ceneo.pl/data/products/...sson-mw600.jpg i masz bezprzewodowo ;) |
Proszę jaśniej ...
|
no słuchawki z bluetoothem, powinno to razem wspolpracowac choc szczerze to jeszcze nie testowalem
|
a ile kosztuje takie cudo?
|
no tanie nie jest 140-160 zl ale ma radio wbudowane wiec pomysl mysle ze dobry ;)
|
Udało się sparować w/w słuchawki z Larkiem ;) , muza sobie gra a w tle slychac komunikaty
|
Że tak spytam, co to za model słuchawek?
Muszę sobie też takie zanabyć.:at: |
Cytat:
Sony Ericsson MW600 |
Czy ktoś ma tego Larka z nowej dostawy?
Jeśli tak to jaki akumulator jest - biały czy czarny? W ramach naprawy gwarancyjnej wymieniono mi Larka na nówkę sztukę (stara przestała działać po 2 dniach - nie dała się włączyć) i dali mi tam czarny akumulator. Niestety albo mam zwalony zasilacz do stacji dokującej w moto albo ten akumulator jest wadliwy. Zrobiłem przez weekend ponad 2000km i miałem ciągły problem z ładowaniem. Tzn. w trakcie jazdy Automapa działała ale jakikolwiek postój powodował, że się wyłączała bo akumulator był na granicy wyczerpania (zasilanie mam podpięte przez przekaźnik więc na postojach nie ładuje). Pomiędzy postojami były spore odstępy czasu żeby nawi się spokojnie naładowała. Dzisiaj testowo zapakowałem ten biały aku i w trakcie półgodzinnej jazdy do pracy poziom naładowania wzrósł z 13% (specjalnie wyładowałem aku) do ponad 30%. Tyle, że był to zbyt krótki czas żeby mieć całkowitą pewność, że to jest problem aku a nie np. zasilacza czy czegokolwiek innego. |
Cytat:
|
Bateryjki są teraz czarne.
Sprawdzałeś obie..? |
Cytat:
|
Cytat:
Może dzisiaj się uda pojechać kawałek dalej. Na razie jest pół na pół. Pierwszy przejazd wyglądało, że aku się doładował bardziej niż był przed startem ale już drugi przejazd spowodował, że na końcu aku miał mniej procentów naładowania niż na starcie. |
Tak, zrozumiałem. Chodziło mi bardziej o to, żeby obie czarne sprawdzić :Thumbs_Up:
|
Cytat:
No nic - może ktoś jeszcze z nowym Larkiem podzieli się swoimi spostrzeżeniami w tym temacie. |
Są dwie w zestawie :Thumbs_Up:
Jak coś mogę Ci użyczyć, mam ich trochę.. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:39. |